Använder du bakplåtspapper?
Själv har jag nästan slutat använda det. Smörar plåtarna istället eller smörar och mjölar som man gjorde förr.
https://www.mabra.com/5-anledningar-varfor-du-aldrig-bor-anvanda-bakplatspapper/
Ja jag använder det.
Stolt ägare till fem La permer
Så här står det om bakplåtspapper, låter ju inte så bra 😮
Även om det underlättar arbetet i köket, gör du nog bäst i att sluta använda bakplåtspapper. Ämnet som används för att ytbehandla och göra pappret vattenavvisande är nämligen skadligt för dig. Här är fem anledningar till varför du bör undvika produkter med högfluorerade ämnen (PFAS):
1. Kan öka risken för missfall.
2. Cancerframkallande.
3. Kan påverkar immunförsvaret.
4. Hormonstörande.
5. Svårt att bryta ner och är därför dåligt för naturen då det hamnar i avloppsvattnet.
Svanenmärkt papper skall inte innehålla något farligt.
Törs man baka sånt som stora pepparkakor och delar till pepparkakshuset utan bakplåtspapper på plåten? Jag vill inte riskera att de fastnar. Haha, klart jag fattar att man gjorde så "förr", men har alltid själv använt bakplåtspapper.
Jag är ju uppvuxen med att man smörade plåtarna. Det enda vad jag minns som kunde fastna var maränger, men då smörade man först och pudrade över mjöl. Då fastnade det inte. Jag har aldrig smörpapper till pepparkakor.
Se till att pappret är svanenmärkt, så är det ingen fara.
Ok, ska handla imorgon 👍