14 Övrigt

Honungens dag den 20 augusti

2018-08-20 15:47 #0 av: Carmarino

Idag är det honungens dag. Brukar ni använda honung när ni bakar? Jag gör det ibland, och det händer att jag har det i glass och kola också. Dessutom har jag alltid en tesked honung i teet morgon och kväll.

Om ni tittar noga på etiketten på burken med vitklöverhonung, så står det Bäst före dec 2017. Det stämmer inte. Smakade på den imorse och den är fortfarande lika god. Den har bara skiktat sig en aning, men det räcker att man rör om lite för att den ska blandas igen.

Man hittade honung i farao Tutankhamuns grav i Egypten. Den var fortfarande ätbar.

http://lyckans-smed.blogspot.com/2014/08/honung-atbar-aven-efter-tretusen-ar.html

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-20 16:23 #1 av: Åsa S

Jag har det främst på morgongröten, rostat bröd och pannkaka + i yoghurt, Har ätit honung som var runt 10år och fortfarande fin, min morfar gjorde den finaste honungen den stelnade aldrig den sista burken jag hade från honom tog jag bara lite av varje år så den räckte länge men var fortfarande fin i slutet så det är fånigt med bäst föredatum på honung

Anmäl
2018-08-20 16:27 #2 av: Carmarino

Tror att det är tvång på att det ska finnas bäst-före-datum, men det behövs inte på varken honung eller socker. Tyvärr är det nog många som inte vet det, utan slänger honungen utan att smaka på den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-20 16:41 #3 av: DesK

Jag älskar honung, har den i motgonteet varje dag och använder honung när jag bakar och fermenterar. Det är tvång på datummärkning, vilket blir lite löjligt med bl a just honung och socker. Minns att jag som barn gjorde choklad på cacaopulver som var från innan andra världskriget.

Désirée

Anmäl
2018-08-20 16:46 #4 av: Carmarino

Ja, vissa livsmedel har nästan obegränsad hållbarhet, så det gäller att använda våra sinnen - syn, lukt och smak - innan vi slänger mat.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-21 15:34 #5 av: Tant Grön

Använder inte mycket honung, men har alltid en burk hemma. Köper av en biodlare i närheten, så det finns ingen datumstämpel. 

Anmäl
2018-08-21 16:00 #6 av: Carmarino

Den stora enkilosburken på bilden är också köpt av en lokal biodlare, men han sätter tydligen ändå bäst-före-datum på burkarna. Har dock inte kollat om han gjort det de senaste åren.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-30 14:51 #7 av: Fransu

Missade helt honungens dag. Men jag har ofta honung i teet. Väldigt gott att ringla över yoghurt också. Jag gillar honung och försöker alltid köpa honung som kommer från närområdet där jag bor. Den måste åtminstone vara svensk.

Idag handlade lite efter jobbet. Jag satte en sån där nästa- kund- pinne efter mina varor. När jag gjorde det såg jag att kvinnan bakom mig hade tre stora burkar honung så bandet. Det enda hon skulle köpa. Så när jag såg tråden tänkte jag genast att det var honungens dag idag eftersom kvinnan köpte så mycket honung. Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.