14 Övrigt

Vad bakar du idag 6

2018-01-18 18:40 #0 av: Carmarino

Eftersom den förra tråden började bli långsam så fortsätter vi och diskuterar vi våra goda bakverk här.Glad
En bild på bakverket ger en extra Stjärnor i kanten.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-22 12:52 #1 av: Soligajag1

Hejsan !
I fredags bakade jag en kladdkaka . Mums !
Serverade den med Vispgrädde .

HH Glad 

Anmäl
2018-01-22 12:53 #2 av: Soligajag1

Jag ska nog ha på lite choklad kräm och garnera med , ser
Nog trevligare ut då ,
Får bli nästa kaka! 😀

HH Glad 

Anmäl
2018-01-22 15:33 #3 av: Carmarino

Säljer du dem också?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-24 14:58 #4 av: Fransu

Kladdkakecookies blev det idag. Dom flöt inte ut så mycket som på bilden på receptet jag bakade efter. Men goda blev dom.

Anmäl
2018-01-24 14:59 #5 av: Fransu

Anmäl
2018-01-24 16:53 #6 av: Carmarino

Det var kanske tur att de inte flöt ut lika mycket som i receptet. De ser ut att ligga rätt nära varandra ändå.Glad

De ser mumsiga ut.Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-01-24 20:03 #7 av: Fransu

#6 Dom låg glesare i ugnen eftersom jag trodde dom skulle flyta ut betydligt mer. På bilden är det två plåtar kakor som jag lagt på ett galler för att svalna. Glad

Anmäl
2018-01-24 22:03 #8 av: Soligajag1

#3 Jag jobbar på en Restaurang / Café ,
Där säljer vi kladdkakan / p bit, 😀
Idag blev det kanel/ vanilj bullar , mycket poppis
Va det , 😀

HH Glad 

Anmäl
2018-01-25 10:11 #9 av: Carmarino

#8 Kan tänka mig att det är poppis. Det ser smarrigt ut. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-09 15:29 #10 av: Fransu

Jag bakar dessa  rutor idag, Själva kakan tog jag nyss ut ur ugnen, ska göra glasyren sen när den svalnat. Jag hoppas den blir god.

https://www.hemmets.se/recept-langpannekaka-choklad-jordnotter-snickers/

Det står i receptet att man ska använda en form på 30x40 cm. Men jag tyckte det kändes som att det blev för lite smet för den storleken av form. Så jag använde en mindre form. Ca 20x30 istället. Den tog längre tid på sig i ugnen än vad som stod i receptet, så jag skulle kanske ha satsat på 30x40 i alla fall. Looser

Anmäl
2018-02-09 15:36 #11 av: Carmarino

Mums! Det ser gott ut.

De är säkerligen rätt mäktiga, så du får nog skära dem i mindre bitar eftersom du tog en mindre form. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-09 15:48 #12 av: Fransu

Jag tror också att dom kommer att vara mäktiga. Och extra eftersom det blir tjockare bitar. Får bli små munsbitar. I "värsta" fall kan man ju ta flera bitar. Glad

Anmäl
2018-02-09 15:59 #13 av: Carmarino

Ja, du vet vad man säger; "är de små får man ta två". Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-10 14:13 #14 av: shia

En misslyckad tårta :D

Anmäl
2018-02-10 16:19 #15 av: Carmarino

Hoppas den var god åtminstone.

Hade en kompis som alltid sa att hennes bakverk var misslyckade. Alla vi andra tyckte att de var jättegoda, så hade hon inte sagt något hade vi inte vetat att de var misslyckade. Glad

Du får helt enkelt säga att "nej, det är inget fel på glasyren - den ska vara så". Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-13 12:08 #16 av: shia

#15
Ja, smaken var det inget fel på och måste säga "glazen" var rätt så god ändå😂 jaja, lärt mig att inte spackla ut glazen iaf:D

Anmäl
2018-02-13 12:20 #17 av: Carmarino

Bakade minimuffins med lime och kokosmjölk idag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-13 12:22 #18 av: Carmarino

Gjorde en tryffel på vit choklad, kokosmjölk och lime som skulle spritsas på. Den blev dock så lös att den flöt ut nästan direkt. Får nog ta mindre kokosmjölk nästa gång, för kombinationen vit choklad, lime och kokosmjölk blev väldigt god.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-13 14:23 #19 av: VSK

#18

Ser riktigt smaskiga ut, även om det rann ut. Det ska ju ändå blandas i magen Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-13 17:13 #20 av: Carmarino

#19 Ja, men risken är att tryffeln rinner ut över kanten på muffinsen, och då blir det kladdigt. Satte in hela plåten i frysen för att hejda "rinnandet". 

Får väl snart ta fram en och tina upp den så att jag kan smaka om de är goda. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-13 17:24 #21 av: VSK

Klart de är goda Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-13 17:29 #22 av: Carmarino

#21 Båda smeterna var ju goda, så jag tror också att muffinsen är det. Berättar när jag provsmakat. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-13 18:39 #23 av: Fransu

Dom ser både fina och goda ut. Glad

Anmäl
2018-02-13 19:03 #24 av: Carmarino

Tack Fransu. Fast de hade sett ännu finare ut om tryffeln hade varit fastare. Nåja, får försöka komma ihåg till nästa gång att minska ner på grädden.

Ska hem till en kompis imorgon och har lovat ta med mig några muffins då, så då får jag "smakpanel" också. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-14 00:09 #25 av: VSK

*Trumvirvel*

Skrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-14 11:12 #26 av: Carmarino

Eftersom jag inte hinner baka något idag - trots att jag har en hel del hjärtformar - så blev det bara lite praliner. Ska ta med även dem till kompisen, så det blir dubbel provsmakning. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-14 11:39 #27 av: Fransu

#26 Så himla fina! Glad Alla hjärtans dag och hoppas pralinerna ska smaka. Glad

Anmäl
2018-02-14 11:47 #28 av: Carmarino

#27 Tack Fransu. Kramas

Brukar inte lyckas få bort alla luftbubblor när jag gjuter i silikonformar, men den här gången är det bara några små hål, som knappt syns. Så jag är rätt nöjd med resultatet faktiskt.

Har ju själv smakat chokladen, för jag tog en bit när jag skulle smälta den. "Recension" finns i den här tråden. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-14 11:50 #29 av: VSK

Såg inte ens luftbubblehålen först. Hur får man bort luftbubblor. Skaka/vibrera, eller räcker det med att de står och "mognar" till sig? 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-14 11:54 #30 av: Carmarino

#29 Om man använder polycarbonatformar (hårdplast) så bankar man dem i bordet några gånger så att bubblorna försvinner.

Egentligen gör man samma sak med silikonformarna, men det är lite svårare, eftersom de är så mjuka. Idag fyllde jag dem inte ända upp, så därför kunde jag banka lite extra. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-14 12:05 #31 av: VSK

#30

Misstänkte nästan det. Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-14 17:28 #32 av: Carmarino

Nu är både muffinsen och chokladen provsmakade. Bägge fick klart godkänt. Tummen upp

Kompisen tyckte att chokladen smakade rätt sött, och det kan han nog ha rätt i. Konstigt att den heter Extra Bitter.SkrattarGod är den i alla fall.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-14 20:43 #33 av: shia

Blev att jag bakade(/fortsatte) semlor för första gången. Fylldes med jordgubbsmarsipan samt chokladgrädde och hallongrädde. Hade gärna haft grädden högre å int så bred men hade lite grädde å liten sprits så var inte så lätt å få det snyggt:D godkänt av syrran å mamma som inte gillar grädde å de klassiska semlorna! Pappa tyckte om dem men föredrog vanliga semlor:D

Anmäl
2018-02-14 20:43 #34 av: shia

Anmäl
2018-02-14 20:44 #35 av: shia

Anmäl
2018-02-15 12:07 #36 av: Fransu

Vilka snygga semlor shia! Jag tror jag hade gillat smakerna. Låter ju jättegott! Tummen upp

Anmäl
2018-02-15 16:43 #37 av: Silver83

Bakade banoffee pie i tisdags. Kaloribomb nummer 1, men såå gott Glad Har däremot ingen bild att bidra med Ledsen

Anmäl
2018-02-15 16:51 #38 av: Carmarino

#37 Tog den slut innan du hann få fram kameran? Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-15 17:13 #39 av: VSK

Skrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-15 20:49 #40 av: leemland

Förra veckan blev det mazariner och piroger. Lipar Tyvärr väldigt dålig på att ta foto Gapskrattar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2018-02-16 11:52 #41 av: Fransu

#40 Mazariner var länge sedan jag bakade. Det får det bli ändring på. Piroger blir det dock då och då.

Anmäl
2018-02-16 12:06 #42 av: VSK

Massa mazariner blir sammariner Får idé

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-16 15:03 #43 av: Silver83

#38 Både ja och nej... Tänkte inte på att ta kort på den överhuvudtaget. Den skulle med till jobbet, och när den väl var där försvann den ganska snabbt... Skrattar

Anmäl
2018-02-16 15:22 #44 av: Carmarino

#43 Av någon anledning brukar det hända rätt ofta med kakor. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-17 22:17 #45 av: Tant Grön

Gjorde blåbärsmuffins. 

Anmäl
2018-02-18 05:16 #46 av: Carmarino

#45 De ser goda ut. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-18 05:17 #47 av: Carmarino

För min del blev det inga kakor, för matbrödet var slut. Så det fick bli brödbak istället.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-18 16:15 #48 av: Carmarino

Vet inte om det räknas till att baka, men jag gjorde kulor av mandelmassa, som jag smaksatte med Bailey's likör. Sedan doppade jag kulorna i en blandning av mörk och ljus choklad och rullade dem i kakao. Inte blev de vackra - men de blev goda. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-19 12:41 #49 av: Carmarino

Idag testade jag att baka kakor med dinkelmjölet jag köpte för ett tag sedan. Det är både stenmalet och virvlat (förklaring står på påsen, men jag minns inte vad det är), och det ska fungera att ersätta vanligt vetemjöl rakt av med det här mjölet.

Valde att baka i min legoform, dock utan att färga legobitarna. Fyllde visst lite för mycket smet i formarna. Generad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-19 12:43 #50 av: Carmarino

Det var dock lätt att kapa av de överflödiga bitarna. Bara att ta en vass kniv och skära längs med formen. Det var som att skära genom smör ungefär. Bitarna som blev över fryser jag in och använder till cake pops eller dammsugare sedan.

Kakorna blev väldigt goda. Om det sedan är mjölet eller själva receptet som gör det, kan jag inte säga.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-19 14:12 #51 av: VSK

#50

Du skulle ha blandat dessa med olika färger, så hade du gjort legobitar Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-19 14:34 #52 av: Carmarino

#51 Jo, jag vet, men jag valde att göra dem utan färg den här gången, för det är så bökigt att färga dem. Förra gången jag använde formen däremot, då gjorde jag dem i färgTummen upp Fast då skar jag inte jämnt dem, så de såg lite "bulliga" ut.

Skulle egentligen gjort dem hälften så tjocka, men det var så mycket smet kvar när jag fyllt formen till hälften, att jag fick fylla på ett lager till. Det var därför de svällde upp så mycket. Nästa gång ska jag testa med att halvera receptet, för då borde bitarna bli lite mer lagom i storlek.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-19 14:41 #53 av: VSK

Glad Tummen upp

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-20 14:25 #54 av: Carmarino

Hade en lime över, så därför blev det en plåt kokostoppar med lime, doppade i choklad idag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-23 23:01 #55 av: shia

Gjorde en vinbärspaj med italiensk maräng:) glömde dock he på lite potatismjöl på vinbären så vart lite rinnigt men gott vart det, prövade en ny sprits (fick i födelsedagspresent förra året som pappa beställt från Kina, var typ 30-40 st stora (som man måst ha mkt å ganska lös smet å spritsa med, typ marängsmet)

Anmäl
2018-02-23 23:01 #56 av: shia

Anmäl
2018-02-23 23:02 #57 av: shia

Anmäl
2018-02-23 23:07 #58 av: VSK

Jösses så gott det ser ut Lipar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-02-24 12:26 #59 av: Carmarino

Tjusigt shia! Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-24 19:09 #60 av: Tant Grön

Idag bakade jag skorpor. Dom står i ugnen nu och torkar. 

Anmäl
2018-02-25 12:47 #61 av: Carmarino

#61 Fina. Är det vete- eller rågskorpor?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-25 12:56 #62 av: Tant Grön

Vete med en del dinkel.

Anmäl
2018-02-26 13:07 #63 av: Silver83

#55 Men hallå vad gott! Glad Har du möjligtvis receptet på den?

Anmäl
2018-02-26 18:47 #64 av: shia

150 gram smör
180 gram vetemjöl
128 gram socker
Lite salt
1/tsk bakpulver
Fyllning
6-8 dl röda vinbär
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker

Gör pajdegen och grädda den i 225 grader i 5 min sänk sedan när du tar ut till ca 175 grader, ta sedan ut och häll på vinbären samt vispa marängen så den blir glansig och spritsa på den i önskat mönster och grädda sedan ca 15 min (tills marängen ser klar ut)

Anmäl
2018-02-28 21:25 #65 av: shia

Då jag föll av igår å vi ska bort i helgen bakade jag en långpannekladdkaka soö vart perfekt. I mittrn min å syrrans konsistens å i kanten(utan att vsra torr, saftig och god) såsom Papa å mamma ville ha den :) bäst av allt 12 bitar kvar efter vi ätit 6. Såg ut ungefär som på café, höga och jämna

Anmäl
2018-03-01 12:08 #66 av: Carmarino

#65 Den ser helt perfekt ut. DreglarTummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-01 15:46 #67 av: shia

#66 ja! Den vart verkligen det, senast jag gjorde en som vart perfekt ( år alla i familjen) är typ 1 år sedan och misslyckat rätt så ofta på sistone med kakor å tårtor så var roligt :)

Anmäl
2018-03-01 16:11 #68 av: Fransu

#65 Precis som en kladdkaka ska vara. Tummen upp

Anmäl
2018-03-01 19:03 #69 av: Fransu

Hade några övermogna bananer. Så jag slängde ihop en banan- och chokladkaka.

Anmäl
2018-03-01 19:03 #70 av: Fransu

Anmäl
2018-03-01 20:07 #71 av: shia

#70 OJ vad god den ser ut! vart supersugen på att baka nu men bakat varje dag denna vecka så någon måtta måste det nog vara :)

Anmäl
2018-03-01 20:13 #72 av: Fransu

#71 Tack! Jag åt precis en bit och den var riktigt saftig och god. Nöjd med dagens bakning. Glad

Ja, det är så roligt att baka. Hade lätt kunnat baka varje dag, men nån måtta får det vara.

Anmäl
2018-03-01 20:16 #73 av: shia

#72

haha, är så jobbigt om man sitt i skolan å har tråkig lektion så man sitt och surfar runt på olika recept och blir typ åååh! detta måste jag baka när jag kommer hem XD fast pinsamma är när lärarna kommer på en XD(värst är det dock om jag sitt å ser travlopp, å så kommer dem å går förbi(som om de ej sett) men vänder sedan om å knackar på datorn å säger typ hrm hrm! men då blir jag typ å ska försvara så jag typ men det är bara 100 m kvar, vänta, vänta, så vad var det du ville? XD)

Anmäl
2018-03-07 10:50 #74 av: Carmarino

Vet inte om det här kan räknas till bakningen, men i förlängningen kan det nog det. Tänkte eventuellt använda den som fyllning i ett bakverk nämligen.

Har äntligen tagit mig för att göra lemon curd. När jag var och handlade i veckan så såg jag att det var extrapris på citroner, och de var stora och fina. Så då bestämde jag mig för att nu skulle det bli av, och så här blev det.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-07 11:03 #75 av: VSK

Vilken fin glasburk måste jag säga. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-07 11:06 #76 av: Carmarino

Tack VSK. Det är faktiskt en honungsburk som jag tagit bort etiketten på. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-07 11:07 #77 av: VSK

aha GeneradSkrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-07 11:12 #78 av: Carmarino

Inte så lätt att veta. Har sparat den för att jag också tycker den är fin. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-07 11:15 #79 av: VSK

Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-07 11:48 #80 av: Fransu

#74 Wow! Vad härlig lemoncurden ser ut. Underbar färg. Glad

Anmäl
2018-03-07 11:55 #81 av: Carmarino

Tack Fransu. Glad

Ja, den är riktigt solgul, men så är det också tre citroner och en massa smör i den. SolGlad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-10 20:39 #82 av: shia

Blev fyra små apelsinchokladpajej ikväll :) tyckte det var så lite botten så gjorde dubbel fyllning vilket vart perfekt :) prövade minipajformen jag vunnit i hopptävling för två år sedan haha å den hade ej använts förrens nu :) är som silicon och små hål och 6 st 7 cm diameter runda. Å 2 cm djupa.
Resultatet: en frasig och spröd pajbotten och en krämig chokladkola och på det en chokladapelsin ganach.
På det lite hallon och nötter, vart helt okej :) var inte så dyra å göra heller. Tror jag räkna ut 11 kr st

Anmäl
2018-03-11 11:12 #83 av: Carmarino

#82 Mums vad goda de ser ut. DreglarTummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-11 11:18 #84 av: Carmarino

Bakade lite minitårtbottnar idag. Använde mig av smeten till mosskaka och bakade dem i en portionsbrödform. Tänkte göra en liten tårta och använda lemon curden i #74 som fyllning. Fast kanske man ska kalla det bakelse istället, eftersom den är så liten?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-11 16:08 #85 av: VSK

Ser gott ut Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-11 16:11 #86 av: Carmarino

Tack. Glad

Har inte smakat dem än. Lade dem direkt i frysen när de svalnat. Det lär funka bättre om man ska göra tårtor, om man frusit dem först nämligen. (De smular tydligen mindre då, när man lägger på fyllningen.) Lär inte hinna göra något åt dem varken imorgon eller på tisdag, men kanske på onsdag. 

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-11 16:16 #87 av: VSK

Hoppas resultatet blir bra sen när du kan göra klart bakverket. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-11 16:18 #88 av: Carmarino

Ja, det hoppas jag också. Det kommer bilder så småningom. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-11 16:26 #89 av: VSK

Tummen upp

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-17 16:29 #90 av: Fransu

Inte idag, men igår bakade jag en kladdkaka med ostbågar. Godaste kladdkakan han ätit, sa min man. Den var verkligen god. Mäktig, men riktigt smarrig. Får se om jag kommer ihåg att ta en bild ikväll när vi ska äta av den igen.

Nu såg jag att receptet till kladdkakan finns med i Ostbågens-dag tråden. I länken där. Glad

Anmäl
2018-03-17 16:58 #91 av: shia

Blev en kladdkaka med jordgubbsmousse. (misslyckad) tanken var hallon och vinbärsmousse men hade ej så mkt hallon så fick söka recept åå jorgubbsmousse, men jodgupparna var ej helt tinade vilket gjorde att det smälta gelatinet stelnade lite för fort i moussen så han ej blanda ut det helt vilket ledde till att den var lös så ställde in i frys(men råka luta så mönstret förstördes) och smakade för en stund sedan och vart helt okej, men moussen vart inte som jag ville å utseendet sådär :/

Anmäl
2018-03-17 17:06 #92 av: Carmarino

#91 Tycker att det blev rätt snyggt mönster ändå. Man måste ju misslyckas några gånger innan det blir bra. Huvudsaken är att det smakar gott. Tummen upp

Personligen tycker jag inte om när kakor och tårtor är för fina, för då vill man ju inte äta upp dem. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-17 17:06 #93 av: Carmarino

#90 Ser fram emot bilden på tårtan. Får kanske ta mig en titt på receptet. Köpte nämligen en påse ostbågar härom dagen. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-18 08:22 #94 av: VSK

#91 

Misslyckad? 

Frys ned den och skicka den till mig. Dumt att kasta Får idé

Skrattar

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-18 11:19 #95 av: Fransu

#91 Jag tycker den är fin! Du har verkligen talang för bakning. Inget snack om den saken. Glad

Anmäl
2018-03-18 11:19 #96 av: Fransu

Här är en bild på kladdkakan med ostbågar. Kan verkligen rekommendera den. Riktigt god.

Anmäl
2018-03-18 11:49 #97 av: Carmarino

#96 Har skrivit ut receptet. Får se om det blir någon bakning de närmaste dagarna. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-18 15:54 #98 av: shia

#92,94,95
Haha tack :) det "misslyckade" var att det inte vart som mousse utan mer typ glass och fanns (fast tydligen bara på mina bitar) någon klump med bit av gelatinbladet(innan jag blandat ut det hade den stelnat...) smaken vart helt okej fast att syrran var allergisk mot jordgubbar hade jag helt glömt bort, heh, fast kladdkakebotten fick godkänt där iaf:D

Anmäl
2018-03-18 15:56 #99 av: Carmarino

#98 Mousser brukar vara svåra att lyckas med. Det vet alla som någonsin har sett några avsnitt av Hela Sverige Bakar eller The Great British Bakeoff. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-18 19:41 #100 av: shia

Haha misslyckad bild men god kaka :) blev en vinbärskaka i långpanna med hemagjord vaniljsås. Vart faktiskt riktigt gott :) inte helt misslyckat ändå XD enda var väl man hade lite för lite tålamod med att vänta till vaniljsåsen svalnat men den är säkert godare imorgon:)

Anmäl
2018-03-19 11:15 #101 av: Carmarino

Gissar att bilden blev suddig för att vinbärskakan försvann så snabbt att du knapp hann ställa in fokus? SkämtarSkrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-19 12:15 #102 av: Soligajag1

#100   Ser supergod ut , trots den suddiga bilden, kan tro vinbäret passade med vaniljsåsen, smasken !! Tummen upp

Jag bakade fina Vaniljbullar på jobbet häromdan, dem blev mycket uppskattade .

HH Glad 

Anmäl
2018-03-19 12:18 #103 av: VSK

Jösses vilka godsaker. Jag som försöker gå ned nåt kilo eller två till sommaren Storgråter

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-19 12:23 #104 av: Carmarino

#103 Du får låta bli att titta på bilderna, så att du inte får i dig för mycket kalorier. SkämtarSkrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-19 12:31 #105 av: VSK

Lyssnar på musik

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-22 23:39 #106 av: shia

Anmäl
2018-03-22 23:39 #107 av: shia

Anmäl
2018-03-23 10:10 #108 av: Carmarino

Det blev ju riktigt tjusigt shia.Tummen upp Blev den god också? 

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-23 12:35 #109 av: shia

#108 tack :) vart kalr halv tolv i natt, smaken får avgöras ikväll :) (ska även ta kort på hur den ser ut på insidan, räknat lite fel på fyllningarna, tänkte ha hallonsylt på en å chokladmousse på två, men vart ju bara två fyllningar i den nedre. så hedde hallonsylt i botten på båda och chokladmousse på dem :) 

Anmäl
2018-03-23 12:38 #110 av: Carmarino

#109 Det låter gott. Ser fram emot att få "recension" av smaken och att se insidan. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-24 20:21 #111 av: shia

Vart ingen bild då det vart ful bild, den var helt okej. Var zebrarändwr innuti så vart väl lyckad antar jag. Smaken var god men inget extra. Håller just nu på med en jag vet inte vad, påskmarängtårta av ngt slag och håller på ge upp. Började på botten å mätte i äggvitor å så skulle mamma hjälpa till så det skulle gå fortare så jag sa hon kunde väga upp sockret i bunken brevid(motvillugt, hatar att vara flera u köket) självklart her hon i äggvitorna jman skulle vispa försiktigt i sedan, så vart riktigt sur på henne å slänge bott å fick börja om på nytt, å så in i ugken helt okej. Sen skulle man börja på fyllningen som gick helt å h vete. Man skulle värma fyllningen under konstant vispning till 80 grader men vart aldrig över 65 så bytte bunke till en annan men när jag gjorde det svalna den ju lite så den vart tjock å fastna så jag fick ej över allt å sedan vart allt bara kaos så mamma tyckte jag dkulle he i smöret å då gjorde jag ju dumt nog det vilket leddde till att de ej smälte så var tvungen värma på igen å där var jag så himla sur att det inte gick plus att mamma å oappa stid som två hökar å kommentera å tyckte si å så så gav upp den då allt bara poffa å gjorde om, slöseri på 4 ägg å 300 gram smör mer. Å nu så vart det upp till 75* å var hyfsad men sen blir den inte högra å vattnet under kokar å sprutar ut men kan ej sänka då det slutar koka å temperaturen sjunker å får vatten på armen å jag ger upp då jag stått i halveest tårar i 40 min å har brännsår på armarna så kastar det till mamma som får fixa klart den å ställa in i kylen om den blir klar. Å är så himla sur just nu på att det jämt ska gå åt pipan när man ska försöka baka å man göra om femtioelvatusengånger.

Anmäl
2018-03-24 22:08 #112 av: shia

Haha, jag blir lätt sur när det inte funkar när jag bakar Xd och ofta tar det några misslyckanden innan det lyckas, men här är resultatet iaf :) skall smakas imorgon,, lär nog inte tycka om den då jag avskyr kaffe å är fakkefyllning å glasyr men är å andra sidan min pappa å inte jag som fyll år så:)

Anmäl
2018-03-24 22:09 #113 av: shia

Anmäl
2018-03-24 22:09 #114 av: shia

Anmäl
2018-03-25 13:29 #115 av: Carmarino

Den ser ju jättefin ut. Tummen upp

Läste nyligen Linda Anderssons bok Lindas kakor och där skriver hon bl.a. "En misslyckad sockerkaka brukar bli god ändå! Garnera med vispad grädde och bär och håll god min!". Det stämmer om det mesta i bakväg faktiskt. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-25 16:38 #116 av: shia

#115 tack :) haha, är typ sant XD

gjort dammsugare i långpanna nu med lite påsktema:) dem ser gulare ut i IRL men var dåligt ljus när jag fotade :)

Anmäl
2018-03-25 16:55 #117 av: Carmarino

Den ser god ut. Är det receptet från tidningen Hembakat? Har för mig att det är därifrån jag fått mitt, och kakan på deras bild liknar din (fast utan äggen då).

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-25 19:23 #118 av: shia

#117(tänk du på damsugarna eller påsktårtan? La ut bild på damsugarna men ser ej om dem kom ut eller ej)
Påsktårtan är från en tidning typ Coop som droppa ned i brevlådan, damsugarna tänkte jag ett recept från tidningen hembakat (gjort tidigare) men kunde verkligen inte hitta receptet! Sökte på tidningen hembakat osv men fann ej, så letade på liknande å det är feån detta
https://blogg.alltforforaldrar.se/sweetandsimple/2016/05/14/2016_may_dammsugare-i-langpanna/

Anmäl
2018-03-25 19:29 #119 av: Carmarino

#118 Det var dammsugarkakan jag tänkte på, och jag hittade det också i Hembakat. Det är dock inte samma som det recept du länkar till. Bilderna du lade upp syns alldeles utmärkt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-25 19:36 #120 av: Soligajag1

Gräddtårta med Jordgubbar och strössel
Ovanpå , vaniljkräm o jordgubbssylt inuti + grädde. 😀

HH Glad 

Anmäl
2018-03-25 19:49 #121 av: Carmarino

#120 Mumsigt. Känns nästan lite somrigt också. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-28 12:07 #122 av: Carmarino

Testade att baka syltkakor på sockerfri smördeg idag. Som fyllning använde jag lemon curden jag gjorde för ett tag sedan.

Bakade också lite glutenfria frallor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-28 14:05 #123 av: VSK

För den oinvigde. Vad är det för skillnad mellan smördeg och mördeg ?

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-28 14:14 #124 av: Carmarino

Det beror på vilken sorts smördeg det är, men generellt sett så är smördeg frasigare (sådan man använder till wienerbröd) och innehåller massor med smör.

Smördegen jag gjorde innehåller också massor med smör, men den är enklare att göra än "traditionell" smördeg, som ska vikas, kylas och kavlas, vikas, kylas och kavlas... (flera gånger). Jag blandade bara smör, mjöl, sprit och vatten till en deg.

Egentligen ska denna sortens smördeg användas till pajer, men jag ville testa om det funkade till syltkakor också. Försöker nämligen minska ner på sockret i det jag bakar, eftersom jag har ett par vänner som är diabetiker.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-28 14:21 #125 av: shia

Ska ev baja två påsktårtor till en påskaktivitet nästa vecka (om det blirnågra anmälda) och har utseendet klart, samt att ena ska vara Choklad botten och andra ska vara ljus.
Skulle vilja ha tips på fyllningar som är ganska billiga att göra /köpa. Tänkte dela bottnarna så man fyller i tre lager.
Den ljusa tänkte jag utan choklad (vit går bra, min kompis hatar choklad utom vit) medans den andra spelar ingen roll barnvänliga smaker :)

Anmäl
2018-03-28 14:25 #126 av: VSK

Så mördeg är smördeg men med mindre smör? 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-28 14:34 #127 av: Carmarino

#125 Kolla om du hittar något som passar i den här tråden: https://bakverk.ifokus.se/discussions/5890eb758e0e74493e001f25-recept-pa-tartfyllningar

Om du inte orkar bläddra förbi alla mousser överst i tråden (Skämtar), så hittar du några enkla fyllningar här: https://www.ica.se/buffe/artikel/basta-tartfyllningarna/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-28 14:38 #128 av: Carmarino

#126 Ja, i princip, men inte riktigt.

Hittade den här sidan, med en bra förklaring på skillnaden mellan mördeg och smördeg.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-28 14:52 #129 av: VSK

#128

Tack Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-28 17:13 #130 av: shia

#127 tackar:) ska fundera ut några goda kombinationer

Anmäl
2018-03-29 21:21 #131 av: shia

Gjort praliner för första gången :D fyllde dem med lemon curd och vart helt okej, aldrig gjort praliner innan så typ 1/4 vart misslyckade men här är dem som vart någorlunda iaf, dem hade billig choklad(10 kr för 200 g resp 150 g vit) så var inte så hög kvalité(märktes på smaken) men tsm med lemoncurden vart det helt okej.

Anmäl
2018-03-30 11:03 #132 av: Carmarino

Tycker du lyckades väldigt bra för att vara första gången. Brukar inte själv göra egna skal till pralinerna, för jag tycker det är för bökigt, så jag är imponerad av dina praliner. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-30 14:59 #133 av: Fransu

#131 Ser väldigt goda ut. och jag säger som Carmarino, jag är imponerad. Dina första praliner och så fina! Glad

Anmäl
2018-03-30 15:59 #134 av: Soligajag1

#74   Mums!! Lemoncurd .

Kan man få receptet till det tack , skulle gärna vilja prova o göra själv. Glad

HH Glad 

Anmäl
2018-03-30 16:31 #135 av: Fransu

Glömde ta bild tyvärr. Men jag bakade denna äpplekakan i torsdags och den var underbart god! Den var lite kladdig/krämig i konsistensen och verkligen supergod.

http://www.matplatsen.net/2016/10/18/godaste-appelkakan/

Anmäl
2018-03-30 17:39 #136 av: Carmarino

#134 Varsågod:

Lemon curd

Ingredienser:
3 citroner med fint skal
3 ägg (helst stora, ca 200-210 g)
3 dl socker
150 g smör
1 dl citronsaft

En väl diskad glasburk som rymmer ca 750 g.
Sterilisera gärna burken i 100° varm ugn i ca 30 minuter och häll lemon curden i den varma burken.

Gör så här:
Skrubba citronerna noga med rotborste i varmt vatten.
Riv skalet fint och pressa ur saften. Mät upp en deciliter.
Tärna smöret.
Lemon curden skall göras i vattenbad: sätt på en stor gryta med vatten och tag en mindre kastrull/bunke som får plats över grytan.
Medan vattnet kokar upp, vispa upp äggen i den lilla kastrullen så att vitorna slås sönder. Sänk värmen så att vattnet sjuder.
Tillsätt skalet, saften och sockret. Värm över vattenbad till ca 70°C (eller, om man inte har en termometer, tills sockret har smält).
Tillsätt smöret bit för bit och rör om  tills curden tjocknar (vid ca 78-80°C).
Häll genast upp i burk, men sätt inte på lock förrän det är svalt.
Förvaras kallt.
Håller ca två veckor i kylskåp.

Kan ju säga att den håller längre än två veckor om man hanterar den rätt, nämligen inte låter den stå i rumstemperatur någon längre stund och använder en ren sked/kniv när man tar curd ur burken. Jag har min kvar ännu efter över tre veckor, och den är fortfarande lika god.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-30 17:40 #137 av: Carmarino

#135 Den ser god ut. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-03-30 20:28 #138 av: leemland

Igår gjorde jag en Citrustårta Lipar 

Bild får komma senare Galen 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2018-04-01 13:06 #139 av: shia

Brigadeio(?) vart bakade igår :) superenkelt, lite smör lite kakao å kondenserad mjölk(<3) småkoka 10 min klart:) (sen en stunds väntan också men)
Helt okej enl mig, mamma tyckte okej, pappa var inte så förtjust i dem men syrran var superförtjust i dem XD

Anmäl
2018-04-01 13:07 #140 av: Carmarino

#139 Så kul. De ligger "på väntelistan" här hemma också. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-05 11:12 #141 av: shia

Ikväll blir det en regnbågstårta med hallonfyllning samt spacklad med vit choklad med utseendet av en kanin :) (första gångwn jag försök mig på en regnbågstårta haha)

Anmäl
2018-04-05 11:15 #142 av: Carmarino

#141 Hoppas vi får se bilder sedan, så glöm inte att ta fram kameran innan ni börjar äta. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-05 11:56 #143 av: shia

XD kan ta bild på utseendet idag, på lördag ska den smakas(påskaktivitet på ridhuset) så hoppas dem gillar den:D gör utan choklad som fyllning för första gången, endast hallonmousse och vit choklad så.

Anmäl
2018-04-05 13:44 #144 av: Fransu

Anmäl
2018-04-05 13:44 #145 av: Fransu

Nutellasnittar på svalning. Första gången jag bakar dom så jag hoppas dom är goda. Glad

Anmäl
2018-04-05 16:11 #146 av: Carmarino

#145 De ser goda ut. Tror det är svårt att misslyckas med nutellasnittar - såvida du inte tar fel på salt och socker när du gör degen, eller bränner dem i ugnen. De brukar bli goda nästan per automatik. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-05 16:14 #147 av: Fransu

#146 Smakade en och den var god. Glad Dom hade däremot kunnat vara 1-2 minuter längre i ugnen tycker jag.

Anmäl
2018-04-05 16:46 #148 av: Carmarino

Fast de ser rätt välgräddade ut på kanterna. Gissar att det är nutellan som gör att de känns lite ogräddade i mitten.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-05 17:07 #149 av: Fransu

#148 Så kan det vara förstås, att nutellan "blöter ner" lite.

Anmäl
2018-04-05 22:41 #150 av: shia

Anmäl
2018-04-05 22:41 #151 av: shia

Anmäl
2018-04-05 22:42 #152 av: shia

Bakat med en kompis tårta tills påskaktivitet :) var svårt å få till spacklingen, samt å sätta dit öronen men med karton går allt(man ska ändå inte äta dem haha)

Anmäl
2018-04-05 22:59 #153 av: shia

Visst borde tårtan hålla tills på lördag? Tänk är ju nästan fre nu,

Anmäl
2018-04-06 09:37 #154 av: Carmarino

Vilken fin tårta shia! Du är jätteduktig på att baka. Tummen upp

Ställt bara tårtan svalt så håller den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-06 15:27 #155 av: shia

#154 tack :) lyckades faktiskt med bottnarna denna gång!!! Gjorde en sats för 28 form men dela den på två formar så vart perfekt, 40 min i ugnen, fluffig och fin:) ända jag är missnöjd med ät vit chokladganachen, att den vart som inte lika vit som sockerpastan... Men men :)

Anmäl
2018-04-06 17:13 #156 av: Carmarino

#155 Vit choklad är aldrig lika vit som sockerpasta. Särskilt inte när man gjort ganache av den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-07 22:10 #157 av: shia

Den vart helt okej, barnen älskade den oxh tyckte mycket om utseendet och vita chokladen , själc tyckte jag att hallonmoussen typ åkt in i bottnarna?(körde på köpes då vi ej hade hallon hemma) Men smakade helt okej. Saknade doxk choklad smaken Xd

Anmäl
2018-04-08 05:20 #158 av: Carmarino

Huvudsaken är ju att den blev uppskattad av barnen. Ofta är vi så självkritiska att vi glömmer att andra tycker det vi gör är bra. 👍😊

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-08 07:58 #159 av: Soligajag1

#157 Vilken fin och underbar tårta du gjort!!
Smakade säkert mums med!!
Va duktig du är . Var fick du idén till den ? 😀

HH Glad 

Anmäl
2018-04-08 10:54 #160 av: shia

Haha tack :)
Kollat på yt å såg när dem gjorde som regnbågsfärg innuti, å tänkte ja ville göra det, sen så är det påsklov så tänkte göra påskrelaterat å tänkte då på en kanin/hare :) Sen är det svåra å hitta bra recept å komprimera ihop och denna gång var det moussen Som ej vart Som tänkt, men resten var helt okej :) passade på å använda vit choklad då det var till barn och min familj är inte så förtjusta i vit choklad,

Anmäl
2018-04-08 18:28 #161 av: Soligajag1

Bakade en Citron kladdkaka idag. Mums! 😀
Serverade med vispgrädde till.

HH Glad 

Anmäl
2018-04-12 13:02 #162 av: shia

gjorde falsk toscakaka i måndags :) vart perfekt kladdig i mitten, (som jag å syrran vill ha) och kanterna vart lite fastare som mamma å pappa vill ha:)

Anmäl
2018-04-12 13:11 #163 av: Carmarino

Den ser jättegod ut. Blev nästan lite sugen på toscakaka nu. Har inte bakat det på länge.

Om du inte redan har testat Tareq Taylors äppeltosca så rekommenderar jag verkligen att du gör det. Den är jättegod. Receptet finns här.

En stor fördel med den är att den inte riskerar att sjunka ihop i mitten. Det är många som inte vågar baka toscakaka eftersom toscasmeten ibland försvinner ner i mitten, men eftersom den här innehåller äpplen så stannar toscasmeten kvar på ytan.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-12 14:02 #164 av: shia

#163 ska skriva upp det!
Tänkte göra en cheesekake någon dag och funderar på vad för någon. Vi har intr direkt några bär hemma, men tänk typ antingen http://jessicaerinjarrell.blogspot.se/2016/01/salted-caramel-chocolate-chip-cheesecake.html?m=1

Eller
http://nutellarecept.se/kategorier/mjuka-kakor/oreo-och-nutella-cheesecake/

Men måst översätta det övre receptet isg :P

Anmäl
2018-04-12 14:13 #165 av: Carmarino

Lycka till! Ser fram emot att se bilder på resultatet när du är klar. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-13 18:27 #166 av: Tant Grön

Bakade en ananaskaka idag. Den ser fulare ut på bilden än i verkligheten, men var god. Glad

Anmäl
2018-04-13 18:31 #167 av: Carmarino

Det är ju inte alla som blir bra på bild... SkämtarSkrattar

Huvudsaken är ju att den var god.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-13 19:08 #168 av: Tant Grön

Jo, och nu är den är nästan slut. Glad

Anmäl
2018-04-13 19:11 #169 av: Carmarino

Det tyder ju på att den var väldigt god. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-13 20:19 #170 av: shia

Anmäl
2018-04-13 20:20 #171 av: shia

Anmäl
2018-04-13 20:21 #172 av: shia

Blev en cheesekake jag gjorde igår. Vart ganska söt, men god men inget särskilt. Kunde inte bestämma mig om den var god eller ej men tog en bit till så då klassas den som god, syrran tyckte lika.haha, hon sa dock att det inte var den godaste jag gjort men tog bit till. (så då har jag gjort godare kakor/tårtor /cheesekake,, alltid ngt XD)

Anmäl
2018-04-14 15:13 #173 av: Carmarino

#172 Övning ger färdighet. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-14 18:58 #174 av: Tant Grön

Idag gjorde jag ganska äckliga banankakor. Det skulle bara vara tre ingredienser, mosad banan, havregryn och russin. Stod inte hur mycket av varje det skulle vara. Kanske gjorde jag inte rätt. Det blir nog soptunnan. Ledsen

Anmäl
2018-04-15 11:46 #175 av: Carmarino

#174 Ingredienserna är ju goda var för sig, men tillsammans låter det inte lika gott.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-22 09:17 #176 av: Soligajag1

Det här är väl inte direkt någon kaka . Men en god efterrätt . Vaniljpannacotta med hallon i !! Vart mycket poppis! 

HH Glad 

Anmäl
2018-04-22 10:41 #177 av: Carmarino

#176 Det ser gott ut. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-22 13:06 #178 av: Fransu

#176 Vaniljpannacotta är ju så gott! Hallon passar perfekt till. Har du gjort något med hallonen, eller hade du på dom som dom är?

Anmäl
2018-04-22 22:02 #179 av: Tant Grön

Bakade blåbärsrutor idag. Det är ju alltid gott. Glad
Bakar i min miniugn, därför blir det inte så många = alltid färskt.

Anmäl
2018-04-23 08:57 #180 av: Carmarino

Mumsigt! Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-23 09:20 #181 av: Soligajag1

#176
Jag la hallonen i en kastrull / värmde o mosade dem /
Jag glömde o ha i potatismjöl , för dem flöt ut på pannacottan ,
Nästa gång !
Dem va supergoda ändå , la dem i kylen ca 2 timmar , 😀👍

HH Glad 

Anmäl
2018-04-23 11:39 #182 av: Fransu

#181 Det blev ju fint när det rann ut över hallonen tycker jag! Tummen upp

#179 Gott med blåbärsrutor. Glad

Apropå blåbär så bakade jag ju blåbärssmulpaj i fredags. Men glömde fota innan den var borta. Förlägen

Anmäl
2018-04-23 11:44 #183 av: Tant Grön

#181 Blåbärssmulpaj är ju ännu godare än blåbärsrutor. DreglarFörstår att den försvann snabbt. Skrattar

Anmäl
2018-04-23 13:16 #184 av: shia

Bakade en banankaka igår i långpanna med chokladglasyr, vi hade dock inge kakao, men tänkte jag smälter choklad ist, men då hade vi typ bara två rutor av en billig mörk choklad Xd så smälte vit choklad så vart jag vet intex en glazyr iaf :) helt okej.
Gjorde i fredags en kladdkaka med muscovadosocker(kan säga jag vart frälst i det sockret och använde även det till banankakan) och den fick sen stå i kyl till dagen efter och den fick toppbetyg! Hög och fin enligt mig, perfekt stadig enligt pappa, å när syrran micrade den vart den perfekt för henne(kladdig) så ja. Kommer baka med ljust muscovadosocker fler ggr :)
Varr dock inget foto men men :)

Anmäl
2018-04-23 13:21 #185 av: Carmarino

#184 Du är kreativ när du bakar. Jättebra, det är så man lär sig.Tummen upp

Muscovadosocker använder jag också. Det gör mycket för smaken. Brukar använda det när jag bakar vetebröd till exempel. Tycker bäst om det ljusa muscovadosockret, men det mörka är rätt gott det också. Fast det gör sig bäst i bakverk där man normal använder farinsocker.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-23 13:50 #186 av: Tant Grön

Råkade köpa kokossocker och nu vet jag inte vad jag skall ha det till. Någon som bakat med det? Vad passar det bäst till?

Anmäl
2018-04-23 14:34 #187 av: Carmarino

Kokossocker kan du använda som vanligt socker. Det ger lite kolasmak, men inte överdrivet mycket.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-23 14:35 #188 av: Carmarino

Lite fler tips på vad man kan använda kokossocker till.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-23 15:27 #189 av: Tant Grön

Kolasmak låter bra, trodde det skulle smaka kokos. Glad

Anmäl
2018-04-23 15:32 #190 av: Carmarino

Har bakat med det några gånger, och kan inte minnas att det smakade kokos. Tror det stod i någon av länkarna att det påminner mer om farinsocker, och det stämmer nog.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.