3 Kakor - Frågor & recept

Molasses?

2018-12-10 18:12 #0 av: Silver83

Har ett amerikanskt recept som innehåller "molasses". Någon som vet vad man kan byta ut det mot? Tror inte ens jag sett molasses i nån affär här omkring, så enklast borde ju vara att bara byta ut det... men mot vad? Sirap? Socker? Honung?

Anmäl
2018-12-10 18:21 #1 av: Maleficum

Finns melass att köpa på visa internet affärer men om man nu inte vill köpa bara för ett recept så såg jag ett annat recept där man kunde ha melass eller mörk sirap så skulle gissa på att det går bra att byta ut mot mörk sirap.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-10 18:27 #2 av: Silver83

Då satsar jag nog mer på det än att köpa en hel förpackning för bara några matskedar. Tack för hjälpen! Glad

Anmäl
2018-12-10 18:34 #3 av: Maleficum

Lycka till :) Inte alltid lätt att få ihop det med utländska recept och inte bara för att dem ibland använder konstiga mått ;)

Fast å andra sidan är det ju tydligen inte helt lätt att få till Svenska recept när man är utomlands heller. (Ett exempel på att försöka baka lussebullar i Amerika http://www.update.uu.se/~jolkkonen/lusse.html )

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-10 18:46 #4 av: Silver83

#3 Ja det där receptet skulle man ju behöva hålla på med en vecka för att få ihop! Skrattar

Anmäl
2018-12-11 14:06 #5 av: Carmarino

Såg att man kan ersätta melass med hälften mörk sirap och hälften mörkt muskovadosocker, men jag tror att det funkar med enbart mörk sirap också.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-12-11 16:11 #6 av: Silver83

#5 Tack! Känns som att sirap och/eller muscovadosocker är lite lättare att få tag i också Skämtar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.