Annons:
Etikettkakor
Läst 1952 ggr
Silver83
12/10/18, 6:12 PM

Molasses?

Har ett amerikanskt recept som innehåller "molasses". Någon som vet vad man kan byta ut det mot? Tror inte ens jag sett molasses i nån affär här omkring, så enklast borde ju vara att bara byta ut det… men mot vad? Sirap? Socker? Honung?

Annons:
Maleficum
12/10/18, 6:21 PM
#1

Finns melass att köpa på visa internet affärer men om man nu inte vill köpa bara för ett recept så såg jag ett annat recept där man kunde ha melass eller mörk sirap så skulle gissa på att det går bra att byta ut mot mörk sirap.

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Silver83
12/10/18, 6:27 PM
#2

Då satsar jag nog mer på det än att köpa en hel förpackning för bara några matskedar. Tack för hjälpen! 🙂

Maleficum
12/10/18, 6:34 PM
#3

Lycka till :) Inte alltid lätt att få ihop det med utländska recept och inte bara för att dem ibland använder konstiga mått ;)

Fast å andra sidan är det ju tydligen inte helt lätt att få till Svenska recept när man är utomlands heller. (Ett exempel på att försöka baka lussebullar i Amerika http://www.update.uu.se/~jolkkonen/lusse.html )

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Silver83
12/10/18, 6:46 PM
#4

#3 Ja det där receptet skulle man ju behöva hålla på med en vecka för att få ihop! 😃

Carmarino
12/11/18, 2:06 PM
#5

Såg att man kan ersätta melass med hälften mörk sirap och hälften mörkt muskovadosocker, men jag tror att det funkar med enbart mörk sirap också.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Silver83
12/11/18, 4:11 PM
#6

#5 Tack! Känns som att sirap och/eller muscovadosocker är lite lättare att få tag i också 😉

Annons:
Carmarino
12/11/18, 4:59 PM
#7

#6 Ja, det brukar finnas i de flesta livsmedelsaffärer. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen
Annons: