Annons:
Etikettövrigt
Läst 679 ggr
getflikkan
11/7/17, 12:19 PM

vilken choklad vid temperering?

Ska temperera choklad och förstår inte vilken choklad som ska användas. Enligt ett Youtubeklipp behöver man använda en choklad med kakaofett i, medan andra sidor på internet säger kakaosmör och andra sidor säger ingenting om det.. Vad skulle ni satsa på för innehåll i chokladen så att den blir hållbar i rumstemperatur?

Annons:
Carmarino
11/7/17, 12:26 PM
#1

Såvitt jag vet är kakaosmör och kakaofett samma sak. Använd en choklad av bra kvalitet. All choklad vi köper är tempererad, så när vi behöver smälta choklad, och vill ha den blank och fin, så tempererar vi om den. Däremot är det lättare att temperera en choklad med hög andel kakaosmör.

Länk till en bra sida om temperering finns i min artikel om praliner på Julen iFokus (långt ner i artikeln).


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen
Annons: