3 Kakor - Frågor & recept

Jämnkladdig kladdkaka

2017-12-08 23:36 #0 av: millan21

Jag är ju kass på att baka och misslyckas till och med med kladdkaka.

Hur får man en kaka som är lika kladdig hela kakan, både ute i kanterna och i mitten? För mig så blir den antingen torr i kanterna och lagomt kladdig i mitten och om jag gräddar kortare tid så den blir lagomt kladdig ute i kanterna då är den alldeles rinnig i mitten. Går det att få hela kladdkakan jämnkladdig överallt?

Anmäl
2017-12-09 00:03 #1 av: [AnimeV4]

Jag vill också veta detta! Jag lyckas ALDRIG med kladdkaka. De blir muffinsfluffiga eller äckliga. Jag kanske är ett hopplöst fall.


Anmäl
2017-12-09 07:18 #2 av: Carmarino

Har inte bakat så särskilt många kladdkakor, så jag har inga bra tips. Hoppas att någon annan har några tips på hur man bakar den perfekta kladdkakan.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-12-09 15:54 #3 av: Pyttelite

Allt kan göras till perfektion!! Här finns en massa tips och dessutom en film. Glad

MATGEEK: Kladdkakan så får du den perfekt

http://matgeek.se/2014/10/24/kladdkaka-sa-far-du-den-perfekt/

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-02-09 22:44 #4 av: shia

Tips, gör den dagen innan, tag ut när den fortfarande skulle klassas som för kladdig att äta. Låt stå i kylskåp till dagen efter woalaz perfekt(dock är det bara 1/5 del kvar dagen efter hos oss.... Å någon har snattat mittendelen:/(storasyrran)

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl
2018-02-10 07:27 #5 av: Carmarino

De kladdkakor jag har ätit har varit torra i kanten och mjuka i mitten. Om det betyder att kakan är misslyckad så misslyckas förmodligen de flesta. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-02-20 08:56 #6 av: Zadeira

Jag har aldrig ätit eller bakat en kladdkaka som inte är torr i kanterna och lagom i mitten.

#1 Vispar du smeten? Då blir de fluffigare och mindre kompakta. Man ska inte vispa kladdkakesmet utan röra ihop den försiktigt.

Smaken kan bero på ingredienserna. Prova med en annat märke på kakao eller chokladen så kanske den smakar bättre.


Anmäl