Frysrensning
Måste nog rensa i frysen snart. Hittade precis ett paket Bregott extrasaltat som var bäst före 22/11 2012. Fem år sedan alltså! 😮
Brukar inte köpa extrasaltat smör, men hade gjort det för att testa ett kakrecept jag hittat. Det skulle vara 300 g Bregott extrasaltat i det nämligen. Sedan blev det inte av att jag bakade kakorna, och nu vet jag inte var jag har receptet - eller om jag ens har det kvar. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag känner igen mig 😃
Gör bregottkakor. 😂 https://www.kokaihop.se/recept/bregottkakor
Memento mori
Medarbetare för Julen
Går att äta så länge det inte är härsket, vilket känns på lukten.
ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.
Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .
Medis på Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.
#2 Det låter nästan som om det är det receptet jag hade!
Har för mig att det var Jan Rippe i Galenskaparna & After Shave som brukade baka det. Det var i alla fall med i en artikel om någon av de manliga medlemmarna, men är lite osäker på om det verkligen var Rippe. Tror det i alla fall.
#3 Kan inte tänka mig att ett smör som är över fem år gammalt inte är härsket, men jag ska öppna paketet och kolla när smöret har tinat. Om det är okej så lär jag få baka kakorna senast imorgon.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det där är jag med om allt för ofta… Tycker jag rensar både i skåp och frys med jämna mellanrum, men trots det hittar man saker ibland som är några år gamla. Hoppas du kan använda smöret till nåt :)
Behöver rensa kylen också. Det finns säkert en del som är på väg att gå ut ur den själv. 😃
Nu när det börjar bli kallt ute så är det ju läge med både kyl- och frysrensning, för då kan man flytta ut det utomhus och sortera där. Sedan kan man börja fylla upp frysen med julkakor istället. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#7 Har sparat ner receptet, så jag ska kolla om mitt gamla Bregott duger. Annars får det bli en ny paket. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tro det eller ej, men det fem år gamla smöret smakade precis som om det var nytt. Så nu ska det bakas Bregottkakor. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#10 Man kan säkert använda vanligt Bregott också, och tillsätta salt som vanligt. I receptet är det dock inget salt med, så det är väl därför smöret ska vara extrasaltat.
Bilder kommer när kakorna är klara. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Nu är bregottkakorna klara. Fick sätta formarna i ett minimuffinsbleck, för annars hade de nog blivit rätt platta. De smakade inte så tokigt faktiskt, och det märks inte alls att smöret är över fem år gammalt. Fast jag får nog frysa in dem så fort de har svalnat, så att inte smöret härsknar. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tack. 🙂
De var inte särskilt svåra att baka, men rätt kladdiga att baka ut.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ska jag göra dem igen så tror jag att jag tar normalsaltat Bregott, för även om de inte blev jättesalta så kände man lite extra saltsmak. Särskilt i eftersmaken. Är inte så förtjust i salt, så det blir nog lagom med vanligt Bregott.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#12
Ser inte helt fel ut 🙂
#18 Lite kaffe till så är eftermiddagsfikat i hamn. 😃
(Fast jag har inte bjudit hem någon, så det får bli vid ett annat tillfälle.)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#19 Jag kan anmäla mig frivilligt 😃
Har faktiskt aldrig ätit bregottkakor vad jag vet… Verkar inte så svårt att göra, så man kanske skulle testa :)
#19
Vi får klura på nåt sånt där vakuumsystem som man har/hade på tex IKEA för att frakta pengarören från kassorna till valvet ☝️
En knackning på röret för choklad och två knackningar på röret för kakor 😃
#20 Det är kanske lite långt och köra för dig gissar jag. 😃
Nej, de var inte alls svåra att göra. Har man bara en 300 g paket Bregott hemma så är det bara att sätta igång. Övriga ingredienser förutsätter jag att alla som håller på med bakning har hemma (socker, vetemjöl, maizena och bakpulver). 🙂
#21 Rörpost menar du? Ja det hade ju varit bra. Då hade jag kunnat skicka kakor och choklad härs och tvärs över Sverige när jag kände för att baka, men inte att äta upp det jag gjort. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#22
Ja så hette det visst. -börjar bli gammal 😭
Alla vägar bär till Rom. All rörpost bär till Carmarino 🙂
#24 🙂
Fast rörposten måste ju gå andra hållet också. Annars får ni varken kakor eller choklad. 😉
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
😮
Tääääääänkte inte på det 🤦♂️
#24 😂