Annons:
Etikettövrigt
Läst 1427 ggr
millan21
2/8/16, 1:56 PM

Blå jäst till semmelbullar?

Jag tänkte baka semmelbullar men har bara blå jäst hemma. Kan jag använda det eller blir det helt fel resultat då? Ska jag ändra något i receptet för att kompensera att det är "fel" sorts jäst? Mer/mindre jäst? Mer/mindre Socker?

Annons:
VildaVittra
2/8/16, 1:57 PM
#1

Det går alldeles utmärkt, jag köper aldrig den röda jästen eftersom den kostar mer och ger samma resultat.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

[Lummer]
2/8/16, 2:02 PM
#2

Använder bara den blå till allt.

Wony
2/8/16, 2:15 PM
#3

Det jag upplevt är att det kan ta lite längre tid att jäsa söta dear om man använder blå jäst. Annars är det väl hyfsat likvärdigt. Blå jäst är dock effektivare i degar med lite Socker, medan röd jäst klarar bättre av att jäsa söta degar.

Upp till toppen
Annons: