Bakverk med äggula..
Hej! Jag har gjort marängbottnar till en tårta och det blev 12äggulor som jag inte vet vad jag ska göra av. Jag vill inte slänga. Någon som vet något gott recept med äggulor så de kan komma till användning :)?
spontant tänker jag typ biskvifyllningar samt chokladglass osv:)
Creme brulee?
Majonnäs och aioli.
Glass, bara att vispa grädde (2 dl per 4 äggulor), 1 msk Socker, smaksätta med vanilj, choklad, nötter, mosade bär, punsch…….
Citronsmör; 4 äggulor, rivet skal av 1 citron, ½ dl Socker, saft av ½ citron. Sjud sakta på svag värme, vispa hela tiden, ta av värmen när det tjocknat lite. Tillsätt 100 gram smör och rör tills det smält. Häll upp i burk när det stelnat. Gott pålägg på kex, rostat bröd etc.
Skippa smöret och tillsätt 2 dl vispad grädde så har du en fantastisk citronkräm till kaka eller tårta.
Äggulor kan man frysa om man rör dem lite först, sedan kan de läggas till vanliga recept där man använder ägg, som t ex sockerkaka, pannkaka.
Åh tack för tips!