Annons:
Etikettermatig-bakningmatbröd
Läst 902 ggr
MonicaLagerquist
2019-01-24 19:47

Sirapslimpa

Söker ett recept på en limpa typ Skogaholmslimpa.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Carmarino
2019-01-24 19:54
#1

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2019-01-24 19:58
#2

Tack

Då fattas det bara rågsikt.Får bli en sväng till affären innan baket imorgon.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-01-24 20:02
#3

Har du rågmjöl och vetemjöl hemma så kan du blanda egen rågsikt. Det står i kommentarerna under receptet att rågsikt är 60% vetemjöl och 40% rågmjöl.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2019-01-24 20:07
#4

Jag har bara grovt rågmjöl hemma.

Gör för det mesta eget rågmjöl men det blir nog inte bra med grovt när man ska göra en sötlimpa.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-01-24 20:08
#5

Nej, förmodligen inte.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2019-01-25 04:15
#6

Blev så inspirerad av receptet, så jag bestämde mig för att testa att baka skogaholmslimpan. Hade precis så mycket rågsikt hemma så att det räckte. Har vägt upp ingredienserna och förberett så att det bara är att blanda ihop degen imorgon bitti. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
MonicaLagerquist
2019-01-25 08:45
#7

#6 👍

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-01-25 12:37
#8

#6 Hade missat att kolla jästen. Hade ett halvt paket kvar i kylen och tänkte att jag skulle använda det (och långjäsa degen), men det hade börjat mögla av någon anledning. Så det var bara att ge mig iväg och köpa jäst. Nu är degen på jäsning, och det är nog snart dags att baka ut den till limpor. Bilder kommer så småningom. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2019-01-25 13:42
#9

Själv har jag inte ens köpt mjöl ännu.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-01-25 14:49
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3
#10

Här är lite bilder från dagens bak; degen klar för jäsning i bunken, degen utbakad till två limpor, de två limporna färdigbakade.

Som vanligt lyckades jag inte dela degen i två lika stora delar, men det gick bra ändå. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2019-01-25 15:00
#11

Lite information om hur jag gjorde.

Körde degen i assistenten ca 12-15 minuter. Lät sedan degen jäsa drygt en timme innan jag bakade ut den på mjölat bakbord. Degen var rätt kladdig nämligen. När jag lagt limporna på bakplåten strödde jag över mjöl och lade på en handduk. Sedan fick limporna jäsa ungefär en timme. 

Eftersom min ugn tar lång tid på sig att svalna så brydde jag mig aldrig om att låta brödet gå fem minuter på 250 grader, utan sänkte till 200 grader direkt jag satt in limporna i ugnen (nedersta falsen) och sprayade ett par gånger med vatten in i ugnen.

Satte timern på 30 minuter, eftersom det var den tid jag räknade med att det skulle ta tills jag kunde mäta innertemperaturen för att kolla när brödet var klart. Då var temperaturen redan uppe på 99 grader, så jag fick ta ut brödet direkt. Så istället för 30-35 minuter i ugnen (5 + 25-30) så skulle jag nog säga 25-30 minuter. Fast det är ju olika beroende på ugnen. Man får testa sig fram i sin egen ugn.

Glömde skåra bröden, så kanske var det därför de blev lite platta. Nästa gång testar jag nog att baka dem i en form istället.

De ligger för tillfället på avsvalningsgallret, så jag har inte smakat dem än. De luktar gott i alla fall, så det blir nog en macka med ost i kväll. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2019-01-25 15:38
#12

Nu jäser min deg.

Min trasiga ugn går ju bara upp till runt 170 grader så vi får väl se hur det blir.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-01-25 15:49
#13

Det går nog bra det också, men det tar förmodligen lite längre tid.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
2019-01-25 17:08
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Så här ser den ut inuti. Den var väldigt god även utan smör och pålägg. Lite smulig dock. Tror nog att man kan låta den stå i ugnen tills den har en innertemperatur på 100 grader. Denna hade 99 grader.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

[VSK]
2019-01-25 17:30
#15

Mumsigt det ser ut 👍

Carmarino
2019-01-25 17:37
#16

Det är det också. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

[VSK]
2019-01-25 17:45
#17

🙂

MonicaLagerquist
2019-01-25 18:14
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#18

Nu är mina limpor klara.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-01-25 18:30
#19

Tjusiga. De blev mycket jämnare än mina. 👍

Har du smakat dem än?


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2019-01-25 18:36
#20

När jag bakar limpa kavlar jag ut degen,rullar den och viker in ändarna under limpan. Då får limpan höjd och flyter inte ut. Jag ska straxt gå och prov smaka.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Carmarino
2019-01-25 18:43
#21

Aha, det glömde jag. Brukar inte baka bröd som jag behöver forma, så jag glömmer hur man gör mellan varven. Oftast använder jag formar, och då blir bröden automatiskt höga. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2019-01-25 18:47
#22

Det smakade bra. Tog lite smör och kryddost.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2019-01-25 18:49
#23

👍


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen
Annons: