Vad bakar du idag 5
Här fortsätter vi att diskutera våra goda bakverk.🙂
En bild på bakverket ger en extra ✨ i kanten.
Den förra tråden hittar ni här
TILLÄGG: Vi vill endast att ni delar vad ni bakar och eventuellt bild om ni vill det. Undanber alla länkningar till bloggar och liknande. Vill ni dela recepten - gör då hellre ett eget inlägg med detta
MVH / Admin
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
- Redigerat 9/21/21, 4:27 PM av Carmarino
Vet inte om det kan kallas baka, men jag gjorde lite praliner idag. De med både ljus och mörk choklad är med salt lakrits och de med bara mörk choklad är med apelsin. Lyckades inte helt med "finishen", men de är rätt goda ändå. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#2 Wow, jag tycker de ser jättefina ut 😍och så såg se goda ut, att det började vattnas i munnen direkt 🤤
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
#2 Jättefina praliner! Häftigt att göra egna praliner. 👍
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#5 Tack. Just de här är lite av "fuskpraliner", för det är egentligen bara ren choklad som jag smaksatt och gjutit i formar. Tycker det är så jobbigt att själv göra skalen nämligen. 🥵
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#4 Det hade varit underbart 🙂😍
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
#8 Det var snyggt slarvat! Ser jättegott ut.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#8 Jag håller med #9 Ser jättegott ut 😍
Är det gelatin i hallongelén? Den ser så stabil ut 🙂
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
#9 Tack så mycket :) #10 Ja jag hade gelatin i den, orkade inte stå och försöka få den lagom med gelesocker då det ändå var mitt i natten och jag och en vän bara var väldigt sötsugna! :)
/T
#11 Den ser väldigt god ut, tror jag ska testa detta på söndag, till dessert 🙂
Idag bakade jag en smulpaj med äpplen, till detta serverades vaniljsås, som tyvärr blev något tunn men god ändå 🙂
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Nu ikväll blev det en citronkladdkaka😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Chocolate chip cookies😍Dom blev heelt perfekta! Sega i mitten och lite knapriga i kanterna🤤
Gjorde jordnötskakor också, har ingen aning om hur dom blev. Äter inte jordnötter så det får pappa göra 😃
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
Rabarbersmulpaj med kardemumma, serverad med vaniljsås 🙂
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Nu har jag gjort kladdkaka med center i och kladdkakemuffins med dumle i . Hoppas nu det blir gott bara 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Har bakat jordgubbskaka i långpanna, men glömde fotografera. Den smakade ungefär som jordgubbstårta utan grädde. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det blev en "provisorisk"sockerkaka också . Fast de återstår och ser om den smakar gott eller inte. 🤪 haha. Varit inne i drygt 40 minuter nu och fortfarande inte klar 🤔
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Vad mycket gott ni bakar! 👍
Jag har en sådan här i ugnen nu:
http://systrarnasdrommar.blogg.se/2016/april/chocolate-bundt-cake.html
Har aldrig bakat detta receptet innan så jag hoppas det blir god fredagsfika.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#19 Den ser riktigt smarrig ut. Receptet är ju från Roy Fares, och hans kakor brukar bli goda. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#20 Jamen precis, det var därför jag valde att baka den. Har hittills aldrig bakat något som inte blivit gott av hans recept. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Creme Brylé till Valborg (inte så mycket bakning, kanske men väl en dessert 😉)
Dessförinnan en enkel bärkaka med hallon.
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Bakade en banankaka med mörk choklad. Smarrig.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag blev det Rabaremuffins med egenodlade rabarber 🙂 För första gången på länge blev jag faktiskt nöjd med dom och jag tyckte själv det smakade gott 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Banan-och chokladkladdkakemuffins. Jättegod men mäktig 😛
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Inte direkt bak men vääldigt gott! Till ESC-finalen i lördags kväll gjorde jag chokladpopcorn, med flingsalt.
Det var så gott att jag inte kunde sluta äta det förrän jag fick ont i magen 🤐
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Visserligen inte något sött men ändå gott, så idag bakade yngsta dottern och jag ungerskt lantbröd 🙂
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
gjorde rabarberfromage och kokade litet raberbersirap när jag ändå höll på vart riktigt gott fast utseendet på det är lite tråkigt så ingen bild 😛
#28 Det lät jättegott! Älskar rabarber själv.
Synd på bilden, allt vi visar här i tråden behöver inte vara så estetiskt snyggt. Huvudsaken är att det är gott. Tycker jag 🙂
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
#29 det gör sig bättre i magen än på bild 🤪 http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=9899&mode=threaded löjligt simpelt recept o sirapen koka jag på "skalen" från rababerna måste ju ha raberbsmak till rababerna 😃
En sån här tänkte jag slänga in i frysen idag:
http://systrarnasdrommar.blogg.se/2016/may/frusen-ballerina-cheesecake.html
Har aldrig bakat cheesecake utan ägg, så det ska bli intressant och se om man känner någon skillnad i smak.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#30 Haha, jag förstår vad du menar 😉
#30 och #31 Tack båda för smarriga och enkla recept, båda recepten är nu sparade på min dator 👍
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Bakade precis min mans absoluta favoritkakor, mjölkchokladsnittar. Vi firar bröllopsdag imorgon, så valet av bakverk var lätt när blev sugen på att baka.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Häromdagen "bakade" jag pannacotta och chokladmousse för första gången! Egentligen skulle det vara hallon i botten av moussen, men det fanns inte så det blev blåbär istället… Men det funkade det också! Pannacotta var ju väldigt enkelt att göra, det verkade gå bra. Visserligen har jag inte smakat ännu😁 Det stod att dem skulle stå i kylen i minst 3 H. Kan dem stå där längre, i några dagar eller ska jag ställa in dem i kylen istället?
På sistone har jag mest bakat bröd, det senaste var ett långpannebröd med surdeg, jättegott, saftigt och lagom grovt.
Ikväll blev det klickkakor med russin, mjölkchokladbitar och mörkchokladbitar med apelsin. Imorgon (senare idag) ska jag förbereda årets midsommartårta 🙂
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
#35 Jag tar gärna receptet på brödet. Låter jättegott! Och kakorna ser underbara ut. Jag skulle älskat att ha russin i kakor (och andra bakverk/bröd), men min man gillar verkligen inte russin. Bakar helst så vi båda kan äta av det.
Jag tänkte testa dessa idag: http://systrarnasdrommar.blogg.se/2016/may/notkolarutor.html (Obs! Inte min blogg)
Ser gott ut tycker jag.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Idag blev det Pannacottatårta.
I helgen bakade jag en kokoskaka i långpanna, men den fotograferade jag aldrig.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#36 och #37 , vilka smarriga bakverk ni gjort! 😍
#36, nu har jag skapat en tråd för surdegsbröd Jag har skrivit in receptet där 🙂
har du eller någon annan här i tråden bra recept på surdegsbröd får ni gärna skriva i den surdegstråden Som ni hittar här
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Idag har jag bakat en midsommartårta :)
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#40 Är visserligen proppmätt efter att ha ätit midsommartårta själv, men MUMS vad god din tårta ser ut. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Hejsan !
Oj vilka fina o goda bakverk jag skådat nu, praliner pannacotta , mumsig midsommartårta , bullar, pannacotta tårta mm.mm.
Jag älskar att baka , jobbar med det i ett Cafe ( har varit i våran dagstidning Vlt med mina bullar)
kanelbullar
Kanel bullar , Havrekakor , tårtor och mitt bröd,
Kram // Soligajag1
HH 🙂
Åh, vilka härliga och fina bakverk ni visar upp här 🙂.
Så här såg min midsommartårta ut i år. Enligt barnen ska det alltid smaka samma, dvs. vaniljkräm i ena lagret och marinerade jordgubbar i det andra. Grädde, jordgubbar, frystorkade jordgubbsbitar samt chokladdoppade jordgubbar överst.
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
Bakade en "godiskaka" (http://www.hemmetsjournal.se/recept/godisbitar) igår. Den blev väldigt söt och mäktig, så det stämmer väl vad som står i receptet "Skär i små rutor och ta hellre fler om så önskas".
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#44 Oj så mycket gott! Har du bakat alltihop själv?
#45 Vilken vacker tårta!
#46 Ja, det receptet lät sött. Men gott. Ska nog prova.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#47 Ifall du inte sett det redan så ingår det nära ett kilo choklad i kakan och 800 g kolasmet. Choklad lär ju vara nyttigt, men det är nog inte kolasmeten. 🙂
Den blir jättetung och kompakt, och eftersom man inte kan ta så stora bitar så lär den räcka till ett mindre kompani. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#48 Haha! Oj, 800 g choklad! Det missade jag faktiskt. 😃
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#49 Det är faktiskt 950 gram choklad (500 gram mörk och 450 gram ljus). 🙂
Sedan ska man bre på två burkar karamelliserad kondenserad mjölk (= kolasmet) à 397 gram också, så långpannan väger 2-3 kilo när kakan är klar.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#50 Nu gick jag in och läste igenom receptet lite mer noga. Oj oj oj… Inget för den som räknar kalorier. 6 dl Socker också. Bakar jag denna så blir det små godbitar helt klart.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#50 #51 Kanske räcker att göra en halv sats i lite mindre form? ;)
Mvh Maja
Medarbetare på Guldhamster iFokus
#52 Ja halv sats är mer än tillräckligt. 🙂
Man måste helt enkelt dela den i små bitar, för det blir alldeles för sött annars. Skulle man känna att det behövs mer sött så får man helt enkelt ta en bit till, men t.o.m. den störste gottegrisen bland mina vänner tyckte att det blev för mycket med två bitar. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Hejsan!
Det blev en äppelkaka igår som ätes med Vaniljsås till.
Äppelpaj, , kaka med Vaniljsås
HH 🙂
#55 Mums vad gott med äppelkaka!
#56 Vilka jättefina kakor!
Själv tänkte jag baka Daimsnittar idag.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
För att fira att semestern startar idag bakar jag denna:
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#58 Tack för den länken. Nu fick jag rabatt på hallon. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#59 Ja, jag såg det också! Himla bra. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Snart blir det bullbak, som jag tar med till Loppis o säljer!!
tycker det är så kul!! Nybakt ska det vara!!
Bullar i stora lass
HH 🙂
Idag har jag bakat veteflätor med blåbär/vaniljfyllning. Hoppas dom är godare än dom ser ut…
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Dobos torte som skall ätas upp om några timmar 😃
Igår bakade jag dessa , Hjortron och Svartvinbärspaj ,
Pajer
HH 🙂
https://varldensgodaste.com/2016/07/16/ljuvliga-och-eleganta-dobos-torte/
ett par dagar senare och den är nu slut väldigt god men ohyggligt mäktig så se till att ni har tillgång till minst 6 pers om den skall göras o räkna med att det blir över här var det totalt 7 pers varav en tonårs grabb o det kastades lite 😮
#64 Hade du både hjortron och svartvinbär i pajerna, eller är det en av var (eller fler små)?
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#65 Den ser riktigt god ut. Fast jag hoppar nog över karamellen om jag ska göra den. Vågar inte riskera tänderna. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det är väl inte riktigt något bakat, men jag har gjort dem själv i alla fall. Upptäckte att jag hade en låda halvfärdiga "ekollon" av Marsipan i frysen. Gjorde dem i julas, men hann inte göra dem färdigt då, så nu tyckte jag definitivt det var dags.
Doppade ena änden i mjölkchoklad och sedan i kokosflingor. Chokladen som blev över blandade jag med kokosflingor och gjorde praliner av. (Det blev fler praliner än de som syns på bilden.)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#68 Vilka coola ekollon! Och jättefina praliner. 👍
Själv bakar jag jumbomuffins med choklad idag.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#69 Tack. Marsipanekollon gjorde min mor alltid till jul när jag var barn, så när jag nu hade en bit grön Marsipan över så tänkte jag återuppta traditionen. Visserligen blev de ju inte klara förrän i åtta månader för sent (eller fyra månader för tidigt), men man ska väl inte hänga upp sig på småsaker. Bättre sent än aldrig. 😃
Pralinerna gjorde jag i en silikonform med diamantformade gropar. De blir inte lika glansigt fina som när man tempererar chokladen, men formarna passar utmärkt när man har lite överbliven smält choklad som man vill göra något av.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Glömde skriva förra veckan, men då bakade jag två stycken Himmelsk äppeltosca (Tareq Taylors recept). Och jodå, den är verkligen himmelsk. 🙂
Gjorde även en liter hemkokt vaniljsås till.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bakat och bakat, idag har jag gjort vanliga choklad/kokosbollar (följde receptet på havregrynsförpackningen). Så enkelt och så gott! 👍
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
I veckan va det ju kanelbullens dag och då passade jag på att baka kanelsnurror😛 Första gången jag testat att göra snurror faktiskt 🤪
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Recept på Vegan Äppelkaka :
3 dl vetemjöl , 2.5 tsk bakpulver. 1 dl Socker . 1.5 dl sojamjölk. 0.5 dl rapsolja. 4-5 äpplen i tunna skivor . 1 tsk kanel + 1 tsk råsocker .
Blanda ihop smeten o häll i smord o bröad form , ( olja o ströbröd) Tryck ner äppelskivorna . Strö över Socker och kanel , Baka i 200 grader i 30 min, ( mitt i ugnen)
Jag hade min kaka i 25 min, , den blir lite degig, mer Socker och kanel hade jag, gjorde även en dubbel sats !! Det är dubbel sats på bilden här . Sedan gjorde jag även en egen vaniljsås / vegansk.
Smaskens vart det !! 🙂 Tyckte även jag som inte är vegan.
HH 🙂
#76 Mums. De ser goda ut. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#76 Wow! Ser riktigt goda ut! Måste baka dom någon dag. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Har inte bakat något idag, men väl gjort vita chokladpraliner på kakaosmör och kokat en omgång vaniljkola.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#77, #78 tack! :)
#79 chokladpraliner låter gott! Är också sugen på att göra lite kolor, men väntar nog lite till innan man drar igång :)
#80 Ja, det är lite tidigt än så länge, men jag har köpt godispapper att slå in kolorna i, så jag behövde ju något att testa dem på. :-)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Vänligen försök ta frågor och så i andra inlägg. Här ska egentligen bara vara vad ni bakat och bilder på det om ni vill 🙂
Gör gärna egna inlägg här inne 🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
I tisdags blev de frukostbullar (som för övrigt blev riktigt vidriga)
Igår testade jag på att göra Wienernougat för första gången. Även där blev det lite misslyckande 😛
Och idag blev det riktigt GODA frukostbullar 😃
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
#84 Skönt att läsa att det finns andra som misslyckas i bakandet emellanåt. Och kul att dagens frukostbullar blev lyckade! 👍 Gäller att inte ge upp.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
I torsdags bakade jag en pannacottatårta, men glömde fotografera den. Den blev uppskattad ändå. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#89 Det är en blandning mellan cheesecake och pannacotta, d.v.s. cheesecakebotten täckt av pannacotta med bär och sedan ett tunt lager creme fraiche över. :-)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
För någon dag sedan blev det lite frukostbullar igen 😛
Och idag gjorde jag gluten-och laktosfria lussebullar för första gången 😛
Kolla gärna första inlägget allihopa! /admin
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
pepparkakor, lussekatter, saffransbullar och saffransskorpor blev här hemma idag hade lill syrran här så gjorde det inte själv 😛
Inte jag, men väl min 11-åriga dotter gjorde dessa pepparkaksbrownies aldeles på egen hand, här om dagen. De blev hur goda som helst! 🙂
Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell.
"Big Journeys Begin With Small Steps"
#98 Ser verkligen goda ut! 👍
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Idag har jag gjort frukostbullar och mjukpepparkaka som jag ska ha på cremecheesefrosting imorgon när den ska ätas 😛 Kanske blir det knäckbräck lite senare om jag kan andas 😂 hahaha
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Idag fortsatte bakningen och då blev det lussebullar och knäckbräck. 🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Hejsan !
Jag har bakat Lussebullar , dessa är med mandelmassa i , brukar göra halva satsen utan men med vanillinsocker i . självklart har jag smör och Socker oxå annars tycker jag bullarna blir torra , även kesella i degen ( 1 L mjölk , 250 g kesella )
HH 🙂
Idag bakade jag ytterligare två omgångar bullar (apelsinsmak på den ena och pepparkakskrydda på den andra). Använde samma recept som till saffransbullarna, men valde att minska ner mängden jäst och kalljäsa dem på balkongen i ett dygn. Har inte provsmakat dem än, men de verkar bli goda.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Dessa bakade jag idag .
Finska Julstjärnor !! Piller jobb är det!! Tålamodsprövande! 😉
HH 🙂
Testar ett recept på dadelpaj, har så mycket dadlar hemma som jag köpte i våras i Jericho.
Saffranssnittar - kolasnittar med saffran.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Igår gjorde jag glutenfria hallonmuffins 🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Idag bakade jag en Sverige kaka. 🙂
HH 🙂
Idag har jag bakat brownie 🙂
Första gången på relativt länge jag gör en kaka faktiskt 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Hejsan !!
Igår bakade jag bullar, piroger och bröd. 🙂 Säljer dessa på Loppis!!
HH 🙂
Har precis gjort havretoscakaka i långpanna 🙂 (aldrig gjort det tidigare)
Ska bli gott att testa ikväll 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
#116 Oj, det låter riktigt gott !!
smaklig fikastund! 🙂
HH 🙂
Åhhh, , så gott med semlor . Grädde o mandelmassa , mums!! Florsocker sist på toppen!!
Sådana enkla vanilj / choklad muffins tänkte jag göra imorn bitti .
HH 🙂
Har precis tagit ut mina Kanelsnittar ut ugnen 😛
Dom va goda,😇 inte så mycket kanelsmak dock. Men då vet jag de till nästa gång .🙂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Lakritssnittar, som smakar väldigt mycket lakrits. Får nog minska ner mängden lakritsgranulat nästa gång. Testade att byta ut sockret mot björksocker, och det funkade alldeles utmärkt. Helt sockerfria är de dock inte, för det är en matsked sirap i också. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag blev det en Chokladkaka paleo. Har inte smakat den än, men smeten var god. Kanske blev det lite för kraftig chokladsmak, så jag minskar nog ner lite på mängden kakao nästa gång.
Kakan är glutenfri, mjölkfri och "utan tillsatt socker" (sötad med dadlar). Inte världens vackraste, men huvudsaken är att den smakar bra. 😉
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#122
Choklad kakan ser underbart god ut , , jag brukar ha på glasyr om jag tycker att kakan inte blev fin. Vatten o florsocker , , eller saft av apelsin , citron , ev persiko saften i burken , ska testa det nästa gång. + kokos ovanpå.
Kokos topparna ser underbara ut, måste testa. 🙂
HH 🙂
#124 Eftersom kakan skall vara till diabetiker så hoppade jag över glasyren. 🙂Däremot rekommenderas att man serverar den med vispad kokosgrädde och bär, men jag har valt att servera den i "tårtbitar", så då syns det inte hur ojämn den är.
Kokostopparna var väldigt goda faktiskt. Bytte bara ut det vanliga sockret mot björksocker. Sedan skulle det vara rivet skal av en citron i också, och det var verkligen en smakförhöjare.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag har det (än så länge) blivit chokladmuffins 🙂 Från den gamla hederliga boken - Sju sorters kakor 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Det blev en butterkaka också 😛 första gången någonsin jag gjorde de 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Hittade ett recept på Adamsbergs chocolate chip cookies, och det verkade så enkelt så jag bestämde mig för att testa. Det var jätteenkelt; bara fyra ingredienser som skulle röras ihop och bakas ut. Använde min köksassistent med vinge för att röra ihop degen.
Receptet i länken går att halvera, vilket jag gjorde. Bytte ut sockret mot björksocker, så att de blev sockerfria också.
För att få dem ungefär lika stora - men ganska små - så testade jag att använda min minsta köttbulletång. Delade sedan degen på två (en bit från vardera halvan i tången), och då blev det precis lagom storlek på dem. Det blev 48 kakor totalt. De flyter inte ut jättemycket, men jag fick dela upp dem på två plåtar med 24 på varje.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
igår blev det 3-lika tårtbotten (miniversion) 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Idag blev de snabba bullar till lunch, inte direkt bakverk men gott va de 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Just nu står en Chokladtårta (utan mjöl och socker) i ugnen😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Idag blev det en Sverige kaka!! 🙂
HH 🙂
Muffins med Glasyr o Hjortron ! 🙂
HH 🙂
tigerkaka med hackad choklad i riktigt god med en kopp kaffe men skull nog ha dubblat receptet den blev så liten
Gjorde snabba bullar till lunchen idag , riktigt goda är dom och tar bara 20 min(om man inte är så långsam 😉)
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
#136 Vad är det för bullar? Låter intressant med så snabbakade bullar. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
De ser goda ut. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
För någon dag sedan gjorde jag en minitårta 🤪
Testade för första gången 3-lika tårtbotten och sen gjorde jag något som skulle föreställa hallonmousse 😂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Jag bakar mina kanel/ Vanilj bullar då o då, min pappa fyllde år , sista April , , så det blev ett lass. sen vart det en Sverigekaka . 🙂
HH 🙂
#143 Jag blir alltid fikasugen av dina bakverk! Ser så otroligt gott ut alltihop. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#144 Tack så jättemycket , va glad jag blir!!
Ska se om jag hittar nåt annat gott jag bakat.
Dessa Vaniljbullar blev riktigt smaskiga!! 🙂
HH 🙂
#145 Dom där vaniljbullarna tar jag gärna receptet på. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#146 Visst får du det .
Det är en vanlig bulldeg :
1, 2 L röd mjölk, 2 röda jäst, lite salt, 2 dl Socker, 1 ägg , ca 300 g smör, ca 2 kg vetemjöl, Värmer mjölken 37 g fingervarmt, smälter smöret , ha i jästen i en bunke , ha på salt, häll på den fingervarma mjölken, vispa, ha i Socker o ägget, vispa. . sedan har jag i mjölet växelvis med det smälta smöret . Om inte smöret räcker till, smälter jag en klick till, , VIKTIGT!! ha inte för mycket mjöl, låt degen släppa från bunken, , ha på smör på slutet på degen.
Låt den jäsa i 40 min. med en handduk på.
Ta upp degen på diskbänken tex, , jag tar halva degen , lägger tillbaka den andra halvan i bunken.
Har på lite mjöl på degen, kavlar ut degen , gör runda formar med en tratt , tex, har du en mugg , kopp eller glas kan du göra runda formar av dem med.
sedan lägger du en klick vaniljsås ( tjockare ) jag tar bara vaniljpulver o blandar den med mjölk, låter den stå i kylen en stund.
Sätter ihop bullen från två sidor först, o sen två sidor till, vänder på bullen, lägger i en bullform ( större formar)
Mina bullar är stora , så det blir ca 50 -60 bullar .
Medans du bakar ut en deg o har lagt dem på plåten, jäser dem , sedan tar du upp nästa deg ur bunken, då har den första plåten jäst, ställ in den i ugnen på 225-250 g beroende på din ugn, mitt i ugnen, pensla inte med nåt,
, utan det gör jag sen när jag tar ut dem ur ugnen, med smält smör och Socker ( som jag har lagt på en tallrik) doppa bullen i smöret , sen i sockret , lägg upp på fat, ( dem bullar du inte ska äta , bjuda på under dagen , har jag ingen smör eller Socker på, utan lägger dem i påsar o i frysen, sen. ) Ugns tid, olika , ca 5-8 min, gyllenbruna.
Lycka till !! Dem är så goda!!! 🙂
På bilden är det Vaniljbullar som jag brukar baka med. men en annan sort.
HH 🙂
#147 Tack snälla för receptet! Ska definitivt baka dom.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#150 Hejsan , men vad är det du har gjort ??
Är detta kakor i legoform eller ??
HH 🙂
Jag bakade vaniljbullarna i helgen enligt receptet jag fick av Soligajag1 och dom var alldeles alldeles underbart goda! Så tack ännu en gång för receptet. Kommer att bakas igen. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Gjorde bananbröd för första gången förra veckan som jag glömde säga 😛 och så blev det en sockerkaka 😛
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Idag ska jag baka rabarbersmulpaj till kvällsfikat. 🙂
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Igår gjorde jag en såååå god kladdkaka 😃
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Jag ska nog baka en vit kladdkaka idag! Eller citronkladdkaka!
Idag har jag stått i köket halva dagen och gjort en test tårta 😛 Tyvärr så blir de ingen bild just nu för datorn vill inte 🤪
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Jag ska baka en cheesecake idag, men vet inte vilken än!
#153
Va skoj att du bakade vaniljbullarna !! o att det blev goda! 🙂
Idag blev det en enkel Sverigekaka 🙂
HH 🙂
Glömde ju skriva igår att jag bakade två olika sorters sockerfria sockerkakor. Jo, jag vet att det låter lite konstigt, men det var med sötningsmedel istället för vanligt Socker. 🙂
Glömde även att fotografera dem, så jag har inget bildbevis. De blev rätt goda. Trodde att sötningsmedlet skulle smaka mer än det gjorde faktiskt, men det märktes knappt.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag har det blivit den godaste kladdkakan som finns 😛 Som ska slukas ikväll 🤤
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Råkade "snubbla" över det här receptet på chokladpaj för en stund sedan. Har inte bakat den idag, men gjorde den för en del år sedan och bjöd kollegorna på jobb. Den gjorde jättesucce direkt, så därför vill jag tipsa om den här.
Pajen tar lite tid att göra, men man behöver ingen ugn, utan bara en kokplatta och en ugnstermometer. Det går att göra den utan, men blir enklare med termometern.
Pajen är extremt mäktig, så det räcker med en bit på 2-3 cm för att man ska vara mätt resten av dagen. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#167 Ser ju riktigt smarrigt ut 🙂
Själv så bakade jag ett bananbröd/kaka igår 😛 Tyvärr värdelös på att ta bilder just nu 😂
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
#168 Har inte smakat dem än, men smeten var god. 🙂
(Receptet är från Leila Lindholms "A Piece of Cake".)
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
🤤
Testade ett recept från tidningen Hembakat idag; citronminimuffins med vit chokladganache. Egentligen skulle det vara en smörkrämsfrosting, men det ville jag inte ha, så jag gjorde en ganache med vit choklad och citron istället.
De blev inte jättegoda, men går att äta. Vet inte om det beror på att citronerna hade legat lite för länge, eller om det är smeten som inte är god. Misstänker en kombination av båda.
Själva muffinssmeten är nog okej, men jag är inte jätteförtjust i vit choklad, så det beror nog mest på det att jag inte tycker ganachen är god.
Det finns ett liknande recept med mörk choklad med pepparmint, och det är från det receptet jag tagit ganachen. Tror att det blir mycket godare med mörk choklad och mint, så jag ska testa det receptet sedan.
OBS! Min spritsteknik är inget vidare, för jag har övat alldeles för lite. Dessutom är det inte lätt att få det snyggt på så små muffins. Man hinner knappt börja spritsa innan man måste sluta, för annars blir det frosting med muffins istället för tvärtom. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag tänkte jag baka munkar!
#172 Du får gärna visa bilder på munkarna när du är klar. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bakade massor med kanel bullar en dag , fick en beställning .
HH 🙂
#174 Kanelbullar är ju något av det godaste som finns! 🙂 Riktigt fina bullar har du bakat.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#174 De ser riktigt goda ut. Får nog ta mig i kragen och baka lite kanelbullar snart. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det blev inga kanelbullar idag, för matbrödet var slut, så jag bakade det istället.
Använde mitt vanliga surdegsrecept, men ändrade lite på ingredienserna. Använde det sista av julmusten som degvätska och bytte ut en del av vetemjölet mot grovt rågmjöl. Strödde på "grekisk brödkrydda", d.v.s. sesamfrön och nigellafrön (kalonjifrön).
Tog dem ur ugnen för någon timme sedan, så de är fortfarande varma och jag har inte smakat dem än.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Vilket spännande recept du använde på dina bröd. Berätta gärna hur dom smakade. Fina är dom hur som helst.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Tack Fransu. Bröden är faktiskt högre än vad de ser ut på bilden. De är fotograferade i en vinkel som gör att de ser platta ut, men i verkligheten så är de lite högre än brödformen.
Ska försöka komma ihåg att "recensera" när jag har smakat dem. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Nu har jag provsmakat brödet. Det är väldigt poröst och saftigt, och smakar gott dessutom. Det smakar inte julmust i alla fall, även om det är en halv liter must i det. 🙂
Tror aldrig att jag fått mitt surdegsbröd så poröst någon gång tidigare. Undrar om det beror på att jag bakade det på Manitoba cream eller om det var julmusten som gjorde det? I och med att det är grovt rågmjöl i brödet så trodde jag att det skulle bli rätt kompakt, men det här blev nästan som "köpebröd". (Så det är nog mjölet misstänker jag.) 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Kul att det blev så lyckat! Hade själv aldrig kommit på att använda julmust i bröd. Kul idé! 🙂
Jag har hört talas om Manitoba cream men aldrig provat att baka med det. Tycker det är lite dyrt. Men jag är helt klart sugen på att testa.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
Har testat lite olika varianter när det gäller vätska i bröd, men det var första gången jag testade julmust. Det finns ju recept där man använder öl som degvätska, så varför inte julmust. Har dock för mig att jag läste det i något recept någonstans, och eftersom jag hade en flaska julmust stående så bestämde jag mig för att testa.
Jo, Manitoba cream är rätt dyrt, men jag ville se om det blev någon skillnad - och det blev det ju.😃
En sak man får tänka på är att det kräver mer degvätska, eftersom det är så hög proteinhalt i det. Normalt ska det vara en halv liter degvätska i det här receptet, men när jag bakar med vetemjöl special eller Manitoba cream (som ju är ungefär samma sak, fast starkare) så använder jag sju deciliter vätska istället.
Sedan fick brödet jäsa väldigt länge också, vilket jag tror gjorde en hel del för konsistensen.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ser väldans smaskigt ut de där brödet 🙂
Det var det också. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
😃👍
Den här tråden börjar bli långsam. Vi fortsätter därför i nästa tråd.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ