14 Övrigt

Lite av varje (OT)

2018-01-10 19:08 #0 av: Carmarino

Tänkte att vi kunde ha en tråd där vi kan prata om sådant som inte passar in i någon av de befintliga trådarna, och när vi inte vill skapa en egen tråd bara för det. Det behöver inte handla om bakning, men det är roligt om det gör det.

Idag bjöd jag mina grannar på julfika. Hade även med en apelsinkaka, men den syns inte på bilden. Den fanns på samma fat som saffransbullarna, men på motsatta sidan.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-11 16:56 #1 av: Fransu

Vilka lyckliga grannar du måste ha. Ett väldigt lockande kakfat! Och vilket vackert kakfat.

Idag har jag gjort daimrocks. Väldigt enkelt och så gott!

Anmäl
2018-01-12 11:22 #2 av: Carmarino

Tack Fransu. Jo, de tyckte det var både gott och trevligt med fika.

Fatet tillhör min kaffeservis, och i bakgrunden på bilden syns även två ljusstakar i samma serie. Så här såg hela bordet ut. (Där syns även apelsinkakan.)

Daimrocksen ser goda ut. Hur gör man dem?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-12 11:40 #3 av: Fransu

#2 Gillar verkligen din servis. Helt i min smak. Glad

Daimrocks är som sagt väldigt enkla att göra. Jag fick inspiration då det för några år sedan fanns ett godis att köpa som hette så. Men påsarna var ganska dyra och godiset enkelt, så jag testade att göra själv och dom blev minst lika goda.

Smält 200 g mjölkchoklad, låt svalna något. Blanda i två stycken hackade dubbeldaim och valfri mängd cornflakes (dom brukar jag krossa lite lätt för lite mindre bitar) klicka ut i små formar eller bara på bakplåtspapper. Ställ kallt för att stelna. Klart!

Anmäl
2018-01-12 12:05 #4 av: Carmarino

#3 Det är Sigvard Bernadottes Marianne Royal Blue-servis. Den verkar inte finnas att köpa som kaffeservis längre; mer än valda delar. Jag är väldigt glad för den, för den är inte bara vacker utan även väldigt god att dricka ur. Kopparna är dessutom mycket sköna att hålla i - man klämmer inte fingrarna i dem om jag säger så. Glad

Tror att jag såg daimrockspåsar i affären häromdagen faktiskt, så de finns nog fortfarande. Fast det är ju inte så svårt att göra egna. Har inga Daim hemma just nu, men choklad och cornflakes har jag. Det brukar bli rätt gott med bara krossade cornflakes blandade med choklad också. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-06 20:21 #5 av: Jimmy.L

Den 18 februari kan du smaka riktiga japanska bakverk. Då kör konditorn Ai Ventura pop up-kafé på Östasiatiska museet.

https://alltomstockholm.se/restaurangbar/kafe/japansk-konditor-ostasiatiska/

Anmäl
2018-02-07 09:39 #6 av: Carmarino

#5 De ser ju onekligen smarriga ut. Synd att det är så långt borta bara. Du får åka dit och provsmaka för oss som inte kan ta oss dit. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-07 11:42 #7 av: Fransu

#5 Wow, vad spännande. Jag hade gärna provsmakat.

Anmäl
2018-02-10 17:37 #8 av: Carmarino

Var i Larsvikens gårdsbutik idag, för jag hoppades att de skulle ha lite mjöl på ölandsvete. Det hade de tyvärr inte, men de hade emmer och dinkel - stenmalet. Ska nog testa det nästa gång jag bakar. Har för mig att det var dinkelmjölet som skulle passa bra till småkakor och mjuka kakor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-10 17:37 #9 av: Carmarino

När jag ändå var där så passade jag på att köpa lite annat smått och gott också.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-10 17:53 #10 av: Jimmy.L

"Lite annat" tycker det blev mycket. Skrattar

Anmäl
2018-02-10 18:12 #11 av: Carmarino

Jo, det kanske det blev. GeneradSkrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-11 17:08 #12 av: Carmarino

Att döma av Roy Fares instagram så ska han vara med på Bingolotto ikväll.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-15 14:42 #13 av: Silver83

#8 Varför visste jag inte om den butiken när jag åkte till Höganäs! Storgråter Älskar såna ställen! 

Och förresten.. älskar dina julgardiner Glad Jättefina!

Anmäl
2018-02-15 14:50 #14 av: Carmarino

#13 Du får titta in där nästa gång du är i närheten av Viken/Höganäs. Butiken är inte helt lätt att hitta, men det är skyltat från väg 111 har jag för mig (åtminstone om man kommer från Helsingborgshållet). Sista biten är ca en kilometer knagglig grusväg.Skrattar

Tack. Är också väldigt förtjust i mina julgardiner. Blir alltid lika glad varje år när jag hängt upp dem. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-15 15:04 #15 av: Silver83

#14 Var där borta och snurrade om inte jag minns fel, dock inte pga Larsviken, men lite för att kolla runt. Men får väl ta en tur neråt Skåne igen nån dag. Och då ska den besökas! Glad

Var för övrigt på Kullabygdens musteri, och GPS:en lurade iväg mig en bra bit in på en grusig väg ute i evigheten... Kändes jättefel! Och det var det... Skrattar Sen blev det ut på stora vägen igen och då hittade jag efter många om och men en skylt... Så det där med små knaggliga vägar är jag bra på Gapskrattar

Anmäl
2018-02-15 15:16 #16 av: Carmarino

#15 När du ändå är där i närheten så kan du ju ta ett besök på Vikentomater också. Det ligger bara 2,5 km från Larsviken. De är visserligen mest inriktade på tomater, men har en hel del annat trevligt - särskilt när de har event och saluhall på lördagarna sommartid.

Du får nog skaffa en ny GPS, för Kullamust syns rätt bra. Det ligger ju precis ute vid vägen - som är asfalterad.Skrattar

Nej, jag är inte anställd på något av ovanstående företag, och får ingenting betalt för att nämna dem. Tycker bara det är trevligt att det finns familjeföretag som satsar på lokalt odlade kvalitetsprodukter. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-15 16:41 #17 av: Silver83

#16 Telefonens GPS... men nu hittar jag däremot dit tror jag om jag ska dit igen Gapskrattar Älskar såna där små ställen där man kan hitta både det ena och det andra. Mycket trevliga ställen Glad 

Absolut är det trevligt med små familjeföretag! Och kan man dessutom tipsa andra, som inte har möjligheten att åka dit annars, så är det ju bara bra. Utflyktsmål som dessa är kanon!

Anmäl
2018-02-27 13:08 #18 av: Carmarino

Var på bokrean idag. Hittade inga böcker om bakverk som jag ville ha (som jag inte redan har), men två böcker om att baka bröd fick följa med hem. Tror dock att det även finns lite recept på vetebullar och liknande i åtminstone en av böckerna.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-10 07:59 #19 av: Soligajag1

Hejsan!
#18 -Ser ut att vara 2 bra Böcker du köpt. 😀
Idag ska jag baka lite bullar , det är Barnlördag på jobbet ,
Ska bli skoj!!😀❤️
Det blir nog lite småkakor med , kanske små muffins till barnen! 😀👍🌺❤️

HH Glad 

Anmäl
2018-03-10 12:28 #20 av: Carmarino

#19 Ja, det hoppas jag att de är. Har inte börjat läsa dem än. Glad

Fina bullar och kakor. De kommer säkert att gå åt i en rasande fart. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-13 16:14 #21 av: Carmarino

Det fanns lite rester av bokrean kvar när jag var och handlade idag. Den här boken hade jag inte sett innan, så den slank ner i korgen. Det är alltid spännande att prova något nytt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-13 16:27 #22 av: Carmarino

Var även och köpte lakrits idag. Hittade nämligen ett recept på småkakor med saltlakrits, och de rekommenderade Johan Bülows Lakrids 2. Kunde inte låta bli att köpa Lakrids 2017 salty caramel, och en lakritsfudge också. GeneradGlad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-16 10:14 #23 av: Carmarino

Fick köpa en ny våg. Den jag hade slutade nämligen fungera mitt i en vägning i tisdags. Kollade lite tester på nätet, och den här hade blivit bäst i test i två olika tidningar. Eftersom en av dem var Råd & Rön så beställde jag denna.

Den är liten och smidig, plus att den är lätt att använda. Däremot är den så blank att den är svår att fotografera utan att hela omgivningen speglas i den. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-21 10:28 #24 av: Carmarino

Råkade titta i en låda jag inte tittat i på rätt länge. Underst i den hittade jag det här.

Får nog börja dekorera mina bakverk lite oftare - särskilt som jag hittade ytterligare fyra påsar vardera av röda och silver hjärtan.

Fast jag kanske bara kan äta dem som godis också... FunderarSkrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-21 11:17 #25 av: Jimmy.L

Jösses vad grejor.

Anmäl
2018-03-21 11:23 #26 av: Carmarino

Ja, och jag kan ju avslöja att det fanns mycket mer i den lådan, som jag också glömt bort att jag hade. Generad

Fast det var inte choklad, utan mest torkade frukter och bär. Tänker försöka använda dem i chokladtesterna så småningom.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-21 11:29 #27 av: Jimmy.L

Den som spar han har. Skrattar

Anmäl
2018-03-21 11:35 #28 av: Carmarino

Ja, verkligen. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-22 15:03 #29 av: Fransu

Du är min idol Carmarino, så mycket bra grejer (godsaker) hemma! Tummen upp

Anmäl
2018-03-22 16:29 #30 av: Carmarino

Tack Fransu. Förlägen

Har en viss förmåga att samla på mig grejor, och sedan glömmer jag bort att använda dem. Äter dessutom inte upp så mycket av det jag gör själv, utan ger bort det mesta.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-22 18:16 #31 av: Fransu

#30 Jag är likadan. Jag har alltid ett ganska stort lager godis och andra godsaker hemma. Så det är kul att se att det finns andra som mig. Glad

Anmäl
2018-03-23 13:06 #32 av: Carmarino

Prenumererar på Kökets box, men kommer nog att sluta med det eftersom det är alldeles för mycket i den som jag inte använder. När jag såg att temat för mars-lådan var Baka & fika så bestämde jag mig för att vänta lite med att säga upp abonnemanget.

Måste säga att jag blev rätt besviken när jag såg innehållet, för det var inte särskilt mycket bakingredienser - enligt mitt sätt att se det i alla fall. Okej, det är ju en del fikagrejor förstås, men jag vill ju gärna baka själv.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-31 16:32 #33 av: Carmarino

Är det någon som känner för att göra mördeg "the old fashioned way", så får ni receptet från Cajsa Wargs kokbok anno 1795 här. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-02 17:08 #34 av: Carmarino

För er som inte kan läsa receptet i #33 så kommer det en "renskrift" här (med reservation för felläsningar av vissa bokstäver):

Mör-Deg

Tag et halft qwarter watten, twänne ägge-gulor och litet hwetemjöl, och gör deraf en deg, det lösaste man kan handtera honom; tag sedan halfparten så mycket smör, som degen är, twätta all sältan derutur och klappa ut smöret i en kaka: när degen är utkaflad med bakelse kaflan, så lägg smöret derpå och degen öfwer; således kafla han 3 eller 4 gånger om, til des degen är wäl blandad med smöret; då kastas han hel tunn ut och lägges i formen, derest man wil hafwa kakor uti. Denna deg brukas när intet kakorna kunna bära sig utan.

"et halft qwarter watten" = 1,63 dl

Vet faktiskt inte vad sista meningen betyder. Sedan gissar jag att "kastas" egentligen ska vara "kaflas", för det är mer logiskt att kavla ut degen än att kasta ut den. Fast det kanske betydde något annat på 1700-talet.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-02 17:13 #35 av: Jimmy.L

Kyligt på moppen ut till Taxinge på förmiddagen efter fikat dök solen upp och värmde. 

Anmäl
2018-04-06 18:15 #36 av: Carmarino

Skulle ni kunna äta upp de här skornaGlad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-07 08:05 #37 av: Fransu

#36 Så himla fräckt gjort, men det ser inte ett dugg gott ut enligt mig. Blir inte sugen på att smaka.

Anmäl
2018-04-07 11:44 #38 av: Carmarino

#37 Hon gör en hel del roliga saker, men eftersom hon är amerikan (tror jag åtminstone) så använder hon en hel del ingredienser som känns lite "artificiella".

Mycket av det hon gör verkar mest vara gjort för att det är lite häftigt, men det ser inte gott ut. Så jag håller med dig att man inte blir särskilt sugen på att smaka. Fast de här julgranskulorna ser faktiskt både häftiga och rätt goda ut. Tror säkert man kan göra dem med hallonsnören och Center. Glad

Vill ni kolla på andra saker hon gjort så hittar ni hennes Instagram här.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-07 16:44 #39 av: Fransu

#38 Men wow! Fanns ju hur mycket som ser galet gott ut på hennes Instagram! Vilka goda grejer alltså. Julgranskulorna är riktigt fina faktiskt och ser goda ut.

Anmäl
2018-04-07 17:15 #40 av: Carmarino

#39 Ja, vissa saker får jag lust att testa. Andra tänker jag bara "vad ska det vara bra för". Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-07 17:30 #41 av: Fransu

#40 Precis så! Skrattar

Anmäl
2018-05-22 13:21 #42 av: Carmarino

Tro det eller ej, men det här är faktiskt en tårta.

https://www.instagram.com/p/BjE5B22lm0e/?taken-by=lyckasmedmat.se

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-22 13:55 #43 av: Fransu

#42 Häftig! Jag tycker i och för sig inte att den ser att dugg god ut. Blir inte sugen på att smaka. Men vilket konstverk! Glad

Anmäl
2018-05-23 10:33 #44 av: Carmarino

#43 Det kan jag hålla med om. Vissa tårtor är mer vackra än aptitliga. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-25 12:30 #45 av: Carmarino

Idag har jag gjort något som jag har tänkt göra länge, men det har inte blivit av förrän nu. Jag har brynt smör.

Här har det precis börjat smälta, men det är fortfarande lite hela bitar kvar.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-25 12:31 #46 av: Carmarino

Här puttrar det på rätt ordentligt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-25 12:31 #47 av: Carmarino

Nu har det börjat mörkna en aning.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-25 12:31 #48 av: Carmarino

Skummet hopar sig.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-25 12:32 #49 av: Carmarino

Nu har smöret börjat mörkna och det är nästan färdigbrynt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-05-25 12:33 #50 av: Carmarino

Här är det upphällt  i en skål och man kan se partiklarna i botten.

Nu har smöret stelnat, och jag har smakat på det. Det smakar nästan som kola. Dreglar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-06 14:47 #51 av: Carmarino

Idag gör jag glass. Smeten står för tillfället i kylen och "mognar" (samt svalnar). Den är snart klar att hällas i glassmaskinen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-06 16:01 #52 av: Carmarino

Nu är smeten i glassmaskinen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-06 17:30 #53 av: Carmarino

Så här såg smeten ut efter en timme i glassmaskinen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-06 17:31 #54 av: Carmarino

Här är glassen upphälld i burkar och redo för frysen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-07 10:53 #55 av: Carmarino

Idag blev det Bailey's-glass. Den blev jättegod.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-30 17:29 #56 av: Carmarino

Såg att Tea Malmegård har en online tårtkurs. Blir lite sugen på att gå den faktiskt. Tyckte att den var lite dyr bara, men såg att den är "tillgänglig för alltid". Det är ju praktiskt, för då kan man gå tillbaka och friska upp minnet vid behov.

Tårtbakning är ju inte min starka sida direkt, så det hade varit kul att lära sig mer.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-30 17:38 #57 av: Carmarino

I mailet jag fick om tårtkursen stod att de 100 första som angav den kod som stod i mailet fick 100 kronor i rabatt på kursen. Så jag testade - och jag var en av de 100 första! Tummen uppGlad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-01 11:32 #58 av: Carmarino

Har gjort limeglass med vit choklad idag. Det blev gott.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-05 16:52 #59 av: Carmarino

Måste tipsa om sidan Smakminnen: http://smakminnen.se/

Så här presenteras sidan:

En brokig receptsamling från antiken till tidigt åttiotal, alla med en berättelse, det är min vision med denna sida. Vissa ska kunna få en nostalgitripp och andra kan häpnas över märkliga recept från en svunnen tid. På sidan kommer jag att blogga om mina egna erfarenheter av tillagning av gamla recept, intervjuer och aktuella händelser. Alla kan bli gratis medlem på denna sida, och lägga upp sina egna, gamla recept.

Har du gamla recept är du varmt välkommen att lägga in dessa. Med en gammal eller ny bild, ett gammalt minne eller nyfunna fakta.

(OBS! Recepten måste vara minst 30 år gamla för att få vara med.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-31 16:31 #60 av: Carmarino

Fick hem lite nya bakgrejor idag.

Det är två uppsättningar gjut- & bakbalkar; den ena på 15x15 cm och den andra på 30x30 cm, som man kan använda till att gjuta t.ex. tryffel eller kola i, sam en silikonform för att göra små mandelmusslor (eller andra småkakor) i.

Har ju massor av mandelmassa hemma, så jag tror jag ska testa receptet på mandelmusslor från tillverkarens hemsida. Bara det blir lite svalare väder. Pustar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-08 15:36 #61 av: Carmarino

Hittade dessa i botten av en låda i frysen. Lär inte göra några figurer av dem, så det får bli mandelmassekakor istället. Fast jag väntar nog till det blir lite svalare. Vill inte ha ugnen igång, om det inte är absolut nödvändigt, nu när det är så varmt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-01 08:05 #62 av: Carmarino

I natt drömde jag att Roy Fares skulle öppna en MR Cake-filial här i stan. Önskar det var sant. Tummen uppDreglar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-03 15:39 #63 av: Carmarino

Fick den här med posten idag. Den verkar intressant.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-11 20:16 #64 av: Carmarino

I fredags firade caféet MR Cake i Stockholm ett år. Utanför hade de byggt upp en häftig tårta av ballonger. Tyvärr lade de inte själv ut några bilder på tårtan, så det var tur att tidningen Hembakat gjorde det. Tummen upp

https://www.instagram.com/p/BndShddlwXo/?taken-by=tidningenhembakat

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-27 11:04 #65 av: Carmarino

För flera år sedan hittade jag en sida där man kunde beställa kavlar med mönster, och även få gjort en kavel med sitt eget namn (eller någon annan text). Sparade inte länken, och jag har försökt hitta den några gånger sedan dess. Idag lyckades det, så nu har jag beställt en kavel med mitt namn på. (Det är extrapris just nu; den här veckan tror jag.) Partajar

https://www.etsy.com/se-en/search?q=rolling%20pin&ref=auto1&as_prefix=rollin

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-28 18:18 #66 av: lillnessie

Jamen en sån måste man ju ha 😄
Inte så hemskt dyr heller,

www.facebook.com/madebynoomi/ 

Instagram - madebynoomi

Anmäl
2018-09-28 18:41 #67 av: Carmarino

Nej, det var faktiskt billigare än jag trodde. I och för sig var det ju extrapris just nu, men det är ändå billigt för att få en kavel med sitt eget namn på. Skrattar

Blev glatt överraskad över hur smidigt det var att handla där. Alla priser kom upp i svenska kronor och frakten stod angiven i informationen för varje kavel.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-03 14:16 #68 av: Carmarino

Nu är min kavel på väg. Är så spänd på att se hur den ser ut. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-10 11:43 #69 av: Carmarino

Idag kokade jag lättsockrad drottningsylt. Brukar ha det i yoghurten på morgonen, och en sats på ett kilo bär och 333 g syltsocker brukar räcka i ca sex veckor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-10 17:43 #70 av: Carmarino

Fick hem lite baktillbehör idag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-10 17:43 #71 av: Carmarino

Hoppas jag får tid och ork att göra åtminstone en gran till jul, men det återstår att se.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-10 18:12 #72 av: VSK

#70

Choklad. Så otippat Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-10 18:17 #73 av: Carmarino

#72 Javisst var det. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-10 18:19 #74 av: VSK

Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-11 17:10 #75 av: Carmarino

Idag fick jag min kavel. Har "maskat" namnet så därför ser den lite konstig ut på vissa ställen, men jag tror att ni kan se ungefär hur den ser ut ändå. Glad

Storleken är som en normal kavel, trots att den ser liten ut på bilden.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-12 09:02 #76 av: VSK

#75

Finns den med valfri grönt text oxå? Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-12 10:22 #77 av: Carmarino

#76 Texten på själva kaveln är alltid brun, men det går ju att göra degen grön. Då blir texten också grön. Du kan till och med göra degen grön och vit om du vill (men det är förstås lite bökigare). Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.