Kladdkaka med 2 ingredienser?
Jag såg ett recept på kladdkaka med bara 2 ingredienser och undrar om det verkligen kan funka? Den innehöll:
4 ägg, 300 g mörk choklad
Smält chokladen och blanda i 4 äggulorna. Vispa äggvitorna och vänd ner i chokladsmeten. Häll i en form och grädda 30 min
Men kan verkligen kakan hålla ihop helt utan mjöl eller liknande? Och behövs inget slags fett i smeten?
Någon som vet? Jag har ingen choklad hemma så jag kan inte prova att göra kakan ännu
Jodå, det funkar. Det är äggen som gör kakan pösig. Därför är det viktigt att vispa äggvitorna ordentligt (som till maräng) och sedan vända ner dem försiktigt så att inte luften går ur dem.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#0 Fett finns ju i chokladen.
#1 Aha då ska jag testa när jag inhandlat choklad.
#2 Ja fett finns i choklad men i mitt "vanliga" kladdkakerecept ska det vara både 200 g choklad och dessutom 200 g smör så jag tänkte att det nog behövdes.