tårtfyllning!?
Min hjärna är helt slut och jag vet inte vad jag ska ha får tårtfyllning i en tårta som ska vara till min mamma på sin 50 år dag! Tårtan ska vara i 2 våningar och ska vara sockerpasta i vaniljsmak och det skulle ha någon betydelse. Släng fram bra kominationer, och va tycker ni, ska man ha samma smak på båda lagren?
MED VÄNLIG HÄLSNING
LINDANILSSON
En kombo som jag brukar göra, och som är något annat än den vanliga choklad/hallon, är persikomousse, kokosmousse och romcurd. Romcurden kokar jag på 1 stort ägg, 60 g strösocker och 40 g mörk rom - låt det sjuda under konstant omrörning på svag värme tills det tjocknar, ta bort från värmen och vispa ner 75 g smör.
Om jag inte har persikoessens hemma brukar jag koka ihop mixade konserverade persikor för att få smaken mer koncentrerad. 300 g kokar jag ihop tills det är 200 g kvar, vispar 3 dl grädde, 4 blad gelantin samt 80 g florsocker. När persikan kokar ihop, smält ner de uppblötta gelantinbladen samt florsockret. Låt svalna innan man tillsätter det lite i taget i den vispade grädden, annars skär det sig.
Kokosmoussen gör jag på 2 dl fet creme fraiche, 2 dl strösocker, 1,5 dl kokosflingor samt 2 dl vispgrädde. Vispa vreme fraichen tjock tillsammans med sockret, rör ner kokosen och låt stå i kylen över natten. Vispa grädden och rör ner.
Lycka till! :D