Annons:
Etikettövrigt
Läst 933 ggr
millan21
2/23/19, 11:12 AM

Pensla med annat än ägg?

Kan man pensla med något annat än ägg och få samma slutresultat?

Typ pensla med mjölk/vatten? Eller smör/olja?

Annons:
Carmarino
2/23/19, 11:27 AM
#1

Mjölk, vatten eller sockerlag funkar också bra. Fast med mjölk och vatten tror jag inte det blir lika blankt. Har aldrig testat smör eller olja, och jag kan inte minnas att jag sett i något recept att man ska göra det. Du kan ju alltid testa på en eller två bullar, och se hur det blir.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

leemland
2/26/19, 6:58 PM
#2

Vad är det du ska pensla? 

På vissa bullar(frukost) vet jag att man penslar med vatten men då blir det en hård skorpa på dom. Iof så penslas det under tiden dom är i ungen också med vatten så kan bara därför dom blir hårda kanske.

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

millan21
3/17/19, 11:12 AM
#3

#2 Det var till semmelbullar. Det blev ok med mjölk. Fast de blev inte lika fina som med ägg.

Zepp
4/21/19, 5:58 PM
#4

Äggvita är det man penslar på Semlor för lite extra glans.

Kan man avstå från glansen så behöver man inte pensla med  något, de smakar lika iallafall!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Upp till toppen
Annons: