Nyfiken "Strösocker HS eller K5"
Hej! Jag har bläddrat i en gammal kokbok från -40-talet och stött på detta: "1-1 1/2 dl strösocker K5 eller HS" Eller "Florsocker LH" Är det någon här som vet vad dessa förkortningar betyder? Hittar ingen förklaring i boken..
Se även diskussionen på Husmorstips iFokus.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Du har ingen gammal släkting du kan fråga kanske? 🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
https://www.nordiskamuseet.se/sites/default/files/public/pressbilder/8._sockerpaket-utbud-i-1930-tal_svenska_sockerbola.jpg Verkar vara olika typer av kvalitet på något sätt. :)
/Surpan
Det anger storleken på sockerkornen :-) k5 är vanligt strösocker
Hm…kollade på bilden. Undrar vad "kristallraffinad" är, det lät spännande…😛