Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
9 Recept övrigt

Vad bakar du idag?

2014-01-19 13:22 #0 av: Mmnda

I denna tråd tänkte jag att vi kan dela med oss vad vi har bakat idag! 

Ibland har man idétorka och kan inte komma på något att baka, och då kan man kika in i denna tråden och kanske få lite tips.

Det räcker med att kort och gott skriva vad man bakat, men sen är det alltid roligt om ni delar med er av receptet och lite bilder. 

Själv tänkte jag baka Leilas banankaka idag, jag återkommer med hur resultatet blev!

Anmäl
2014-01-19 15:24 #1 av: Mmnda

Såhär blev min banankaka! 

Blev med en banan mindre än i receptet för jag hade bara två, uteslöt valnötter då jag är allergisk och så tillsatte jag 1/2 tsk kardemumma - mest för att kardemumma är så himla gott! Snart blir det provsmakning, så får vi se om den är lika god som den ser ut!

(Receptet på kakan hittar du i inlägget längst upp i denna tråd)

Anmäl
2014-01-21 18:48 #2 av: Gasoline

#1 Toppen fin!

Idag har jag bakat lite drömmar som ska läggas i frysen för "oväntat besök" =)

Anmäl
2014-01-21 21:04 #3 av: Mmnda

#2 tack så mycket! Åhh, drömmar är så galet gott. Har kommit över ett recept på drömmar som fullkomligt smälter i munnen. Sååå gott!

Blir dina lite hårdare i mitten eller är de porösa? Tar gärna recept ifall de är av de hårdare slaget, om du orkar lägga ut dvs! :) har inte lyckats hitta något bra!

Anmäl
2014-01-23 18:45 #4 av: Gasoline

#3 använde detta recept

http://www.arla.se/recept/drommar/

Jag hade precis ställt in dom i ugnen när jag skrev detta. Dom vart lite bruna så dessa blir nog för eget bruk. Men sambon sa att dom smakade som dom skulle.

Anmäl
2014-01-23 20:05 #5 av: Mmnda

Tack för att du delade med dig! :D

Anmäl
2014-02-06 15:47 #6 av: Casa0619

Idag hade jag tänkt göra små bakelser. Typ grod-bakelser, fast det ska bli små hundar ist.. ^^

Anmäl
2014-02-06 16:39 #7 av: Mmnda

Gud vad spännande det låter! Nu mååååste du ju nästan lägga upp bild när de är klara, haha :D

Anmäl
2014-02-06 16:41 #8 av: Gasoline

Idag ska jag baka sådant som jag bakar varje torsdag, bröd! Glad

Anmäl
2014-02-06 16:50 #9 av: Mmnda

Vad roligt, har du något bra recept att dela med dig av? Jag är nämligen ganska dålig på att göra bröd, och hade velat bli bra på det :) och det är ju så mycket godare med hembakt än sånt man köper! 


Själv ska jag göra "Märtas skurna chokladkakor" :) sånna där chokladiga småkakor med pärlsocker på, yuuum! Sen var jag i bakartagen, så det blev vaniljdrömmar också. :)

Anmäl
2014-02-06 16:56 #10 av: Gasoline

#9 Jag brukar använda mig av det här receptet, det går otroligt snabbt och svårt att misslyckas med. Det går även att variera på många olika sätt Glad

Men det händer även att jag bakar annat ibland, men då på helgen när jag har mer tid. 

Anmäl
2014-02-06 20:22 #11 av: Mmnda

Man tackar! Ska testas :)

Anmäl
2014-02-07 11:36 #12 av: Blodfot

jag ska nog baka macroner igen!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2014-02-11 08:11 #13 av: [Glitterregn]

#1 Vilket vackert fat!

Idag ska jag baka mockarutor!

Medarbetare på kameleonter Ifokus.

Anmäl
2014-02-14 20:52 #14 av: [Sabina]

Idag bakade jag rödrosa små minicupcakes i hallon- och vaniljsmak med vaniljfrosting samt med rödmålade sugarpasteblommor på. Lite inspirerade av alla hjärtans dag. De var tydligen goda för de försvann ögonblickligen, tur man hann snappa åt sig en innan alla försvann Skämtar


Anmäl
2014-02-15 13:21 #15 av: Tessen

#14 Verkligen söta :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-02-15 19:45 #16 av: Nosen

Inte idag men i förrgår så bakade jag en mango/banan paj och den blev sååå himla god.

Tärnade mango och la i bananskivor i en pajform. Gjorde ett smultäcke på smält smör, havregryn, kokos, mjöl och socker.

Har aldrig gjort förut och smaken blev så god. Tiiiips!

Hade såklart vaniljsås till :P

Anmäl
2014-02-15 23:07 #17 av: [Sabina]

#15 Tack så mycket :).

Anmäl
2014-02-16 20:11 #18 av: Cragan

gjorde 6st såna (vanilj munkar) o en bulle helt klart dödliga Glad

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2014-02-16 20:18 #19 av: Gasoline

#18 dom såg smaskens ut :-)

Anmäl
2014-02-19 12:14 #20 av: erikam

Lakritssnurror

Det här receptet har jag tagit fram själv men såg att det finns en mängd recept på nätet på lakritssnurror om man vill göra på något annat sätt =)

4,5 dl vetemjöl
200 g smör
1,5 dl florsocker
Lakritsextrakt, där kan man ju variera hur mycket man vill ha men jag tar 2-3 droppar.
Gärna några droppar svart karamellfärg så de inte blir så gråa och får "hjärnsubstansfärg" (haha)

Blanda alla torra ingredienser och smöret till, häll sedan i lakritsextrakt och karamellfärg. Sedan är det bara att forma dem till snurror eller vad man nu vill ha, lakritsploppar kanske. Ugnen på 175 grader i ca 10 min :) 

Anmäl
2014-02-19 13:04 #21 av: AnnaMoonshadow

Idag blev det en enkel sockerkaka som jag ska bjuda farmor på sen ^_^

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-04 20:45 #22 av: erikam

Ikväll bakar jag "exotisk kladdkaka" ett recept jag nyss kom på utifrån det jag hade hemma när sötsuget slog till.

200 g smör
200 g ljus (eller om man föredrar mörk) blockchoklad
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl mjöl 

Smält chokladen tillsammans med smöret och rör sedan samman alla ingredienser.
Ugnen på 200 grader i ca en kvart.

Sedan smälte jag vit choklad och hade ovanpå, lät det stelna och la på innehållet från två st passionsfrukter Skrattar

Anmäl
2014-03-08 19:15 #23 av: leemland

Idag blev de en nutella mug cake :P Fast jag vet inte riktigt om de kan kallas baka :P haha. 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-03-09 08:08 #24 av: Gasoline

#23 vad är det för spännande? :-)

Anmäl
2014-03-09 13:36 #25 av: leemland

#24 De är typ muffins i en kopp :P Man blandar ihopa ingredienser, jag gör de i en separat skål, sedan häller man i det i en mugg/kopp och in med det i micran sen är de bara att äta :) 

Man kan ha grädde till om man vill :P 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-03-09 13:44 #26 av: Gasoline

#25 ah, låter ju väldigt gott!

Ska googla lite :-)

Anmäl
2014-03-09 13:48 #27 av: leemland

#26 Jag gick efter detta receptet :) 
Nutella Mug cake  och HÄR har du ett svenskt recept , de enda som skiljer sig är mängden nutella :P 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-03-09 13:56 #28 av: Gasoline

#27 toppen, tack :-)

Anmäl
2014-03-23 23:44 #29 av: [Sabina]

Idag fyllde yngsta dottern 9 år så jag gjorde en tårta som hennes storasyster och jag dekorerade efter födelsedagsbarnets mycket noggranna beskrivning Skämtar, en riktig vår-tårta blev det, denna vackra vårdag. Vi måste ha gjort rätt för hon blev jättenöjd med den. Det var en tårta med vaniljbottnar med vitchokladmousse och hallonmousse med extra färska hallon i, spritsat "gräs", sugarpasteblommor och fjärilar i ätbart rispapper. Till kalaset bakade jag även vanlijdrömmar efter min mammas recept.

Anmäl
2014-03-25 20:39 #30 av: erikam

Ikväll blev det riktig vardagslyx hemma hos mig. Jag bakade en lakritskladdkaka med mörk chokladfudge och havssalt på toppen. Oh... den blev så god Dreglar Kladdkakor och andra enkla bakverk bakar jag aldrig efter recept, så tyvärr har jag inget att dela med mig av. Men jag är helt säker på att det kryllar av lakritskladdkakor på internet om man googlar. 

Anmäl
2014-03-28 22:33 #31 av: erikam

Igår bakade jag ananaspaj med marängtäcke. Elvispen gick sönder efter ca en minut mitt i marängvispningen... så jag fick vispa för hand, ja ni förstår ju själva. Skrattar

Anmäl
2014-03-28 22:34 #32 av: erikam

Idag bakade jag polkagris cupcakes. De och pajen ska jag bjuda på imorgon när jag ska ha middag, hoppas gästerna kommer hungriga. Dreglar

Anmäl
2014-03-29 15:38 #33 av: AnnaMoonshadow

Just nu håller jag på med kärleksmums utan ägg. Första gången jag testar receptet så vi får se hur bra resultatet blir Glad

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2014-03-29 17:42 #34 av: Gasoline

Basbosa :-)

Anmäl
2014-04-03 19:00 #35 av: Gasoline

Nu har jag en mazarinkaka i ugnen Glad

Anmäl
2014-04-03 19:01 #36 av: leemland

#35 Gud vad det lät gott! :) Älskar mazariner :P 
"Tyvärr" är det en "2-dag" , så inga gotter idag :P haha

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-04-03 19:04 #37 av: Gasoline

#36 5:2 dieten? Skrattar

Anmäl
2014-04-03 19:13 #38 av: leemland

#36 Jepp Galen haha. 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-04-06 12:26 #39 av: Gasoline

Choklad och jordnötssmörskakor. Eller ja, det skulle ha blivit det iallafall :-)

Anmäl
2014-04-06 23:48 #40 av: Tessen

#39 Där påminde du mig om tråden jag skulle lägga upp med lite recept. Tack :D

Men om det skulle bli det, vad blev det istället?

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-04-07 07:04 #41 av: Gasoline

#40 haha, ingen fara :-)

Nja, jag framgick receptet lite och det vart ganska torrt, typ smul. Men det var gott ändå :-)

Anmäl
2014-04-10 11:29 #42 av: Gasoline

Idag planerar jag att baka schackrutor, då jag fick inspiration av en annan tråd här på sajten :-)

Anmäl
2014-04-10 19:58 #43 av: leemland

#42 Hur lyckas du med de? Har aldrig lyckats med det när jag gjort de :P haha. 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-04-10 20:21 #44 av: Gasoline

#43 Inspiration eller planeringen? Skämtar

Dom är bakade nu iallafall, de håller på att svalna. Vet dock ej om dom vart bra, dom vart tjocka. De stor att man skulle skära 1/2 cm tjocka skivor, jag plattade ej ut dom då jag trodde att dom skulle flyta ut vilket dom ej gjorde. 

Men vi får se vad slutresultatet vart Glad

Anmäl
2014-04-10 20:36 #45 av: leemland

#44 Okej Lipar  Jag har misslyckats varje gång jag har gjort schackrutor Galenhaha 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-04-10 20:43 #46 av: Gasoline

#45 Detta var mitt första försök och det gick jättebra, förutom tjockleken. Helt klart ätbara (smakade en nyss). jag brukar misslyckas, men detta gick smidigt Glad Vad är det som brukar bli fel?

Detta recept använde jag mig utav.

http://www.hemmetsjournal.se/mat/Schackrutor/recept-8986

Anmäl
2014-04-10 20:52 #47 av: leemland

#46 Mest smaken och konsistensen blir fel . Lipar  Får inte riktigt ihop de , haha Lipar

Jag har kört efter en kokbok: 7 sorters kakor och en annan tror jag Galen Får kanske ge det ett sista test Lipar haha. 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-04-24 17:10 #48 av: Gasoline

Igår bakade jag potatislimpor, idag ska det bakas mjuk kokoskaka Glad

Anmäl
2014-04-27 12:24 #49 av: Ria74

Idag ska jag försöka mig på chokladcupcakes med citronfrosting. Första gången jag gör cupcakes så det blir intressant :)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-04-27 16:10 #50 av: Ria74

Såhär blev resultatet av mitt försök. Finns ju rum för förbättring om vi säger så ;)


mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-05-08 19:33 #51 av: Gasoline

Fyllda cupcakes/muffins med likörfrosting.

Anmäl
2014-05-09 10:37 #52 av: leemland

Ska göra långpannekaka med rabarber om en stund :P andra skörden av rabarber :P haha

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-15 21:32 #53 av: Gasoline

Mina första spritsade cupcakes någonsin, hyffsat nöjd för en gångs skull.

Ahlgrensbilar cupcakes :-)

Anmäl
2014-05-15 22:58 #54 av: Ria74

#53 Vad fina dom blev :) Är det i frostingen du har smak av Ahlgrens bilar?

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-05-16 05:41 #55 av: Gasoline

#54 tack :-) hehe, nej, tyvärr. Det är bilar i muffinsen, frostingen är smaksatt med en bravojuice. Tänkte göra frosting på bilar men den skulle man helst gjort dagen innan. Det där jag nästa gång :-)

Anmäl
2014-05-18 10:47 #56 av: nickiee

idag så har jag bakat 2 sorters bröd från tidningen hembakat + 1 sats kanelbullar men hade 3 dl vatten å 2 dl vispgrädde istället för mjölk då den  mjölk jag dricker är så dyr + gjort på rågsikt  blev bra men lite ljusa .

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-05-21 19:29 #57 av: Gasoline

Idag vart det lantbröd, enligt detta recept + bild. Hoppas att det är OK att jag lägger in en länk till en annan sajt. Annars får ni gärna ta bort den. 

http://matbrod.ifokus.se/discussions/537ce177ce12c44a50000981-lantbrod

Anmäl
2014-05-25 20:43 #58 av: Gasoline

Rabarberpaj med havregrynsdeg :-)

Anmäl
2014-05-25 20:44 #59 av: Blodfot

Sockerkaka! Färgade en del av smeten och gjorde marmoreningar, fint!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2014-05-27 19:50 #60 av: leemland

Igår så bakade jag bullar och muffins. Men muffinsen va oätliga så dom hamnade i soporna direkt :/ 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-05-27 20:36 #61 av: Gasoline

#60 Oätliga? Oberörd Då är det illa.. Även om det blir totalt misslyckat brukar man ju ändå kunna äta det "för privat bruk" Gapskrattar

Kramas

Idag gjorde jag en rabarberpaj, igen, som jag ska ta med till jobbet igen. Försöker att använda de rabarber som växer på tomten. 

Anmäl
2014-05-27 22:07 #62 av: leemland

#61 Ja verkligen. Till och med när min bror som äter allt tyckte dom va räliga så. Och det säger inte lite Galen 
Nej inte ens "för privat bruk" funkade dom Oberörd

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-06-04 19:56 #63 av: Gasoline

Mjölfritt morotsbröd vart det idag, dom smakar bättre än vad dom ser ut ;-)

Anmäl
2014-06-12 12:24 #64 av: AnnaFagerell

Idag bakar jag en kladdig citronkaka. Till det serveras vispad grädde med riven choklad i samt färska jordgubbar

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2014-06-12 22:59 #65 av: Ria74

#64 Vad gott det lät. Jag är ingen älskare av chokladkladdkaka eftersom det blir så väldigt sött tycker jag men citron lätt gott.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-06-13 05:25 #66 av: AnnaFagerell

#65 Den var jättegod, men ganska söt den med, men man kan ju klart minska på sockret kanske

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2014-06-13 07:21 #67 av: nickiee

blev precis klar med en rabarber paj

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-06-19 19:12 #68 av: leemland

För en vecka sedan eller så , gjorde jag blåbärsmuffins som va helt mjölkprotein fria Galen haha

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-06-24 20:15 #69 av: Cockerspaniel

Jag bakar glutenfria vaniljbottnar just nu till brorsans 18 års dag på Fredag! :D

Anmäl
2014-06-26 14:23 #70 av: :holmgreen:

Jag har precis blivit klar med allt till systers födelsedagstårta som ska sättas ihop imorgon. :)

Den här gången blir det en väldigt "chokladig" tårta gjord på sockerkaksbotten, Marabou Oreo-Fluff, Hallonmousse, och Ultimate Chocolate frosting + vaniljfrosting att dekorera med. Möjligtvis slänger jag dit ett lager med hallon också. :)

Anmäl
2014-06-26 19:03 #71 av: Wony

Jag har "bara" bakat två limpor/fyrflätor med dinkel och pizzakryddor. Dock gjorde jag en kanelkrans igår kväll, som redan är slut. Hoppsan. Oskyldig

Anmäl
2014-06-26 21:48 #72 av: Tova.O

Vi har massor av rabarber i trädgården så idag har jag bakat havrekakor med rabarber, rabarbercurd och rabarbersirap. :)

Anmäl
2014-06-27 18:36 #73 av: xxmammaxx

I dag bakade jag kladdkaksmuffins :)

Anmäl
2014-07-01 11:44 #74 av: Tessen

Idag får det nog bli att baka muffins. Ett av de mest onyttiga recept jag hittat ;) Vaniljmuffins med lemon curd, jordgubbar och vit choklad i. Yum!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-01 13:37 #75 av: Cockerspaniel

Vakade snickersrutor på cornflakes härom dagen! Super goda! :D

Anmäl
2014-07-02 17:10 #76 av: Gasoline

Just nu försöker jag mig på att göra en silviakaka. 

Intressant!

Minns att min kusins mamma alltid gjorde detta när jag var liten och det var detta jag såg fram emot när man var på kalas hos min kusin. Nu har jag äntligen hittat ett recept på vad det är Gapskrattar 

Anmäl
2014-07-02 17:10 #77 av: Gasoline

Hoppas jag... Och jag hoppas att det blir att smaka likadant, annars har jag nyss förstört ett fint barnminne. 

Anmäl
2014-07-02 19:01 #78 av: Gasoline

Och så var det lite maräng oxå Tummen upp

Anmäl
2014-07-02 19:15 #79 av: leemland

#78 Hur gick det med silviakakan? :P 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-07-02 19:56 #80 av: Gasoline

#79 den ser bra ut, men jag har inte smakat den :-)

Anmäl
2014-07-02 22:09 #81 av: Tessen

Idag blev det av att baka mina otroligt goda men superonyttiga muffins med färska jordgubbar, lemon curd och vit choklad i.
Ska göra en frosting på creme cheese uppvispat med jordgubbstryffel. Men det får bli en annan dag för nu ligger allihop i frysen. När jag följde receptet (bytte bara ut flytande margarin mot äkta osaltat smör) så blev det 17st normalstora och 24st minimuffins. Så nu har jag så det räcker ett tag för när jag får besök som vill ha fika :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-03 03:45 #82 av: nickiee

81...mmm va gott det ser ut

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-07-03 11:49 #83 av: :holmgreen:

#81 ser jättegott ut!

-----

Igår bakade jag proteinbars! Blev riktigt bra faktiskt, nästa sats ska jag testa att täcka med mörkchoklad!

Anmäl
2014-07-03 13:01 #84 av: [Sabina]

#81 Dom ser alldeles underbart goda ut, särskilt när man vet vad de innehåller Kär

Anmäl
2014-07-03 17:24 #85 av: Gasoline

Gårdagens maräng. Inga skönheter men dom var goda, dom tog snabbt slut :-)

Jag har fuskat med mitt ätande, smakade Silviakakan och den var god, men inte samma som jag minns. Ska nog prova med samma glasyr och med sockerkaksbotten nästa gång.

Anmäl
2014-07-03 17:29 #86 av: Gasoline

Och idag vart det mandelkubb :-)

Anmäl
2014-07-03 21:11 #87 av: jagga-ewe

Jag har bakat bullar. Dels knutna bullar med philly-kanel-fyllning och dels rullade bullar med smörkräm smaksatt med blåbärsmjöl och kokos. Båda varianterna blev rejält goda.

Känner för att baka nöttoppar, men klockan börjar bli väl sent för att sätta igång att baka...

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-07-04 03:57 #88 av: [Sabina]

#86 Gud så gott med mandelkubb! Kär Min syster och jag är båda galna i det, under våra nattliga diskussioner som vi brukar ha då vi träffas (hon bor på östkusten och jag på västkusten), går det åt både en och två plåtar mandelkubb kan jag erkänna KramasSkrattar

#87 Låter som väldigt goda bullar! Glad

Jag blev väldigt intresserad av blåbärsmjölet, var köper man det?

Anmäl
2014-07-04 05:48 #89 av: Gasoline

#88 ja, mandelkubb är riktigt gott. Finns det bara mjölk så finns det inget stopp på ätandet :-P

Anmäl
2014-07-04 07:04 #90 av: jagga-ewe

#88 - Jag vet faktiskt inte var man köper det, jag vann det i en utlottning på en blogg en gång. Lite besviken på det, det ger inte nån vidare smak, bara färg. :(

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-07-04 08:22 #91 av: nickiee

mmmm mandelkubb som är såå gott

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-07-07 19:27 #92 av: Gasoline

Idag har jag gjort två sorters muffins. En med krossad choklad i, beprövat och gott. Sedan provade jag att ha i nougatsås som man har i glass i några. Ska bli spännande att se hur det blir så nougatsåsen var ganska rinnig. Glad 

Anmäl
2014-07-08 20:24 #93 av: CelsiusT

Ställde precis in en kladdkaka i ugnen. Vi vill ha lite kvällssnacks till filmen så det fick bli en kladdkaka, bröad med kokos och serveras med vaniljglass såhär i värmen.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-07-09 14:58 #94 av: [Sabina]

Gjorde lättbakade kokostoppar inatt då det är alldeles för varmt att ha på ugnen på dagen. I dag doppade jag kokostopparna i vit choklad med det är så varmt att det inte vill stelna i rumstemperatur...

Anmäl
2014-07-09 15:56 #95 av: Tessen

#94 Dagens iland-problem ;) Det är för varmt för att baka och för varmt för att få chokladen att stelna :D
Enklast hade ju varit att temperera chokladen först så att den stelnar lättare och sen håller sig stelnad i rumstemperatur iaf, men temperering är en konst för sig, annars att använda vita candy melts som är som choklad i konsistensen men stelnar bättre, den smakar dock mer vanilj än vit choklad. Men om jag gör chokladdekor till tårtor och cupcakes så blir det alltid candy melts. Jag har mina liggande i köket i rumstemperatur nu och dom smälter inte trots 26 grader i lägenheten. Så vill man göra små skålar till mousse eller dekor så föredrar jag absolut candy melts men smakmässigt är ju alltid choklad bättre!

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-10 01:22 #96 av: [Sabina]

#95 Hehe, ilands-problem ja nu när du säger det så...Skrattar Temperera choklad har jag aldrig gjort och det verkar. som du säger en konst. Men tack för tipset om candy melts. Jag visste inte att de var så användbara, utan trodde de var mer "choklad i fina färger"

Anmäl
2014-07-10 03:43 #97 av: Tessen

#96 Verkligen ilands-problem;) Ungefär som min frustration över att hela iPoden tömt sig och jag måste synkronisera om allt för att få in musiken i den igen >.< Haha
Jag köper vanliga vita cany melts men sen så har jag 5 olika chokladfärger i pulverform om jag vill ha någon färg på,  ex metallic-röd choklad :P
Det är ingen "riktig" choklad, det innehåller inte kakaosmör så det har bättre hållbarhet i rumstemperatur men stelnar inte för fort när man ska doppa bakverk i det som t ex cake pops eller om man ska spritsa ut dekor.
När man använde överföringsark till choklad som jag gör ibland så får man dock vara snabb för där stelnar det snabbare än man vill så en vinklad spatel som är minst lika bred som överföringsarket sen baraösa på och breda ut chokladen om man vill hinna skåra och ev snurra ihop den så man kan bryta kurvade bitar som blir riktigt snyggt på mousse-tårtor :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-10 09:22 #98 av: nickiee

 åååååååå kokos toppar som är så gott

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-07-10 15:13 #99 av: CelsiusT

Degen står på jäsning, snart bakas det tacopiroger =)

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-07-10 15:25 #100 av: [Sabina]

#97 Vad kul att lära sig nåt nytt ang candy melts. Visste inte att man kunde färga själv utan trodde matt man "bara" kunde köpa dom i olika färger. Det låter jättepraktiskt och bra. Känner helt plötsligt att jag måste köpa och prova nästa gång jag har vägarna förbi Tårtdecor, då jag inte bor så långt ifrån Glad.

Jag har länge tänkt testa överföringsrk men inte gjort det heller, det är så himla fint med skruvar/bitar att lägga på tårtan. Det finns så mycket att lära sig om bakning och dekorering, så kul att man aldrig blir fullärd.

#98 Mmmm ja Glad . Dom blev snabbt lite sega i värmen men färska är dom verkligen jättegoda.

Anmäl
2014-07-10 22:27 #101 av: Tessen

#100 Såg att dom inte har några chokladfärger på Tårtdecor's hemsida så du får länken till en litn webshop som entjej här i Skövde har, hon har chokladfärg i en hel del färger, hon har även Non Temp-choklad (samma lättarbetade och tål rumstemperatur bra och passar till dekorer och överföringsark som candy melts) i vit, ljus och mörk choklad. Du kan hitta det här inne.  Jag tycker den vita är bäst fördå kan man köpa några färger och experimentera med dekor och spritsa ut fina mönster i vit choklad i alla möjliga färger :)

Jag tycker absolut att du ska testa att använda överföringsark för dekor till tårtor eller cupcakes, men se bara till att vara snabb som attans med att få ut chokladen över arket, skåra med en kniv i såna bitar du vill ha och rulla ihop och ställ i ett glas i kylen i 10 - 15 minuter sen tar ut och försiktigt lyfter arket i ett hörn och ser så att mönstret sitter på chokladen annars in i kylen en stund till innan du tar av det.
Ja absolut det finns oändligt många olika tekniker för att dekorera tårtor, cupcakes, sugarcookies och allt möjligt annat. Bara fantasin sätter gränserna! Och ibland  (ganska ofta) ekonomin Skämtar

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-11 01:27 #102 av: [Sabina]

#101 Tack för länken till webshopen. Tycker det är trevligt att kunna handla när de håller lite billigare priser, Tårtdecor är ju inte så billiga precis... Jag kommer definitivt handla  därifrån nontemp choklad, färger och lite annat jag sett ut.

Tack även för tipsen med överföringsark, jag har sparat ner det på datorn så jag kan ta fram när det blir aktuellt. Har sett att Strössel och annat har bra priser och stort urval av dessa.

Anmäl
2014-07-11 06:48 #103 av: jagga-ewe

#101 LittleDessert är en väldigt bra butik o Jennifer som driver den är jättetrevlig. Har varit där en gång, men ska försöka ta mig i kragen o beställa lite igen. Hon har ingen butik som så, men om man ändå är i Skövde kan man göra upp om att hämta sakerna o slippa frakten. Jag har tänkt köpa hennes sprits-set till Stortrollet, det verkar vara komplett och till bra pris. :)

Candy melts har fördelen av att vara kakao-fritt, det är bra för en allergiker som jag. Nackdelen tycker jag är att den inte är så god. Ett alternativ kan vara Vit Block, som Willys säljer. Det är vit låssaschoklad helt utan kakao. Går bra att färga med pastafärger iallafall. Smakar bättre än non-temp-fuskchokladen som Strössel&annat har. Kostar betydligt mindre, tror det är ca 67:-/kg jämfört med 110:-/kg, Candy melts brukar va än dyrare.

Tessen - jag hade glömt att du oxo är från trakten, vi kanske kan ses nångång? Nu jobbar ju jag i grannstan en bit norröver, men är ändå i Skövde nån gång i veckan. Har semester om en vecka oxo, kanske kan hitta på nåt?

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-07-11 08:41 #104 av: Tessen

#102 Det var så lite så! Om du inte såg så har hon även en blogg där hon lägger upp en hel del kreativa och roliga recept! :) Och hennes webshop är ganska billig över lag, ja. Och det är såklart alltid uppskattat! Hon har en massa olika öberföringsark som hon säljer också så du skulle kunna beställa Non Temp, några fina färger och även några ark som matchar i färgerna :) Då blir det ju även bara en fraktavgift att betala vilket kan påverka priset endel då vissa är riktigt fräcka och kan med och ta löjligt höga fraktpriser!

#103 Ja det är en bra liten webshop hon har och absolut är hon supertrevlig! När jag handlade från henne så möttes vi på resecentrum så hon slapp skicka sakerna och jag slapp betala frakt och vi blev sittande ett bra tag och pratade om allt möjligt så när jag behöver något som hon säljer så blir det såklart att handla hos henne :) Hon rear ju ut en massa saker nu så jag funderar på att investera i två macaron-mattor då jag aldrig hittat till så bra pris :)

Nej det är ju ingen riktig choklad men jag tycker att Non Temp som hon säljer, åtminstone den vita som jag använt till att spritsa dekorer till cupcakes och till överföringsark, den smakar vanilj och inte alls så konstgjort som Candy Melts som jag testat tidigare också.
Är det samma med att den vit block på Willys inte behöver tempereras för att hålla bättre från att smälta i rumstemperatur? För det är ju av den anledningen jag köpt Non Temp av Jennifer innan, jag tycker det är lite jobbigt och komplicerat med att temperera choklad och jag vill att spritsade dekorer ska kunna stå i rumstemperatur på cupcakes eller en tårta under tiden man sitter och fikar, utan att om det är varmt bara sjunka ihop till en klump choklad bara. Jag har även färgat med pastarätt men tycker att chokladfärgerna ger ett mer intensivt färgresultat på choklad och en sån liten påse räcker till en hel del choklad, absolut inget man måste använda mycket med och roligt att kunna göra även några metallic-färger till vissa dekorer :)

Ja men absolut! Det vore trevligt att ses! Jag skickar ett längre svar i Pm :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-11 10:13 #105 av: Tessen

Glömde ju skriva vad och att jag ska baka idag också. Det blir mini-cupcakes på mitt favoritrecept till vaniljmuffins som ger saftiga, luftiga och inte för söta muffins och sen ska jag lägga ned en it färsk jordgubbe i mitten på varje muffin. Som frosting så blir det lite av ett experiment då jag tyckte så otroligt mycket om smakkombinationen på muffins en jag bakade sist med jordgubbar, vit choklad och lemon curd i. Så jag har tänkt göra en egen jordgubbstryffel som bas till frostingen. Sen när medans tryffeln kyls så tänkte jag vispa ihop några skedar lemon curd ihop med creme cheese för att få lite syrlighet ihop med den söta tryffeln. När tryffeln kylas så den är krämig så ska jag vispa ihop den med citron-cream cheesen. Sen får jag se om jag känner att ytterligare någon/några ingredienser behövs så det får bli att smaka av tills jag är nöjd med smak och krämigt.
Så denna gången blir det inte riktigt lika mycket kaloribomb till muffins, den tar jag som frosting istället ;)
Jag tycker det är väldigt roligt att experimentera fram nya gärna lite annorlunda recept på frostings!
Om jag blir nöjd med den så kommer det att komma upp bilder och om någon då skulle vara intresserade så skulle jag kunna dela med mig av exakta ingredienser och mått på allt som hamnar i mitt nya frosting-experiment. ;)

Ev så blir det en liten sats av ett tidigare experiment med en nutella-frosting som jag modifierade och fick fram en frosting med exakt samma smak som på nötcreme som jag tycker är otroligt gott. :D
Bara jag hittar lappen där jag skrev ned dom exakta måtten så delar jag självklart med mig av även det receptet om någon önskar.

Extra roligt att få dela med sig av egna lyckade recept men jag delar såklart med mig av recept som jag samlar på mig så som jag gjort tidigare i Recepttrådar också, jag tycker att man enkelt ska ha tillgång till många olika recept och kunna experimentera med smakkombinationer både i cupcakes och såklart även i tårtor :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-11 19:40 #106 av: [Sabina]

#105 Terese, dina minicupcakes låter jättegoda Tummen upp.  om du hittar lappen med nutellafrostingen som smakar nötcreme så är jag mer än intresserad Hjärta

Anmäl
2014-07-12 00:21 #107 av: Tessen

#106 - Mitt minne sviker mig och lappen är dömd att aldrig finnas. Dock så var jag hemma hos min kusin när jag gjorde den frostingen och hon är tokig i nötcreme så jag skrev ned det åt henne också och hon är ordningsam av sig så chansen att jag kan få fram det genom henne är ganska hög.
Men då får du klara dig tills dom är hemma från semestern innan jag kan få tag på det och skriva det här :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-12 01:04 #108 av: [Sabina]

# 107 jadå jag kan vänta. Den som väntar på nåt gott....Glad

Anmäl
2014-07-16 15:11 #109 av: ToDaay

provade på att baka rosa rulltårta (hushållsfärg)  med rosa marsipan på kanterna och choklad fluff som topping.. dem blev jättegoa..(jordgubbs sylt i)

Anmäl
2014-07-16 16:12 #110 av: Wony

Idag har jag (hittills) bakat espressomuffins. Blir kanske något mer också...

Anmäl
2014-07-17 07:20 #111 av: jagga-ewe

Igår kväll bakade jag krusbärskakor med mördegsbotten och smultopping.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-07-17 11:45 #112 av: Gasoline

#111 det låter väldigt intressant :-)

Anmäl
2014-07-17 14:29 #113 av: jagga-ewe

#112 - jag har faktiskt inte smakat dem än, det var mycket som drog ut på tiden igår. Så när kakorna väl var klara var jag inte det minsta kaksugen. Ska dock fråga en kollega vad han tyckte. Ska få lift med honom till jobbet imorrn, så han fick kakor idag. "Kaktaxi" med förskottsbetalning. :)

(Jag har två kollegor som bor i närheten där jag bor så ibland liftar jag med dem. Ingen av dem vill ha soppapengar. Men en av dem är värst kakmonstret, så jag började se till att ha med kakor till iaf honom. O sen till de båda, eftersom de alltid samåker o jag sällan vet vem som kör från dag till dag. Båda får kakor. Mina barn började kalla det "mammas kaktaxi" och det har hängt i.)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-07-17 23:57 #114 av: [WickedAlly]

Den här har jag grejat med idag, min man ska ha med den till jobbet i morgon då han gör sin sista dag där. En liten avskedstårta helt enkelt :)

Fylld med jordgubbsmousse och lemoncurdgrädde. Gjorde en för stor sats lemoncurd, farligt farligt. 

Anmäl
2014-07-18 01:06 #115 av: Wony

Jag har bakat kanelbullar och apelsin-chokladkaka.

Anmäl
2014-07-18 06:39 #116 av: nickiee

har en blåbärs sockerkaka i ugnen nu . ska ha med den till min pyssel träff idag ...

114... mums så god den ser ut ... den blir dom glada över ..

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-07-19 04:37 #117 av: [Sabina]

Mums vad mycket det bakas i husen! DreglarGlad

Anmäl
2014-07-19 11:17 #118 av: Cockerspaniel

Idag senare ikväll så ska jag baka lshf mazarinkaka!

Vart så sugen på Mazarin i morse så jag ska baka en! :D

Anmäl
2014-07-24 21:31 #119 av: leemland

Vet inte om det räknas som bakning precis , men idag gjorde jag rabarberkräm Lipar 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-07-24 21:40 #120 av: Cockerspaniel

Lchf kladdkaka har jag bakat nu ikväll! 
Kommer dock inte smaka på den då jag undviket kvällsmål! :P

Anmäl
2014-07-24 21:44 #121 av: leemland

#120 Det lät gott :) 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-07-25 11:03 #122 av: Cockerspaniel

#121 Den var jätte god! :D

Anmäl
2014-07-25 11:59 #123 av: leemland

Idag har jag gjort "kinagryta" - Biff med bambu och purjolök :P Men de är väl knappast bakning det heller ,haha.

Men i helgen blir det nog lite bakning :)

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-07-25 16:14 #124 av: Tant Grön

Har bakat rabarberpaj med muskovadosocker. Blev jättegott.

Anmäl
2014-07-27 16:22 #125 av: CelsiusT

Är lite baksugen och har tråkigt, men det är lite för varmt för att starta ugnen, eller ens för att göra någonting egentligen. Men sitter ändå och klurar lite på om jag skulle färdigställa lite småkaks-degar och slänga i frysen. Så kan jag ta fram och grädda när det ska bjudas framöver (väntar bäbis snart så kommer väl bli en del besök närmaste tiden så inte fel att ha sånt färdigt). 

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-01 13:55 #126 av: CelsiusT

Och idag blev det bullbak. Tänkte för skoj skull prova att göra bullar utan socker, ångrar mig i efterhand för det var inte alls gott. Halva satsen blev fylld med äpple och kanel och andra halvan med kanel och kokos, båda satserna ströades med hackat mandel. Men nej, det var ingen toppenidé att skippa sockret. Kanske hade varit jättegott om man fyllt dom med tomatpuré och ost, så hade det ju blivit som typ pizzabullar. Men som vanligt fikabröd roade det inte mig iaf, var väl inte äckligt egentligen men nej det var ju inte superkul att äta. Men det är klart jag är ju lite sockermonster (varför jag tänkte att det kunde vara bra med godsaker utan socker).

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-01 19:16 #127 av: leemland

#126 Ta bara hälften av sockret vad det står i receptet :) Då finns ändå smaken kvar. Testa dig fram, jag vet att man utan problem kan ta bort 1 tredjedel utan att smaken ändras i alla fall :P Jag själv brukar ta bort mer :P 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-08-01 22:12 #128 av: CelsiusT

#127 Fast tar jag hälften av sockret så är poängen jag är ute efter borta ;P I fortsättningen blir det till att baka som vanligt.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-01 22:57 #129 av: Tessen

Imorgon blir det att göra en smörgåstårta och på söndag så ska jag göra en non bake-vit chokladcheesecake.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-08-02 09:56 #130 av: leemland

#128 jo men du kan ju testa dig fram. Det är ju bra om du halverar bara. Annars kan du testa byta ut sockret mot sötningsmedel(kan inte komma på namnet nu) . Har du testat söka efter recept utan socker?

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-08-02 10:35 #131 av: CelsiusT

#130 Nej för min poäng var att bjuda en person som inte kan äta socker, och har jag då i halva mängden så är det ju socker i. Och nej det funkar i detta fallet inte heller med sötningsmedel. Och ja jag har provat att söka recept på bullar utan socker. Så tyvärr... men i fortsättningen kommer jag baka med socker i mina bullar.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-02 20:15 #132 av: leemland

#131 Okej. Missade att du skulle bjuda en som inte kunde äta. Tråkigt när det blir så :( 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-08-03 10:17 #133 av: nickiee

äppelsockerkaka

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-08-04 16:56 #134 av: CelsiusT

Kokostoppar/kokoskakor slänger jag ihop just nu innan jag börjar med middagen. Snabbt och enkelt ;P Eventuellt funderar jag på att baka lite kokosdrömmar efter middagen, får se om jag orkar eller hur det blir.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-05 18:35 #135 av: CelsiusT

Idag blev det en omgång med gaffelkakor med havresmak.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-05 18:48 #136 av: jagga-ewe

#135 Det lät gott, hur gör du sånna? Länka recept om du vill, eller PMa, om du inte vill skriva det här. :)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-08-05 20:13 #137 av: CelsiusT

#136
200g smör/margarin
4msk socker
1,5dl havregryn
3dl mjöl
Blanda samman allt till en deg. Forma runda små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Ta en gaffel och tryck till dom så dom blir till kakor. Grädda i 10 min på 200grader. Blir ca 50 st kakor, dvs gör inte för stora bollar. Själv gillar jag när dom är riktigt små munsbitar bara så jag gör gärna upp emot 60-65st istället, dom växer lite i ugnen.

Blev även att jag slängde ihop en vända med chokladbröd medan sambon var ute och plockade bär. Riktigt gott. Så skönt nu, speciellt på kvällen, när det inte är så varmt ute (eller inne) så man kan baka igen.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-06 10:02 #138 av: jagga-ewe

#137 - De där kan det nog bli idag! Ska det inte va bakpulver eller nåt sånt? Hur kan de då växa i ugnen?

Påminner inte så lite om de havredrömmar som min mormor brukade göra.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-08-06 12:23 #139 av: CelsiusT

#138 Nej inget bakpulver eller nåt sånt. Tror bara det är mjölet och smöret som gör det (tänker typ smöret smälter ut och mjölet håller ändå ihop det så det inte blir soppa av det). Alltså, dom växer inte som om man hade haft bakpulver, men dom blir liksom något större, även om det inte är mycket. Dom liksom sväller/flyter ut snarare än växer.

Ja fast drömmar är det ju bakpulver i så dom växer ju och blir luftiga, den här gaffelkakorna är det inte bakpulver i så dom blir mer kompakta. Men smaken är inte helt olik och dom är väldigt goda =)

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-06 21:24 #140 av: Tova.O

Dessa minipajer gjorde jag idag. Supersöta och väldigt lätta att göra. :)

Anmäl
2014-08-07 01:26 #141 av: [Sabina]

#137 Tack för receptet, detta ska jag göra någon gång de närmaste dagarna. Glad

#140 Jättesöta! Är det vaniljkräm och nektarin på pajen. Ser väldigt gott ut Kär

Anmäl
2014-08-07 08:28 #142 av: CelsiusT

#140 åh så fin, vad är det? Har du lust att dela med dig av receptet?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-07 08:32 #143 av: jagga-ewe

Igår blev det faktiskt mormors havredrömmar, med hjorthornsalt, inte bakpulver. Brände vid ena plåten, vår jäkla spis är så ojämn. Surt.

Idag har jag hittills bakat bröd, det är i ugnen nu. Får hoppas det blir bra.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-08-07 08:38 #144 av: CelsiusT

#143 ja det ska väl egentligen vara hjorthornssalt och inte bakpulver i drömmar (same same). bara jag som aldrig har det hemma ;)
Här blir det björnbärspaj idag på farmors 90-års dag. Inte smul utan vanlig med både skal och lock.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-09 14:15 #145 av: ToDaay

kokade upp en liten risifrutti rätt ,

 mjölk,grädde kanelstäng,socker o grötris.. jummie.. Kär åt honungsmelon till Lipar

Anmäl
2014-08-09 14:38 #146 av: Cragan

nån sorts stor bulle blev det i dag  1st höftad bulldeg 1/3 burk blåbärs sylt o lite muskavodo socker som jag vek in  hoppas på att den blev klar o att den är god nu bara 

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2014-08-10 13:41 #147 av: Ria74

Jag har bakat en hel massa frukt pajer. Det blev 3 st med jordgubbar och 2 med blåbär/björnbär.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-08-10 16:20 #148 av: [Sabina]

Igår bakades det havrekakor / gaffelkakor med havresmak enligt #137 . De var goda men nästa gång ska jag nog ta mer socker...

Anmäl
2014-08-10 16:44 #149 av: leemland

#147 #148 Ser riktigt smarrigt ut Glad

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/

Anmäl
2014-08-10 18:27 #150 av: CelsiusT

#148 Mer socker? Tog du den mängden som är i ursprungsreceptet? Tycker det är alldeles lagom faktiskt, sött och gott utan att vara sliskigt.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-08-10 18:32 #151 av: [Sabina]

#150 Ja, jag tog 4 msk socker, för oss var det lite för lite så det blir nog ett par msk till nästa gång, då blir det sötare men inte sliskigt för det.  Glad Smaken är ju olika (tack och lov) Annars hade kakorna en god smak, tycker det blir en god smak-kombo med just smöret och havregrynen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.