3 Kakor - Frågor & recept

Kakstämplar

2014-11-14 21:11 #0 av: Gasoline

Har nyligen införskaffat mig kakstämplar (som för den delen verkar väldigt populärt just nu) och vill gärna testa dessa. 

Om jag förstått det rätt ska vissa kakor stämplas efter gräddning och vissa före, i regel ska de utan bakpulver och bikarbonat stämplas innan gräddning med mjölad stämpel. 

Har ni några tips på recept som jag kan prova mina stämplar med? Och även när och hur de ska stämplas Glad

Anmäl
2014-11-21 15:45 #1 av: Icna

Hoppas nån har ett bra svar till dig, skulle också vilja veta hur och vad man kan stämla.

Anmäl
2014-11-21 18:46 #2 av: leemland

Jag tror de flesta ska stämplas innan gräddning faktiskt. I alla fall de jag läst. Fick du någon info med när du köpte stämpeln? 

Hade jag varit som du hade jag nog börjat med att testa med mördeg eller något liknande :) Eller någon annan sån "deg" som man gör småkakor med :P

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-11-22 09:45 #3 av: Tessen

Om du gör vaniljkakor efter detta receptet så ska du stämpla dom innan för dom innehåller som du ser inget bakpulver och förändras nästan inte alls i ugnen så jag skulle absolut köra på att stämpla dom innan.
Sen så är dom knapriga och goda med extra god vaniljsmak om man använder vaniljpulver ist för vaniljsocker.

100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker eller nästan 1/2 tsk rent vaniljpulver
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen).
Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.

Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord.
Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kakmått.
Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader.
Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten.
Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-11-24 19:41 #4 av: Gasoline

Toppen, tack :-)

Anmäl
2014-11-25 17:59 #5 av: [Älskamig]

Är kanske lite sent ute, men på min blogg, moska.blogg.se, kan du se kakor jag stämplat ut med stämplar :) Körde på sirapskakor! 

Anmäl
2014-11-25 18:00 #6 av: [Älskamig]

Kan tillägga att när man trycker ut sirapskakor med stämplar, behövs inget mjöl. Eller jag använde inte det i alla fall. Förlägen

Anmäl
2014-11-25 18:12 #7 av: Gasoline

Tack för tipset. Vet inte om admin tycket att det är ok, men en länk till just det inlägget där du gör stämplade kakor uppskattas :-)

Anmäl
2014-11-25 18:49 #8 av: [Älskamig]

Inte sett att det inte är ok att länka tidigare, så antar att det ska vara ok. Förlägen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.