Filmjölkslimpa-
Förr bakade jag en filmjölkslimpa, rågmjöl , 1 l fil, sirap, brödkryddor.
Så fick jag problem med ögonen och nu hittar jag inte detta bra recept. Minns att den gräddades i form på ganska svag värme och lång tid i ugnen. Hoppas någon har receptet…Mvh/WL🌺
Här hittade jag ett recept:
https://www.lindasbakskola.se/2018/02/06/filmjolkslimpa-2/
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap (ljus funkar också bra, men har mildare smak och färg)
Detta recept innehåller visserligen rågsikt, men annars påminner det om det du beskriver. Fast det bakas i långpanna. Det kanske inte du gjorde? Det ser dock ut att bli rätt höga brödkakor av det ändå.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tack för hjälpen!
Jag minns nästan allt utom gräddningstiden, vet att den var lång, ev 1timme och en kvart.
Som jag minns så var det 1l filmjölk, 2-3 dl sirap, 2tsk bikarbonat. Men jag tror jag bara hade rågsikt i degen, är rågsikt blandning på vete och råg?, två långa formar. 3/4 påse brödkryddor såklart också. Barnen kallar- det jullimpan, som du bakade mamma-bra julklapp ev.
Undrar om 150gr var tiden? Mvh/WL🌺
I Sverige är rågsikt en blandning mellan siktat rågmjöl och vetemjöl.
https://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%A5gmj%C3%B6l
150gr bör vara gradtalet på ugnen. Det låter inte som en tidsangivelse.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Haha, idag är jag trött efter gårdagen med att leta veterinär bla. ! timme och 15 minuter är som jag minns tiden för limporna…Kan det stämma? Mh/WL🌺
Det kan det nog göra. I receptet jag länkar till i #2 så är gräddningstiden 45 minuter i 100 grader varm ugn. Sedan höjs temperaturen till 175 grader, och brödet ska gräddas 15-30 minuter till. Har sett andra recept där gräddningstiden är mellan 60 och 75 minuter.
Eftersom det kan vara svårt att se om bröder är klart, rekommenderar jag starkt en termometer. Mäter man innertemperaturen på brödet så brukar man inte misslyckas. Den bör vara 96-98 grader mitt i brödet.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tack för alla tips, det blir nog jul i år också, tack vare hjälpen…Mvh/WL🌺
Du får berätta sedan om barnen godkände limpan. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Hihi, ja det kan inte bli värre än förra årets klappträ, jag rev mitt hår, men det var spisen som var trasig. Nu har jag en ny spis och hoppas på bättre resultat. Jag har redan lyckats med en sockerkaka, så hoppet har inte övergivit mig. Tack från WL😃🌺
Det här receptet brukar jag göra. 2 limpor till vänster, 3 limpor till höger