Annons:
Etikettermatbrödbullartekniksteg-för-steg
Läst 213 ggr
Carmarino
7/10/20, 5:14 PM

Steg för steg - hur jag bakar morotsbullar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det här receptet använder jag ofta, för det är både lättbakat och bullarna blir goda.

Ingredienserna är vetemjöl, vetekli, degvätska (vatten), rivna morötter och salt.

Jästen förvarade jag i en burk i kylen, och trots att den hade bäst-före-datum 11 juni så var den fortfarande som ny.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

-Ett härligt forum för oss som älskar att baka. Oavsett om det är tårtor, kakor eller matbröd.
  • Redigerat 9/21/21, 4:04 PM av Carmarino
Annons:
Carmarino
7/10/20, 5:15 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Morötterna river jag i min Magimix Cuisine 5200 XL. Det går på en halv minut ungefär. Att sedan rengöra mixern tar däremot avsevärt längre tid. 😃
Det går naturligtvis också att riva morötterna för hand på ett rivjärn.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:15 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Så här ser det ut när man har rört ihop vetemjöl, vetekli, degvätska (vatten) och rivna morötter. Jag använder köksassistenten med degkrok, för jag tycker det är enklast, men det går bra att röra ihop den för hand också.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:15 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Här har jag tillsatt jästen och saltet. Använder inte honung, men annars tillsätts den samtidigt med jäst och salt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:15 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Degen är nu inplastad och klar för jäsning.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:16 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Nu har degen jäst färdig, efter ca tre timmar. Man kan även låta den jäsa i kylskåp över natten, men jag hade inte plats i kylskåpet, så därför fick det bli i rumstemperatur.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:16 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Här har jag vält ut degen på mjölat bakbord. Som synes är den väldigt kladdig, så det krävs rätt mycket mjöl för att det ska gå att forma den.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
7/10/20, 5:16 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Eftersom jag inte vill ha så stora bullar delar jag degen i 2 x 8 bitar. Vill man ha dem större delar man den i enbart 8 bitar.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:17 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Jag använder mina formar för minilimpor, men det går utmärkt att lägga dem på bakplåtspapper på en bakplåt också. I receptet står att man ska snitta bullarna på ovansidan, men det gör aldrig jag. Det går bra ändå.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:17 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

Ett bra tips för att få loss klibbig deg från degbunken är att ta lite mjöl och gnida runt med så att degen blandas med mjölet. Då undviker man stopp i avloppet.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
7/10/20, 5:17 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

Bullarna ska svalna på galler utan bakduk.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Soligajag1
7/10/20, 5:31 PM
#11

Det ser riktigt goda ut ! Tack för recept och visning av bakningen , jag får göra den för hand , har ingen maskin. Dessa måste jag prova en dag , 😊

HH 🙂

Carmarino
7/10/20, 5:54 PM
#12

Enligt receptet behövs ingen maskin, men eftersom jag har en så tycker jag det är smidigare att använda den - eller jag kanske ska säga "mindre kladdigt". 😉

Om du bakar dem får du gärna lägga upp bilder på dem. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

lillnessie
7/10/20, 10:06 PM
#13

Tack för receptet. Det ska jag testa nån dag.

Annons:
Upp till toppen
Annons: