5 Tårtor - Frågor & recept

sockerpasta på tårta

2017-06-08 20:46 #0 av: shia

hej, ska baka min födelsedagstårta imorn(fyller 14) och tänkte göra en hög med liten diameter, ca 18 cm bred. ska fyllas med 3 lager hallonmousse. men då till frågan, jag ska he på brun sockerpasta och göra "rutor", behöver jag ha något på själva tårtan föra att den ska fastna? typ chokladganach?

Anmäl
2017-06-09 11:23 #1 av: Carmarino

Ja det kommer du att behöva ha, annars fäster inte sockerpastan. Se t.ex. tips i tråden "Få tårtan slät?". Spacklar du med grädde måste du dock pensla sockerpastan med smält smör, annars smälter sockerpastan.

Här är också en bra sida om att täcka tårtor:
http://amyspieceofcake.blogspot.se/2011/09/hur-gor-man-en-tarta-i.html

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-16 10:19 #2 av: dbtakdb

Hur blev resultatet?

Anmäl
2017-06-23 22:32 #3 av: shia

Resultat:
Vart god, lite lite fyllning bara😁

Anmäl
2017-06-24 11:27 #4 av: Carmarino

Så fin den blev! Den ser riktigt proffsig ut. TårtaGlad

Nästa gång får du dubbla mängden fyllning, så räcker det nog bättre. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-26 21:19 #5 av: shia

XD tack. tog typ timmar å göra(allt gick åt h vetet ibland) specielt då mamma skulle komma hela tiden och kommenteraXD

Anmäl
2017-06-27 11:29 #6 av: Carmarino

Jo, det tar längre tid än man tror att göra tårtor. Du får sätta lås på köket nästa gång så att du slipper bli störd hela tiden. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-11-08 21:28 #7 av: shia

Denna tårta vart till mammas födelsedag för några v sedan! Täckte med marsipan men tyckte själv det var lite sött perfekt tårtbotten btw! Fylldes med hallonmousse å vaniljkräm med banan skivor(skulle vara citronkräm men paja den)

Anmäl
2017-11-09 07:10 #8 av: Carmarino

Den ser läcker ut. GladTummen upp

Är marsipan sötare än sockerpasta? Har alltid trott att det var tvärtom.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-11-09 08:13 #9 av: shia

Jag tänkte också så, men av de olika sockerpastor jag kört med har de varit olika söta😂 men kunde kavla tunnare med sockerpasta än maraipanen så kan ha varit något som som gjorde de. Sen tyckte jag att sockerpastan var lättare att få jämn😂
I helgen ska jag prova göra wn tårta till fars dag med chokladbotten och hallonmousse och citronkräm i 😊 för ska spritsa med choklad utsidan å den blir då rätt så sör så därför tänkte jag lite syrligare innehåll.

Anmäl
2017-11-09 14:30 #10 av: Carmarino

Själv använder jag den här marsipanen. Den är väldigt lättarbetad och man kan kavla den tunt och jämnt. Den är inte heller så söt som marsipan brukar vara. Dessutom slipper du färga den själv. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-11-12 11:34 #11 av: shia

Anmäl
2017-11-12 11:35 #12 av: shia

Anmäl
2017-11-12 11:35 #13 av: shia

Anmäl
2017-11-12 11:35 #14 av: shia

Anmäl
2017-11-12 11:37 #15 av: shia

En liten fars dags tårta😂 började i en liten 18 cm form, vart hög å fin å sen tre höga fyllningar i(halloncurd. Hallonmousse samt lemoncurd) å så var den inte så liten längre när man spacklade den med mörkchokladganach å spritsa med ljuschokladsmörkräm å vitchokladsmörkräm😂

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.