8 Matig bakning - Frågor, recept & Bilder

Frallor till limpa

2017-05-15 15:45 #0 av: IceTee

Har ett recept på frallor jag älskar, men funderar på att göra en limpa istället. Receptet brukar bli 16 frallor som jag gräddar i 10-15 min. Degen får först jäsa 30 min i bunken, sedan gör jag frallorna, och sedan får de jäsa under bakduk (igen) medan ugnen värms.
Hur ska jag anpassa tiden för jäsning och ugn när jag gör en limpa? Har aldrig gjort brödlimpor innan nämligen, bara frallor.

Min kitchenaid har förresten börjat krångla med att bunken inte vill stanna kvar så jag kan inte knåda degen i maskinen längre. Tips för att göra det så smidigt som möjligt med att knåda för hand?

(Vill ni att jag skriver ut receptet kan jag göra det, men kände att inlägget blev så långt om jag skrev det nu)

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2017-05-15 17:30 #1 av: Carmarino

Har precis gjort om ett par recept från bullar resp. baguetter till limpor. Det var visserligen inte frallor, utan lite grövre bröd, men jag tror inte det är någon större skillnad. Gjorde degen som vanligt och det funkade med samma jäsningstid.

Däremot tar det ju lite längre tid i ugnen, och för min del löste jag det så att jag körde i en ugnstermometer efter ca en halvtimme. När innertemperaturen i brödet var 97-98 grader så tog jag ut dem. För frallor tror jag att man kan ta ut dem vid 98-99 grader.

Här även gjort tvärtom, d.v.s. använde ett recept för limpor till att göra bullar. Där fick man passa lite mer, eftersom gräddningstiden var mycket kortare än för limporna. Hade samma temperatur i ugnen, men även här körde jag i termometern i en av bullarna när jag tyckte de började se färdiga ut, och väntade till den visade 97 grader.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-05-15 19:57 #2 av: IceTee

#1 tack så jättemycket för svar!

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.