Lätta
Enkla recept utan mandel nötter o jordnötter 🥜.
Det finns så mycket recept , googla bara ! 👍I
2 stora ägg
2 dl strösocker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller apelsinjuice av en apelsin,
2 ¾ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Sockerkaka är som bäst om den är saftig och nybakad. Testa vår enkla sockerkaka med mycket smak, perfekt även som tårtbotten!
===============================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================
Så här tillagar du receptet (35 minuter):
Hur gör man sockerkaka?
1. Värm ugnen till 175ºC. ( Jag har 200 grader i ca 10 min sen sänker jag värmen)
2. Smöra och bröa en form (ca 1½ liter). (Bröa betyder att du häller ströbröd i den smorda formen och sedan skakar ur de smulor som inte fastnar i smöret.)
3. Vispa ägg och Socker riktigt pösigt i en bunke, gärna med elvisp. Det ger sockerkakan en bra luftighet.
4. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ner blandningen i bunken.
5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och rör försiktigt ner det i smeten. Vispa INTE ner mjölblandningen i smeten, då förstörs luftigheten i kakan, utan vänd ner det försiktigt. Häll smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Öppna ugnsluckan så lite som möjligt under gräddning, så att kakan inte sjunker ihop. Låt kakan stå kvar någon minut i formen innan du stjälper upp den.
Istället för mjölk hade jag 1 dl färsk apelsin juice / utav en apelsin. Sedan hade jag kakan inne ca 30 min ( det beror på ugn) jag gillar inte torra kakor , då tar jag ut den lite före , för den lägger sig efter ett tag , såklart att den ska vara kladdig .
Såhär blev min ! Lycka till! 🙂
HH 🙂
Tack😊