Annons:
Etikettövrigt
Läst 489 ggr
millan21
3/11/16, 4:38 PM

För lite mjöl och jäsning?

Jag har gjort en vetedeg med jäst i men mjölet tog slut. Det skulle vara 8-8,5 dl och jag hade bara 6,5 dl. Nu står en kladdig deg på jäsning. Kan längre jästid kompensera mindre vetemjöl?

Annons:
Sabinan
3/11/16, 4:47 PM
#1

Du kan jäsa degen den tid den ska ha i orginalreceptet. Däremot kanske vetebrödet blir något kladdigare / saftigare när det är klart. Men det är inte alltid helt fel 🙂

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

millan21
3/11/16, 7:15 PM
#2

Ja riktigt saftigt😃

Sabinan
3/12/16, 2:15 AM
#3

#2 👍
Berätta gärna hur det gick för dig 🙂

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Upp till toppen
Annons: