Verktyg
Hej!
Jag är en amatör som i dag har gjort en omgång Fransk nougat. Liksom all annan smet som har med kola att göra så är det en utmaning att dela den efteråt i bitar sedan den har svalnat och delvis stelnat efter några timmar.
Jag undrar då; finns det inte något annat sätt att skära smeten i bitar utom med en kniv, som mer eller mindre fastnar så fort man börjar skära. Smörjer in kniven med matolja men tycker inte att det blir något bra resultat. Tänkte låta min nougat i stället "ligga" till sig över natten, så funkar det kanske bättre??? Please, help me.😭 Har ni en bra lösning?
Christian
Borde inte pianotråd fungera? http://www.tingstad.se/product/9493
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Kanske en pizzaskärare, uppvärmd i hett vatten, fungerar?
http://www.lyckasmedmat.se/5531-home_default/cake-boss-fondantskarare-pizzaskarare.jpg
#0 Pianotråden funkar säkert , , men kolla om det finns små tunna sågar som man kan skära med, , annars värm kniven i hett vatten , , doppa kniven i den varje gång du skär.
Lycka till! 🙂
HH 🙂