10 Verktyg och tillbehör

Vattenbad

2018-09-08 13:27 #0 av: emeliiiiieee

Ska baka en hallonbrownie tårta men marängkrämen ska värmas i vattenbad. Har ingen värmetålig skål dock. Vad kan man göra då?

Anmäl
2018-09-08 13:29 #1 av: Maria

Har du inte kastruller i olika storlek så att du kan ha en liten i en större så att säga?

/Maria

 

Anmäl
2018-09-08 13:31 #2 av: emeliiiiieee

#1 Jo det har jag men tänkte inte så långt haha 

Anmäl
2018-09-08 13:33 #3 av: Maria

Skrattar

/Maria

 

Anmäl
2018-09-08 14:22 #4 av: Carmarino

Har du ingen köksassistent med metallskål? Marängen ska ju vispas kall efteråt, så har du en assistent rekommenderar jag att du använder den skålen. Då kan du bara torka av skålen när du vispat färdig över vattenbad, och sätta den direkt i assistenten och fortsätta vispa.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-08 14:31 #5 av: emeliiiiieee

#4 Nä har ju inte det :/ Testar med kastruller sen vanlig elvisp. Funkar det inte så får jag fråga grannen om jag får låna deras assistent :) 

Anmäl
2018-09-08 14:38 #6 av: Carmarino

#5 Det funkar med vanlig elvisp, men jag hoppas du har bra ork i armarna - eller någon som kan avlösa dig. Nu är det ett tag sedan jag gjorde varmvispad maräng, men jag har för mig att det tog totalt runt 15 minuter.

Gjorde aldrig smörkräm, så där får du nog lägga till ytterligare några minuter, och jag misstänker att det är ganska tungt att vispa ner smöret. Pustar

Så jag skulle nog rekommendera att du frågar grannen om lån av assistenten redan nu. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-08 14:52 #7 av: emeliiiiieee

#6 Ja jag tänkte precis på det jag med. Jag frågar grannen om jag får låna, tror det blir lite tufft annars :) 

Anmäl
2018-09-08 15:05 #8 av: Carmarino

#7 Det tror jag med. Glad

Lycka till! Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-08 15:08 #9 av: emeliiiiieee

#8 Tack! Slänger upp en bild sen när den är klar(om jag lyckas nu då) 👍🏼

Anmäl
2018-09-08 15:13 #10 av: Carmarino

#9 Det ser vi fram emot. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-08 19:03 #11 av: emeliiiiieee

Kunde inte låna grannens assistent idag så får göra marängsmörkrämen imorgon! Bottnarna är dock klara :)

Anmäl
2018-09-08 20:37 #12 av: Carmarino

Är det sockerkaksbottnar så mår de bra av att ligga i frysen ett tag. Fast det är nog lite för sent för det nu. 😉

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-09 10:30 #13 av: emeliiiiieee

Inte min finaste skapelse men den går nog att äta... Hoppas jag 😂

Anmäl
2018-09-09 11:18 #14 av: Carmarino

Den är ju inte direkt lik Linda Lomelinos tårta, men hon är ju proffs och har bakat hur många tårtor som helst. SkämtarTror säkert att den är god ändå. Du får berätta när du smakat. Tummen upp

Det ser ut som och marängsmörkrämen har skurit sig. Här är två sidor som tipsar om hur man gör om smörkrämen skär sig:

https://hannasbageri.se/bakverk/radda-smorkram-som-skurit-sig/

http://lenaryhnellandersson.blogspot.com/2014/07/marangsmorkram.html (Hon som har denna sida är med i årets Hela Sverige bakar.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-09 19:02 #15 av: emeliiiiieee

#14 Jo såg att den skar sig precis när jag la på smörkrämen på bottnarna. Menmen, den gick att äta och var supergod, det som är huvudsaken :) Ska definitivt göra den igen :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.