sockerpasta på tårta
hej, ska baka min födelsedagstårta imorn(fyller 14) och tänkte göra en hög med liten diameter, ca 18 cm bred. ska fyllas med 3 lager hallonmousse. men då till frågan, jag ska he på brun sockerpasta och göra "rutor", behöver jag ha något på själva tårtan föra att den ska fastna? typ chokladganach?
Ja det kommer du att behöva ha, annars fäster inte sockerpastan. Se t.ex. tips i tråden "Få tårtan slät?". Spacklar du med grädde måste du dock pensla sockerpastan med smält smör, annars smälter sockerpastan.
Här är också en bra sida om att täcka tårtor:
http://amyspieceofcake.blogspot.se/2011/09/hur-gor-man-en-tarta-i.html
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Hur blev resultatet?
Så fin den blev! Den ser riktigt proffsig ut. 🎂🙂
Nästa gång får du dubbla mängden fyllning, så räcker det nog bättre. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
XD tack. tog typ timmar å göra(allt gick åt h vetet ibland) specielt då mamma skulle komma hela tiden och kommenteraXD
Jo, det tar längre tid än man tror att göra tårtor. Du får sätta lås på köket nästa gång så att du slipper bli störd hela tiden. 😉
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Den ser läcker ut. 👍
Är marsipan sötare än sockerpasta? Har alltid trott att det var tvärtom.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag tänkte också så, men av de olika sockerpastor jag kört med har de varit olika söta😂 men kunde kavla tunnare med sockerpasta än maraipanen så kan ha varit något som som gjorde de. Sen tyckte jag att sockerpastan var lättare att få jämn😂 I helgen ska jag prova göra wn tårta till fars dag med chokladbotten och hallonmousse och citronkräm i 😊 för ska spritsa med choklad utsidan å den blir då rätt så sör så därför tänkte jag lite syrligare innehåll.
Själv använder jag den här marsipanen. Den är väldigt lättarbetad och man kan kavla den tunt och jämnt. Den är inte heller så söt som Marsipan brukar vara. Dessutom slipper du färga den själv. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
En liten fars dags tårta😂 började i en liten 18 cm form, vart hög å fin å sen tre höga fyllningar i(halloncurd. Hallonmousse samt lemoncurd) å så var den inte så liten längre när man spacklade den med mörkchokladganach å spritsa med ljuschokladsmörkräm å vitchokladsmörkräm😂
Jättetjusig! 👍🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Vart en 80 års tårta i helgen till farmor. Tog tre försök innan jag lyckades med botten. Hade vaniljbotten å kommer aldrig göra igen. Mkt lättare och godare med chokladbotten. Fyllning var en slags skogsbärsmousse, hallon, blåbär, osv. Spacklad med chokladgrädde å täckte med citron sockerpasta. Den var väldigt lättarbetad å god men smälte typ ihop mrd grädden till dagen efter å vsrt lite kletig på undersidan.
Kan tänka mig att farmor blev glad för den tårtan shia. 👍
Beträffande grädde och sockerpasta så fungerar inte det, som du ju märkt. Ska man ha sockerpasta på en tårta så bör man spackla med smörkräm istället. Här är lite tips:
http://www.tartdecor.se/kan-man-lagga-marsipan-sugarpaste-direkt-pa-gradde
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
ahaXD Tänkte det var sockerpastan som var fel på, men bra, då vet jag till nästa gångXD nämnligen hittat en sockerpasta som smaka citron och den var inte alls lika söt som vanlig