14 Övrigt

Vad bakar du idag 5

2016-04-14 01:54 #0 av: Sabinan

Här fortsätter vi att diskutera våra goda bakverk.Glad
En bild på bakverket ger en extra Stjärnor i kanten. 

Den förra tråden hittar ni här

TILLÄGG:
Vi vill endast att ni delar vad ni bakar och eventuellt bild om ni vill det. Undanber alla länkningar till bloggar och liknande. Vill ni dela recepten - gör då hellre ett eget inlägg med detta Glad
 
MVH / Admin 

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-14 12:00 #1 av: Cockerspaniel

Bakade Cornflakes kola för någon helg sen då jag var godissugen! Detta är en riktigt klassiker i min familj! :p

Anmäl
2016-04-14 15:51 #2 av: Carmarino

Vet inte om det kan kallas baka, men jag gjorde lite praliner idag. De med både ljus och mörk choklad är med salt lakrits och de med bara mörk choklad är med apelsin. Lyckades inte helt med "finishen", men de är rätt goda ändå. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-04-14 18:32 #3 av: Sabinan

#2 Wow, jag tycker de ser jättefina ut Käroch så såg se goda ut, att det började vattnas i munnen direkt Dreglar

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-15 16:09 #4 av: Carmarino

#3 Tack. Hade det gått att skicka dem via mail hade jag gärna delat med mig till dig. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-04-15 16:41 #5 av: Fransu

#2 Jättefina praliner! Häftigt att göra egna praliner. Tummen upp

Anmäl
2016-04-15 16:57 #6 av: Carmarino

#5 Tack. Just de här är lite av "fuskpraliner", för det är egentligen bara ren choklad som jag smaksatt och gjutit i formar. Tycker det är så jobbigt att själv göra skalen nämligen. Pustar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-04-16 23:29 #7 av: Sabinan

#4 Det hade varit underbart GladKär

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-19 01:46 #8 av: Tessen

Jag slarvade ihop en vit chokladpannacotta-paj med hallongele på för någon vecka sedan. Blev någorlunda lyckad men självklart flyttades den på assietter så det ser smutsigt ut när jag tog kort, men lägger med en dålig bild iaf. :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2016-04-19 11:21 #9 av: Fransu

#8 Det var snyggt slarvat! Ser jättegott ut.

Anmäl
2016-04-20 11:48 #10 av: Sabinan

#8 Jag håller med #9 Ser jättegott ut Kär
Är det gelatin i hallongelén? Den ser så stabil ut Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-20 22:54 #11 av: Tessen

#9 Tack så mycket :)

#10 Ja jag hade gelatin i den, orkade inte stå och försöka få den lagom med gelesocker då det ändå var mitt i natten och jag och en vän bara var väldigt sötsugna! :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2016-04-22 00:50 #12 av: Sabinan

#11 Den ser väldigt god ut, tror jag ska testa detta på söndag, till dessert Glad

Idag bakade jag en smulpaj med äpplen, till detta serverades vaniljsås, som tyvärr blev något tunn men god ändå Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-24 20:15 #13 av: leemland

Nu ikväll blev det en citronkladdkakaLipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-04-24 23:54 #14 av: Majaa12

Chocolate chip cookiesKärDom blev heelt perfekta! Sega i mitten och lite knapriga i kanternaDreglar

Gjorde jordnötskakor också, har ingen aning om hur dom blev. Äter inte jordnötter så det får pappa göra Skrattar

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-04-25 00:31 #15 av: Sabinan

Rabarbersmulpaj med kardemumma, serverad med vaniljsås Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-04-27 19:16 #16 av: leemland

Nu har jag gjort kladdkaka med center i och kladdkakemuffins med dumle i . Hoppas nu det blir gott bara Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-04-27 20:20 #17 av: Carmarino

Har bakat jordgubbskaka i långpanna, men glömde fotografera. Den smakade ungefär som jordgubbstårta utan grädde. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-04-27 21:13 #18 av: leemland

Det blev en "provisorisk"sockerkaka också . Fast de återstår och ser om den smakar gott eller inte. Galen haha. Varit inne i drygt 40 minuter nu och fortfarande inte klar Funderar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-04-29 14:31 #19 av: Fransu

Vad mycket gott ni bakar! Tummen upp

Jag har en sådan här i ugnen nu:

http://systrarnasdrommar.blogg.se/2016/april/chocolate-bundt-cake.html

Har aldrig bakat detta receptet innan så jag hoppas det blir god fredagsfika.

Anmäl
2016-04-29 15:03 #20 av: Carmarino

#19 Den ser riktigt smarrig ut. Receptet är ju från Roy Fares, och hans kakor brukar bli goda. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-04-29 15:20 #21 av: Fransu

#20 Jamen precis, det var därför jag valde att baka den. Har hittills aldrig bakat något som inte blivit gott av hans recept. Glad

Anmäl
2016-05-02 19:54 #22 av: Sabinan

Creme Brylé till Valborg  (inte så mycket bakning, kanske men väl en dessert Skämtar)
Dessförinnan en enkel bärkaka med hallon.

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-05 12:55 #23 av: Carmarino

Bakade en banankaka med mörk choklad. Smarrig.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-05-09 17:28 #24 av: leemland

Idag blev det Rabaremuffins med egenodlade rabarber Glad För första gången på länge blev jag faktiskt nöjd med dom och jag tyckte själv det smakade gott Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-05-11 16:02 #25 av: Sabinan

Banan-och chokladkladdkakemuffins. Jättegod men mäktig Lipar

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-16 00:52 #26 av: Sabinan

Inte direkt bak men vääldigt gott! Till ESC-finalen i lördags kväll gjorde jag chokladpopcorn, med flingsalt.
Det var så gott att jag inte kunde sluta äta det förrän jag fick ont i magen Tyst

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-16 22:47 #27 av: Sabinan

Visserligen inte något sött men ändå gott, så idag bakade yngsta dottern och jag ungerskt lantbröd Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-19 15:50 #28 av: Cragan

gjorde rabarberfromage och kokade litet raberbersirap när jag ändå höll på vart riktigt gott fast utseendet på det är lite tråkigt så ingen bild Lipar

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-05-20 00:31 #29 av: Sabinan

#28 Det lät jättegott! Älskar rabarber själv.
Synd på bilden, allt vi visar här i tråden behöver inte vara så estetiskt snyggt. Huvudsaken är att det är gott. Tycker jag Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-20 02:11 #30 av: Cragan

#29 det gör sig bättre i magen än på bild Galen http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=9899&mode=threaded  löjligt simpelt recept o sirapen koka jag på "skalen" från rababerna måste ju ha raberbsmak till rababerna Skrattar

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-05-20 11:01 #31 av: Fransu

En sån här tänkte jag slänga in i frysen idag:

http://systrarnasdrommar.blogg.se/2016/may/frusen-ballerina-cheesecake.html

Har aldrig bakat cheesecake utan ägg, så det ska bli intressant och se om man känner någon skillnad i smak.

Anmäl
2016-05-20 18:30 #32 av: Sabinan

#30 Haha, jag förstår vad du menar Skämtar

#30 och #31 Tack båda för smarriga och enkla recept, båda recepten är nu sparade på min dator Tummen upp

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-05-30 16:17 #33 av: Fransu

Bakade precis min mans absoluta favoritkakor, mjölkchokladsnittar. Vi firar bröllopsdag imorgon, så valet av bakverk var lätt när blev sugen på att baka.

Anmäl
2016-06-16 18:41 #34 av: [fin_kanin]

Häromdagen "bakade" jag pannacotta och chokladmousse för första gången! Egentligen skulle det vara hallon i botten av moussen, men det fanns inte så det blev blåbär istället... Men det funkade det också! Pannacotta var ju väldigt enkelt att göra, det verkade gå bra. Visserligen har jag inte smakat ännu😁

Det stod att dem skulle stå i kylen i minst 3 H. Kan dem stå där längre, i några dagar eller ska jag ställa in dem i kylen istället?

Anmäl
2016-06-23 02:53 #35 av: Sabinan

På sistone har jag mest bakat bröd, det senaste var ett långpannebröd med surdeg, jättegott, saftigt och lagom grovt.
Ikväll blev det klickkakor med russin, mjölkchokladbitar och mörkchokladbitar med apelsin. Imorgon (senare idag) ska jag förbereda årets midsommartårta Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-23 12:16 #36 av: Fransu

#35 Jag tar gärna receptet på brödet. Låter jättegott! Och kakorna ser underbara ut. Jag skulle älskat att ha russin i kakor (och andra bakverk/bröd), men min man gillar verkligen inte russin. Bakar helst så vi båda kan äta av det.

Jag tänkte testa dessa idag: http://systrarnasdrommar.blogg.se/2016/may/notkolarutor.html (Obs! Inte min blogg)

Ser gott ut tycker jag.

Anmäl
2016-06-23 16:23 #37 av: Carmarino

Idag blev det Pannacottatårta.

I helgen bakade jag en kokoskaka i långpanna, men den fotograferade jag aldrig.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-24 01:23 #38 av: Sabinan

#36 och #37 , vilka smarriga bakverk ni gjort! Kär
#36, nu har jag skapat en tråd för surdegsbröd Jag har skrivit in receptet där Glad
har du eller någon annan här i tråden bra recept på surdegsbröd får ni gärna skriva i den surdegstråden Som ni hittar här

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-24 13:35 #39 av: Majaa12

Idag har jag bakat en midsommartårta :)

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-06-24 13:38 #40 av: Majaa12

-

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-06-24 19:02 #41 av: Carmarino

#40 Är visserligen proppmätt efter att ha ätit midsommartårta själv, men MUMS vad god din tårta ser ut. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-24 19:03 #42 av: Fransu

#40  Wow vilken tårta! Tummen upp

Anmäl
2016-06-25 13:50 #43 av: Cockerspaniel

Wow.. i början av denna månaden bakade jag bullar två dagar i rad. 184 glutenfria bullar blev det på två dagar!
Vaniljbullar, kanelbullar och nutella och Cashewnötter blev fyllningarna! <3

Bullarna längst upp har fyllningen Nutella och Cashewnötter!

Anmäl
2016-06-26 11:32 #44 av: Soligajag1

Hejsan ! 

Oj vilka fina o goda bakverk jag skådat nu, praliner pannacotta , mumsig  midsommartårta , bullar, pannacotta tårta mm.mm. 

Jag älskar att baka , jobbar med det i ett Cafe ( har varit i våran dagstidning Vlt med mina bullar)  

kanelbullar

Kanel bullar , Havrekakor , tårtor  och mitt bröd, 

Kram // Soligajag1 

HH Glad 

Anmäl
2016-06-27 02:27 #45 av: Sabinan

Åh, vilka härliga och fina bakverk ni visar upp här Glad
Så här såg min midsommartårta ut i år. Enligt barnen ska det alltid smaka samma, dvs. vaniljkräm i ena lagret och marinerade jordgubbar i det andra. Grädde, jordgubbar, frystorkade jordgubbsbitar samt chokladdoppade jordgubbar överst.

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-27 13:12 #46 av: Carmarino

Bakade en "godiskaka" (http://www.hemmetsjournal.se/recept/godisbitar) igår. Den blev väldigt söt och mäktig, så det stämmer väl vad som står i receptet "Skär i små rutor och ta hellre fler om så önskas".

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-27 15:47 #47 av: Fransu

#44 Oj så mycket gott! Har du bakat alltihop själv?

#45 Vilken vacker tårta!

#46 Ja, det receptet lät sött. Men gott. Ska nog prova.

Anmäl
2016-06-27 17:13 #48 av: Carmarino

#47 Ifall du inte sett det redan så ingår det nära ett kilo choklad i kakan och 800 g kolasmet. Choklad lär ju vara nyttigt, men  det är nog inte kolasmeten. Glad
Den blir jättetung och kompakt, och eftersom man inte kan ta så stora bitar så lär den räcka till ett mindre kompani. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-27 18:44 #49 av: Fransu

#48 Haha! Oj, 800 g choklad! Det missade jag faktiskt. Skrattar

Anmäl
2016-06-27 18:54 #50 av: Carmarino

#49 Det är faktiskt 950 gram choklad (500 gram mörk och 450 gram ljus). Glad

Sedan ska man bre på två burkar karamelliserad kondenserad mjölk (= kolasmet) à 397 gram också, så långpannan väger 2-3 kilo när kakan är klar.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-27 20:32 #51 av: Fransu

#50 Nu gick jag in och läste igenom receptet lite mer noga. Oj oj oj... Inget för den som räknar kalorier. 6 dl socker också. Bakar jag denna så blir det små godbitar helt klart.

Anmäl
2016-06-27 21:05 #52 av: Majaa12

#50 #51 Kanske räcker att göra en halv sats i lite mindre form? ;)

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-06-28 11:35 #53 av: Carmarino

#52 Ja halv sats är mer än tillräckligt. Glad

Man måste helt enkelt dela den i små bitar, för det blir alldeles för sött annars. Skulle man känna att det behövs mer sött så får man helt enkelt ta en bit till, men t.o.m. den störste gottegrisen bland mina vänner tyckte att det blev för mycket med två bitar. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-30 11:53 #54 av: Feliiciia

Fick bli cupcakes, ganska nöjd ändå då det är första gången jag dekorera cupcakes.

Anmäl
2016-07-02 07:52 #55 av: Soligajag1

Hejsan! 

Det blev en äppelkaka igår som ätes  med Vaniljsås till. 

Äppelpaj, , kaka med Vaniljsås

HH Glad 

Anmäl
2016-07-14 00:29 #56 av: kaninennea

Min 3-åriga lillebror ville baka så vi gjorde sugarcookies med lite rosa royal icing (han ville dock ha blå haha). Inte så komplicerade men han kunde ju i alla fall hjälpa till! x)

Anmäl
2016-07-14 12:14 #57 av: Fransu

#55 Mums vad gott med äppelkaka!

#56 Vilka jättefina kakor!

Själv tänkte jag baka Daimsnittar idag.

Anmäl
2016-07-22 14:58 #58 av: Fransu

För att fira att semestern startar idag bakar jag denna:

http://www.ica.se/recept/chokladkafeets-kladdkaka-621799/

Anmäl
2016-07-22 17:09 #59 av: Carmarino

#58 Tack för den länken. Nu fick jag rabatt på hallon. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-07-22 17:51 #60 av: Fransu

#59 Ja, jag såg det också! Himla bra. Glad

Anmäl
2016-07-24 06:27 #61 av: Soligajag1

Snart blir det bullbak, som jag tar med till Loppis o säljer!! 

tycker det är så kul!! Nybakt ska det vara!! 

Bullar i stora lass

HH Glad 

Anmäl
2016-07-30 18:52 #62 av: Fransu

Idag har jag bakat veteflätor med blåbär/vaniljfyllning. Hoppas dom är godare än dom ser ut...

Anmäl
2016-07-31 06:41 #63 av: Cragan

Dobos torte som skall ätas upp om några timmar Skrattar

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-08-01 08:09 #64 av: Soligajag1

Igår bakade jag dessa , Hjortron och Svartvinbärspaj , 

Pajer

HH Glad 

Anmäl
2016-08-02 13:12 #65 av: Cragan

https://varldensgodaste.com/2016/07/16/ljuvliga-och-eleganta-dobos-torte/

ett par dagar senare och den är nu slut väldigt god men ohyggligt mäktig så se till att ni har tillgång till minst 6 pers om den skall göras o räkna med att det blir över här var det totalt 7 pers varav en tonårs grabb o det kastades lite Förskräckt

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-08-02 15:12 #66 av: Carmarino

#64 Hade du både hjortron och svartvinbär i pajerna, eller är det en av var (eller fler små)?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-08-02 15:14 #67 av: Carmarino

#65 Den ser riktigt god ut. Fast jag hoppar nog över karamellen om jag ska göra den. Vågar inte riskera tänderna. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-08-11 15:24 #68 av: Carmarino

Det är väl inte riktigt något bakat, men jag har gjort dem själv i alla fall. Upptäckte att jag hade en låda halvfärdiga "ekollon" av marsipan i frysen. Gjorde dem i julas, men hann inte göra dem färdigt då, så nu tyckte jag definitivt det var dags. Glad

Doppade ena änden i mjölkchoklad och sedan i kokosflingor. Chokladen som blev över blandade jag med kokosflingor och gjorde praliner av. (Det blev fler praliner än de som syns på bilden.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-08-11 15:29 #69 av: Fransu

#68 Vilka coola ekollon! Och jättefina praliner. Tummen upp

Själv bakar jag jumbomuffins med choklad idag.

Anmäl
2016-08-11 16:12 #70 av: Carmarino

#69 Tack. Marsipanekollon gjorde min mor alltid till jul när jag var barn, så när jag nu hade en bit grön marsipan över så tänkte jag återuppta traditionen. Visserligen blev de ju inte klara förrän i åtta månader för sent (eller fyra månader för tidigt), men man ska väl inte hänga upp sig på småsaker. Bättre sent än aldrig. Skrattar

Pralinerna gjorde jag i en silikonform med diamantformade gropar. De blir inte lika glansigt fina som när man tempererar chokladen, men formarna passar utmärkt när man har lite överbliven smält choklad som man vill göra något av.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-08-29 11:49 #71 av: Carmarino

Glömde skriva förra veckan, men då bakade jag två stycken Himmelsk äppeltosca (Tareq Taylors recept). Och jodå, den är verkligen himmelsk. Glad
Gjorde även en liter hemkokt vaniljsås till.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-09-13 16:06 #72 av: Fransu

Bakat och bakat, idag har jag gjort vanliga choklad/kokosbollar (följde receptet på havregrynsförpackningen). Så enkelt och gott! Tummen upp

Anmäl
2016-10-07 16:01 #73 av: leemland

I veckan  va det ju kanelbullens dag och då passade jag på att baka kanelsnurrorLipar Första gången jag testat att göra snurror faktiskt Galen 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-10-08 11:25 #74 av: Soligajag1

Jag bakade en Vegan Äppelkaka på jobbet , vart
Mycket Poppis ,
😃👍 Skriver receptet i nästa inlägg.

HH Glad 

Anmäl
2016-10-08 11:35 #75 av: Soligajag1

Recept på Vegan Äppelkaka : 

3 dl vetemjöl , 2.5 tsk bakpulver. 1 dl socker . 1.5 dl sojamjölk. 0.5 dl rapsolja. 4-5 äpplen i tunna skivor . 1 tsk kanel + 1 tsk råsocker .

Blanda ihop smeten o häll i smord o bröad form , ( olja o ströbröd)  Tryck ner äppelskivorna . Strö över socker och kanel , Baka i 200 grader i 30 min, ( mitt i ugnen) 

Jag hade min kaka i 25 min, , den blir lite degig, mer socker och kanel hade jag, gjorde även en dubbel sats !! Det är dubbel sats på bilden här . Sedan gjorde jag även en egen vaniljsås / vegansk. 

Smaskens vart det !! Glad Tyckte även jag som inte är vegan.  

HH Glad 

Anmäl
2016-11-05 18:40 #76 av: Gladasvampen

Bakade lite choklad och hasselnötsmuffins igår kväll.

Anmäl
2016-11-05 18:50 #77 av: Carmarino

#76 Mums. De ser goda ut. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-11-06 16:32 #78 av: Fransu

#76 Wow! Ser riktigt goda ut! Måste baka dom någon dag. Glad

Anmäl
2016-11-06 17:07 #79 av: Carmarino

Har inte bakat något idag, men väl gjort vita chokladpraliner på kakaosmör och kokat en omgång vaniljkola.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-11-06 18:11 #80 av: Gladasvampen

#77, #78 tack! :)

#79 chokladpraliner låter gott! Är också sugen på att göra lite kolor, men väntar nog lite till innan man drar igång :)

Anmäl
2016-11-06 23:49 #81 av: Carmarino

#80 Ja, det är lite tidigt än så länge, men jag har köpt godispapper att slå in kolorna i, så jag behövde ju något att testa dem på. :-)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-11-07 18:34 #82 av: leemland

Vänligen försök ta frågor och så i andra inlägg.  Här ska egentligen bara vara vad ni bakat och bilder på det om ni vill Glad

Gör gärna egna inlägg här inne Glad

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-08 05:04 #83 av: Soligajag1

Hejsan ! 

Bakade dessa i helgen , lite tidigt men uppskattat , Lussebullar : 

HH Glad 

Anmäl
2016-11-10 12:48 #84 av: leemland

I tisdags blev de frukostbullar (som för övrigt blev riktigt vidriga) 
Igår testade jag på att göra Wienernougat för första gången. Även där blev det lite misslyckande Lipar 
Och idag blev det riktigt GODA frukostbullar Skrattar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-10 15:37 #85 av: Fransu

#84 Skönt att läsa att det finns andra som misslyckas i bakandet emellanåt. Och kul att dagens frukostbullar blev lyckade! Tummen upp Gäller att inte ge upp.

Anmäl
2016-11-10 19:23 #86 av: Gladasvampen

Idag blev de champagne och jordgubbsmuffins! 

Anmäl
2016-11-18 19:57 #87 av: Gladasvampen

Igår bakade jag nutellamuffins med nutellafrosting, :)

Anmäl
2016-11-19 18:00 #88 av: Carmarino

I torsdags bakade jag en pannacottatårta, men glömde fotografera den. Den blev uppskattad ändå. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-11-22 19:28 #89 av: Gladasvampen

#88 pannacottatårta låter supergott, har bara testat att göra små pannacottor i glas :)

Igår bakade jag små kokosmuffins och idag dekorerade jag dessa med lite frosting. 

Anmäl
2016-11-22 21:23 #90 av: Carmarino

#89 Det är en blandning mellan cheesecake och pannacotta, d.v.s. cheesecakebotten täckt av pannacotta med bär och sedan ett tunt lager creme fraiche över. :-)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-11-23 16:26 #91 av: leemland

För någon dag sedan blev det lite frukostbullar igen Lipar 
Och idag gjorde jag gluten-och laktosfria lussebullar för första gången Lipar

Kolla gärna första inlägget allihopa! /admin 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-25 21:32 #92 av: Gladasvampen

Idag blev det vanilj och plommonmuffins, riktigt goda och fruktiga :)

Anmäl
2016-11-25 22:32 #93 av: Cragan

pepparkakor, lussekatter, saffransbullar och saffransskorpor blev här hemma idag hade lill syrran här så gjorde det inte själv Lipar

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2016-11-29 00:51 #94 av: Gladasvampen

Igår blev det lite bakewell-muffins eller engelska mandelmuffins som de också kallas för. Blev mycket uppskattade här hemma eftersom att de inte är så söta. 

Anmäl
2016-11-30 14:13 #95 av: Sparklingponi

Veganska pepparkaksmuffins! Gott till julkaffet!

Anmäl
2016-11-30 20:41 #96 av: Cockerspaniel

Bakade Glutenfria lussebullar idag som valde att anta en helt annan form, men tur att smaken är detsamma! :-'D

Anmäl
2016-12-02 20:43 #97 av: Gladasvampen

Idag blev det istället vanliga chokladmuffins i miniformat :)

Anmäl
2016-12-03 04:05 #98 av: Sabinan

Inte jag, men väl min 11-åriga dotter gjorde dessa pepparkaksbrownies aldeles på egen hand, här om dagen. De blev hur goda som helst! Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-12-03 09:21 #99 av: Fransu

#98 Ser verkligen goda ut! Tummen upp

Anmäl
2016-12-03 16:31 #100 av: Cockerspaniel

Idag förbereder jag en glutenfri pepparkaksdeg som jag tänker baka ut i morgon! :D

Anmäl
2016-12-05 22:43 #101 av: Gladasvampen

Blev äpplemuffins som liknar karamelliserade äpplen i smaken. Dekorerade dem lite roligt också :)

Anmäl
2016-12-06 12:44 #102 av: Cockerspaniel

Bakade ut pepparkakorna igår efter att degen stått i kylskåpet i 2 dygn. Jag vågar inte säga exakt hur mycket pepparkakor det blev men det blev ett berg, massa gotta inför julen! :D

Anmäl
2016-12-08 15:26 #103 av: leemland

Idag har jag gjort frukostbullar och mjukpepparkaka som jag ska ha på cremecheesefrosting imorgon när den ska ätas Lipar Kanske blir det knäckbräck lite senare om jag kan andas Gapskrattar hahaha 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-12-09 16:10 #104 av: leemland

Idag fortsatte bakningen och då blev det lussebullar och knäckbräck. Glad

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2016-12-11 06:16 #105 av: Soligajag1

Hejsan ! 

Jag har bakat Lussebullar , dessa är med mandelmassa i , brukar göra halva satsen utan men med vanillinsocker i . självklart har jag smör och socker oxå annars tycker jag bullarna blir torra , även kesella i degen ( 1 L mjölk , 250 g kesella ) 

HH Glad 

Anmäl
2016-12-11 15:13 #106 av: Carmarino

Testade ett recept på snabb-bakade saffransbullar idag. De blev rätt goda.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-18 12:57 #107 av: Carmarino

Idag bakade jag ytterligare två omgångar bullar (apelsinsmak på den ena och pepparkakskrydda på den andra). Använde samma recept som till saffransbullarna, men valde att minska ner mängden jäst och kalljäsa dem på balkongen i ett dygn. Har inte provsmakat dem än, men de verkar bli goda.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-12-19 21:14 #108 av: Soligajag1

Dessa bakade jag idag .

Finska Julstjärnor !! Piller jobb är det!! Tålamodsprövande! Skämtar

HH Glad 

Anmäl
2016-12-20 15:30 #109 av: Cockerspaniel

Bakade Glutenfria Mazariner igår, så goda :D

Anmäl
2016-12-21 09:24 #110 av: Åsa S

Testar ett recept på dadelpaj, har så mycket dadlar hemma som jag köpte i våras i Jericho.

Anmäl
2017-01-08 12:55 #111 av: Carmarino

Saffranssnittar - kolasnittar med saffran.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-01-19 19:58 #112 av: leemland

Igår gjorde jag glutenfria hallonmuffins Glad 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-01-19 20:57 #113 av: Soligajag1

Idag bakade jag en Sverige kaka. Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-02-17 18:35 #114 av: leemland

Idag har jag bakat brownie Glad 
Första gången på relativt länge jag gör en kaka faktiskt Lipar 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-02-19 07:06 #115 av: Soligajag1

Hejsan !! 

Igår bakade jag bullar, piroger och bröd. Glad Säljer dessa på Loppis!! 

HH Glad 

Anmäl
2017-02-21 15:22 #116 av: leemland

Har precis gjort havretoscakaka i långpanna Glad (aldrig gjort det tidigare) 
Ska bli gott att testa ikväll Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-02-22 19:41 #117 av: Soligajag1

#116  Oj, det låter riktigt gott !! 

smaklig fikastund! Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-02-25 14:54 #118 av: Carmarino

Idag blev det släta bullar, som förhoppningsvis ska förvandlas till fastlagsbullar sedan (semlor för er som kommer norrifrån Skämtar).

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-02-25 15:45 #119 av: Soligajag1

Åhhh, , så gott med semlor . Grädde o mandelmassa , mums!! Florsocker sist på toppen!! 

Sådana enkla vanilj / choklad muffins tänkte jag göra imorn bitti .

HH Glad 

Anmäl
2017-03-02 12:10 #120 av: leemland

Har precis tagit ut mina Kanelsnittar ut ugnen Lipar 
Dom va goda,Oskyldig  inte så mycket kanelsmak dock. Men då vet jag de till nästa gång .Glad

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-03-04 11:06 #121 av: Carmarino

Lakritssnittar, som smakar väldigt mycket lakrits. Får nog minska ner mängden lakritsgranulat nästa gång. Testade att byta ut sockret mot björksocker, och det funkade alldeles utmärkt. Helt sockerfria är de dock inte, för det är en matsked sirap i också. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-05 10:38 #122 av: Carmarino

Idag blev det en Chokladkaka paleo. Har inte smakat den än, men smeten var god. Kanske blev det lite för kraftig chokladsmak, så jag minskar nog ner lite på mängden kakao nästa gång.

Kakan är glutenfri, mjölkfri och "utan tillsatt socker" (sötad med dadlar). Inte världens vackraste, men huvudsaken är att den smakar bra. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-06 13:38 #123 av: Carmarino

Gjorde en plåt sockerfria kokostoppar med citron. Gott!

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-07 08:35 #124 av: Soligajag1

#122   

Choklad kakan ser underbart god ut , , jag brukar ha på glasyr om jag tycker att kakan inte blev fin. Vatten o florsocker , , eller saft av apelsin , citron , ev persiko saften i burken , ska testa det nästa gång. + kokos ovanpå. 

Kokos topparna ser underbara ut, måste testa. Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-03-07 11:21 #125 av: Carmarino

#124 Eftersom kakan skall vara till diabetiker så hoppade jag över glasyren. GladDäremot rekommenderas att man serverar den med vispad kokosgrädde och bär, men jag har valt att servera den i "tårtbitar", så då syns det inte hur ojämn den är.

Kokostopparna var väldigt goda faktiskt. Bytte bara ut det vanliga sockret mot björksocker. Sedan skulle det vara rivet skal av en citron i också, och det var verkligen en smakförhöjare.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-07 12:23 #126 av: leemland

Idag har det (än så länge) blivit chokladmuffins Glad Från den gamla hederliga boken - Sju sorters kakor Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-03-07 16:14 #127 av: leemland

Det blev en butterkaka också Lipar första gången någonsin jag gjorde  de Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-03-11 10:10 #128 av: Carmarino

Hittade ett recept på Adamsbergs chocolate chip cookies, och det verkade så enkelt så jag bestämde mig för att testa. Det var jätteenkelt; bara fyra ingredienser som skulle röras ihop och bakas ut. Använde min köksassistent med vinge för att röra ihop degen.

Receptet i länken går att halvera, vilket jag gjorde. Bytte ut sockret mot björksocker, så att de blev sockerfria också.

För att få dem ungefär lika stora - men ganska små - så testade jag att använda min minsta köttbulletång. Delade sedan degen på två (en bit från vardera halvan i tången), och då blev det precis lagom storlek på dem. Det blev 48 kakor totalt. De flyter inte ut jättemycket, men jag fick dela upp dem på två plåtar med 24 på varje.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-18 21:23 #129 av: leemland

igår blev det 3-lika tårtbotten (miniversion) Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-03-20 19:51 #130 av: Cockerspaniel

Bakade saftiga glutenfria Scones idag! :D

Anmäl
2017-03-27 13:07 #131 av: leemland

Idag blev de snabba bullar till lunch, inte direkt bakverk men gott va de Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-03-28 18:03 #132 av: leemland

Just nu står en Chokladtårta (utan mjöl och socker) i ugnenLipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-03-30 15:22 #133 av: Soligajag1

Idag blev det en Sverige kaka!! Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-03-30 15:29 #134 av: Soligajag1

Muffins med Glasyr o Hjortron ! Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-04-02 06:12 #135 av: Cragan

tigerkaka med hackad choklad i  riktigt god med en kopp kaffe men skull nog ha dubblat receptet den blev så liten 

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2017-04-11 17:33 #136 av: leemland

Gjorde snabba bullar till lunchen idag , riktigt goda är dom och tar bara 20 min(om man inte är så långsam Skämtar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-04-12 19:57 #137 av: Fransu

#136 Vad är det för bullar? Låter intressant med så snabbakade bullar. Glad

Anmäl
2017-04-22 16:25 #138 av: Carmarino

Testade att baka vaniljbullar i långpanna idag. De blev lite mörka, men de smakade gott. Det blev 40 bullar totalt. Har skurit upp dem och frusit in dem nu.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-26 17:07 #139 av: Cockerspaniel

Bakade Glutenfria kolakakor i förgår, så himla goda! :D 

Anmäl
2017-05-03 16:58 #140 av: Cockerspaniel

På söndagen och måndagen bakade jag glutenfria bullar, både kanel och vanilj. Mycket gott :D

Anmäl
2017-05-03 17:39 #141 av: Carmarino

De ser goda ut. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-03 19:14 #142 av: leemland

För någon dag sedan gjorde jag en minitårta Galen 
Testade för första gången 3-lika tårtbotten och sen gjorde jag något som skulle föreställa hallonmousse Gapskrattar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-05-04 07:59 #143 av: Soligajag1

Jag bakar mina kanel/ Vanilj bullar då o då, min pappa fyllde år , sista April , , så det blev ett lass. sen vart det en Sverigekaka . Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-05-04 15:06 #144 av: Fransu

#143 Jag blir alltid fikasugen av dina bakverk! Ser så otroligt gott ut alltihop. Glad

Anmäl
2017-05-04 20:17 #145 av: Soligajag1

#144 Tack  så jättemycket , va glad jag blir!! 

Ska se om jag hittar nåt annat gott jag bakat. 

Dessa Vaniljbullar blev riktigt smaskiga!! Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-05-04 20:36 #146 av: Fransu

#145 Dom där vaniljbullarna tar jag gärna receptet på. Glad

Anmäl
2017-05-07 11:13 #147 av: Soligajag1

#146  Visst får du det .

Det är en vanlig bulldeg :  

1, 2  L röd mjölk, 2 röda jäst, lite salt, 2 dl socker, 1 ägg , ca 300 g smör, ca 2 kg vetemjöl, Värmer mjölken 37 g fingervarmt, smälter smöret , ha i jästen i en bunke , ha på salt, häll på den fingervarma mjölken, vispa, ha i socker o ägget, vispa. . sedan har jag i mjölet växelvis med det smälta smöret . Om inte smöret räcker till, smälter jag en klick till, , VIKTIGT!! ha inte för mycket mjöl, låt degen släppa från bunken, , ha på smör på slutet på degen. 

Låt den jäsa i 40 min. med en handduk på.

Ta upp degen på diskbänken tex, , jag tar halva degen , lägger tillbaka den andra halvan i bunken.  

Har på lite mjöl på degen, kavlar ut degen , gör runda formar med en tratt , tex, har du en mugg , kopp eller glas kan du göra runda formar av dem med. 

sedan lägger du en klick vaniljsås ( tjockare ) jag tar bara vaniljpulver o blandar den med mjölk, låter den stå i kylen en stund. 

Sätter ihop bullen från två sidor först, o sen två sidor till, vänder på bullen, lägger i en bullform ( större formar)  

Mina bullar är stora , så det blir ca 50 -60 bullar . 

Medans du bakar ut en deg o har lagt dem på plåten, jäser dem , sedan tar du upp nästa deg ur bunken, då har den första plåten jäst, ställ in den i ugnen på 225-250 g beroende på din ugn, mitt i ugnen, pensla inte med nåt, 

, utan det gör jag sen när jag tar ut dem ur ugnen, med smält smör och socker ( som jag har lagt på en tallrik) doppa bullen i smöret , sen i sockret , lägg upp på fat, ( dem bullar du inte ska äta , bjuda på under dagen , har jag ingen smör eller socker på, utan lägger dem i påsar o i frysen, sen. ) Ugns tid, olika , ca 5-8 min, gyllenbruna. 

Lycka till !! Dem är så goda!!! Glad

På bilden är det Vaniljbullar som jag brukar baka med. men en annan sort. 

HH Glad 

Anmäl
2017-05-07 11:20 #148 av: Fransu

#147 Tack snälla för receptet! Ska definitivt baka dom.

Anmäl
2017-05-13 11:30 #149 av: Carmarino

Det skulle ha blivit en rabarberkaka idag, men jag hade inga rabarber. Så därför blev det en kokoskaka istället.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-04 13:13 #150 av: Carmarino

Testade min nya Lego-form idag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-05 12:30 #151 av: Soligajag1

#150  Hejsan , men vad är det du har gjort ??

Är detta kakor i legoform eller ?? 

HH Glad 

Anmäl
2017-06-05 13:08 #152 av: Carmarino

#151 Ja, det är en sockerkakssmet som jag färgat med livsmedelsfärg och bakat i legoformen. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-05 13:40 #153 av: Fransu

Jag bakade vaniljbullarna i helgen enligt receptet jag fick av Soligajag1 och dom var alldeles alldeles underbart goda! Så tack ännu en gång för receptet. Kommer att bakas igen. Glad

Anmäl
2017-06-05 18:57 #154 av: leemland

Gjorde bananbröd för första gången förra veckan som jag glömde säga Lipar och så blev det en sockerkaka Lipar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-06-06 15:18 #155 av: Fransu

Idag ska jag baka rabarbersmulpaj till kvällsfikat. Glad

Anmäl
2017-06-07 19:15 #156 av: leemland

Igår gjorde jag en såååå god kladdkaka Skrattar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-06-19 13:51 #157 av: lksthlm

Jag ska nog baka en vit kladdkaka idag! Eller citronkladdkaka!

Anmäl
2017-06-19 19:49 #158 av: leemland

Idag har jag stått i köket halva dagen och gjort en test tårta Lipar Tyvärr så blir de ingen bild just nu för datorn vill inte Galen

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-06-27 15:43 #159 av: tandfe12

Jag ska baka en cheesecake idag, men vet inte vilken än!

Anmäl
2017-06-30 13:06 #160 av: Cockerspaniel

I tisdags bakade jag en glutenfri Chocolate chip cookies i långpanna! :D 

Anmäl
2017-07-02 18:35 #161 av: Soligajag1

#153

Va skoj att du bakade vaniljbullarna !! o att det blev goda! Glad

Idag blev det en enkel Sverigekaka Glad

HH Glad 

Anmäl
2017-07-02 18:39 #162 av: Carmarino

Glömde ju skriva igår att jag bakade två olika sorters sockerfria sockerkakor. Jo, jag vet att det låter lite konstigt, men det var med sötningsmedel istället för vanligt socker. Glad

Glömde även att fotografera dem, så jag har inget bildbevis. De blev rätt goda. Trodde att sötningsmedlet skulle smaka mer än det gjorde faktiskt, men det märktes knappt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-09 14:00 #163 av: Carmarino

Idag bakade jag en ny omgång sockerfria sockerkakor, och den här gången kom jag ihåg att fotografera dem. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-07-30 12:37 #164 av: Carmarino

Hittade ett recept på Baileystryffel igår, så den måste jag ju testa. Rullade dem i fyra olika smaker, nämligen (uppifrån och ner) hallon, blåbär, jordgubb och maca.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-01 15:31 #165 av: leemland

Idag har det blivit den godaste kladdkakan som finns Lipar Som ska slukas ikväll Dreglar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-08-04 16:31 #166 av: Carmarino

Råkade "snubbla" över det här receptet på chokladpaj för en stund sedan. Har inte bakat den idag, men gjorde den för en del år sedan och bjöd kollegorna på jobb. Den gjorde jättesucce direkt, så därför vill jag tipsa om den här.

Pajen tar lite tid att göra, men man behöver ingen ugn, utan bara en kokplatta och en ugnstermometer. Det går att göra den utan, men blir enklare med termometern.

Pajen är extremt mäktig, så det räcker med en bit på 2-3 cm för att man ska vara mätt resten av dagen. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-12 14:56 #167 av: Carmarino

Hade några bananer liggande, som var helt bruna i skalet och alltså lämpade sig alldeles ypperligt för att baka med. Så det blev chokladbananmuffins idag.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-08-12 15:48 #168 av: leemland

#167 Ser ju riktigt smarrigt ut Glad 
Själv så bakade jag ett bananbröd/kaka igår Lipar Tyvärr värdelös på att ta bilder just nu Gapskrattar

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2017-08-12 15:51 #169 av: Carmarino

#168 Har inte smakat dem än, men smeten var god. Glad
(Receptet är från Leila Lindholms "A Piece of Cake".)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.