Tips på efterrätt?
Ska göra efterrätt tills ikväll men har inga idéer alls.. Har grädde, runt 100 g mörk choklad, mandelmassa och basingredienserna. Har dåligt med smör, runt 75 g kanske. Har ni några bra recept? 🙂
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
En chokladmousse kanske?
http://www.arla.se/recept/chokladmousse/
Du kan ju "piffa till" den med riven mandelmassa ovanpå, eller blanda den i moussen.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#1 Såg att det inte var riktig mörk choklad utan mörk bakchoklad, runt 55 %, funkar det eller finns det risk att det skär sig?
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#2 Även mörk choklad av fin kvalitet kan skära sig i en mousse, så det beror inte på chokladen. Det bör gå alldeles utmärkt att använda din bakchoklad. Om du kollar i kommentarerna under receptet så hittar du lite tips på hur du ska göra för att undvika att moussen skär sig. Lycka till! (Om det nu blir den du gör.)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ