Annons:
Etikettkakor
Läst 1445 ggr
millan21
4/1/16, 2:16 PM

Hur länge kan man jäsa?

Om det står att en deg ska jäsas i 30-40 min och man råkar glömma den så den jäst i 3 timmar, kommer allt smaka jäst sedan då? Ska man kasta allt?

Annons:
Intehärutandär
4/1/16, 2:25 PM
#1

Risken finns att den dör och smakar alkohol. Släng in i kylen och kalljäs. /konditor-bagare

millan21
4/1/16, 2:45 PM
#2

Blir det inte ännu värre om man förlänger jäsningen ytterligare. Eller är det som om att börja om  före jäsningen när man kalljäser? Och hur länge ska det stå i kylen? Över natten eller till ikväll?

Intehärutandär
4/1/16, 8:18 PM
#3

I kylen jäser den sakta. Man brukar jäsa under natten, så får man nybakt bröd till frukost (då det gäller matbröd), sötebröd går också att göra på samma sätt om man t ex vill ha nybakt med till mindre försäljning. 

Men jäsa i rumstemp längre än nödvändigt bör man inte.

Upp till toppen
Annons: