Baka med mandelmassa
Köpte en kilosförpackning lübecker råmarsipan idag, och söker lite recept man kan använda den i. Just nu är det ju semmeltider (eller fastlagsbulletider som vi säger här nere i syd), men jag är inte så förtjust i det.
Vet att det är gott som fyllning i vetebullar också, men jag vill gärna ha lite nya recept att växla med. Har ni några egna favoritrecept med mandelmassa?
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Har inget recept men varför inte baka Mazariner? 😊☝️👌
Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Ja, det kanske jag skulle testa. Mazariner är ju gott. 🤤👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Har inget recept, men hittar på själv. Skulle prova med en sockerkakssmet i långpanna. Ovanpå bär, kanske frysta lingon, hackad vit choklad och riven mandelmassa. Eller liknande med blåbär, eller färska jordgubbar, eller rabarber……
Har ibland gjort chokladbollar med havregryn, men istället för smör, mixad torkad frukt, t.ex fikon och russin och blandat i riven mandelmassa. I stället för kaffe är rom gott att ha i. 🙂
Det låter gott Tant Grön. Ska försöka bestämma mig vad jag ska göra, och sedan försöka få tid och ork till att göra det också. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Under tiden du funderar så kan du ju äta den som den är. 😃
Ja, det är en väldigt bra idé. Har faktiskt funderat på det själv också. 👍😃
Fast ett halvt kilo är ju en hel del mandelmassa förstås. 🤢
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag skulle nog kunna sätta i mig den 😃 Var köper man den?
Jag köpte den på Hyllinge Cash i Skåne, men den affären finns ju bara där. Om det går att köpa mandelmassan/marsipanen någon annanstans i Sverige vet jag inte. Har inte lyckats hitta någon affär som säljer den i alla fall. 😭
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Om du gillar lyxiga praliner så kan du ju baka såna! 😜☃️☃️😨🍫🍬🍭🍾
Cats are like Potato Chips, You can't just have one!
Jo, jag gillar lyxiga praliner. Har färdiga skal, så egentligen behöver jag bara röra ihop mandelmassan med någon god likör och spritsa den i skalen. Tack för tipset! 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Mazariner som är så gott 😛
Åtminstone massan som man fyller mazarinerna med. Mördegen och glasyren kan jag vara utan. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag vet inte hur man gör mazariner, men lik förbaskat är de lika goda för det 😛
Du gör en mördeg (görs på mjöl, socker och smör + eventuellt ägg) som du kavlar eller trycker ut i formar. Sedan fyller du dem med mazarinmassan och bakar dem. När de har svalnat så täcker du dem med glasyr, som görs på florsocker och vatten.
Det finns lite olika recept, men det här är i stora drag hur man gör mazariner. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tänk att det var så enkelt 🙂
Ja, det är bara att plocka fram ingredienserna och sätta igång. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
🙂👍