5 Tårtor - Frågor & recept

Konditoriets hallonmousse

2016-03-08 21:56 #0 av: Tuva75

Hej,

Någon som har recept på hallonmousse tårta som liknar de man köper på konditoriet? Jag har försökt göra de recepten som jag har hittat men det blir inte samma konsistens. Kan det vara så att konditoriet har färre/inga alls gelatinblad i? I och med konditoriets moussefyllning går att spritsa så är konsistensen mer gräddeaktig. Någon som vet?

Anmäl
2016-03-24 19:26 #1 av: Fladie

Konditorierna använder sig ofta av mixer. Jag vet att det finns både mousse- och bavaroisepulver som finns att köpa på nätet. Jag brukar göra en schweizisk maräng som jag blandar med hallonpuré och vispad grädde. Jag tycker inte att den den blir tillräckligt stabil så jag smälter ner 2 blad i den varma hallonpurén som får svalna innan jag blandar den med grädden. Tyvärr har jag inget recept utan gör lite på känn. Lika delar maräng och grädde 100-200 g hallon. Ska man även ha en mörk chokladmousse i tårtan kan det vara starkare hallonsmak. Med vit choklad så tycker inte jag att det ska vara för stark hallonsmak, den får inte ta över helt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.