Annons:
Etiketterkakorreceptglutenfritt
Läst 84 ggr
Carmarino
7/21/21, 11:54 AM

Recept Glutenfri Chokladkaka

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Bakade en glutenfri och mjölkfri chokladkaka idag. Utgick från det här receptet:

ca 20 stycken

Ingredienser
100 g smör
100 g mörk apelsinchoklad (t.ex. Lindt)
2 ägg
¾ dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
1 msk cointreau eller pressad apelsin
1 msk apelsinpasta eller apelsinmarmelad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och bryt ner chokladen. Rör om så att det blandas.
Vispa äggen så pösigt det går.
Vispa ner grädden.
Blanda i resten och häll i aluminiumformar, ca 6 cm diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter

Tillagningstid:
10 min + 10–15 min i ugnen (använder man större formar blir gräddningstiden längre; 20-25 min)

Tips:
Vill man göra kakan mjölkfri; välj mjölkfritt margarin istället för smör, och havregrädde istället för vispgrädde.
Vill man göra kakan sockerfri; välj sockerfri choklad, byt ut cointreau mot whiskey och ersätt apelsinpastan med rivet skal av en apelsin.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
7/21/21, 11:54 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Bytte ut smöret mot Carlshamns kallpressade mjölkfria margarin.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/21/21, 11:55 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Blandade ner Valrhona Otucan 69% i det smälta margarinet. Chokladen hade stått för varmt och delvis smält, samt råkat ut för "fat bloom" (när fettet tränger ut och gör chokladen grå). Det har dock ingen betydelse om man ska använda chokladen när man bakar.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/21/21, 11:55 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Rörde ihop margarinet och chokladen till en slät smet.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/21/21, 11:55 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Vispade äggen pösigt och blandade i havremjölk och vaniljpasta. Skippade likören, för jag har ingen aprikoslikör.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

  • Redigerat 7/21/21, 11:55 AM av Carmarino
Carmarino
7/21/21, 11:56 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Tillsatte choklad-/margarinsmeten och rörde ihop till en slät smet.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/21/21, 11:56 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#6

Smeten är rätt rinnig så för enkelhetens skull hällde jag upp den i en spritspåse


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
7/21/21, 11:56 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Fyllde formarna till drygt hälften. Eftersom jag använde något större formar än i receptet så räckte smeten bara till 17 kakor.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/21/21, 11:56 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Kakorna fick gräddas i 25-30 minuter för att bli färdiga. Kollade var femte minut för att se om de behövde längre gräddningstid.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen
Annons: