Mycket ägg!
Har jätte mycket ägg här hemma, något tips på vad jag kan göra med dom?
Crême brulée, det går det åt 5-6 äggulor, sedan kan du göra maränger av vitorna!
Majonäs om du har olja och vinäger hemma. Omelett, och kanske soufflé eller parfait.
Omelett kanske, tillsammans med andra överblivna saker från kylskåpet? :-)
Man kan även göra en smal chokladmousse på hårt vispad äggvita och kakaopulver som man rör ner.
Pannkakor är gott med mycket ägg i också.
Spara dom, rätt förvarade håller ägg flera år (ja, du läste rätt) efter bästföredatum. Man kan faktiskt kläcka 1 år gamla ägg, dock brukar kläckningsprocenten vara låg.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
#5 Hur förvarar man dom på bästa sätt?
Jag går aldrig på bäst före datum på ägg, när äggen passerat detta datum gör jag "äggtestet" på dom innan jag använder dom. 👍
#6 I kylskåp. I rumstemperatur har de en tendens till att börja torka in.
En äldre metod är att konservera dom i vattenglas. http://www.ulrikainfo.se/arkiv/matladan/saft_sylt/konservering_agg.pdf
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
#7 Aha, ok. Tänkte om det var på något "speciellt" sätt. Men då gör jag rätt 🙂
#8 För att förvara ägg rätt är det även viktigt att blåsan i ägget är uppåt, delvis att man lägger dem så spetsen är neråt och den trubbiga sidan uppåt. Då förlängs bäst-före-datumet. Fick lära mig detta av mamma när jag och mina bröder blev tvingade att gå till hönshuset och hämta ägg 😉
#9 där ser man, det gör jag däremot inte. Ska vända dom så snart jag kommer hem :-)