Daim cheesecake!
Oj, den ser jättesmarrig ut 🙂 dajm + cheesecake kan nog aldrig bli fel, så du får gärna lägga upp receptet för mig.
Tack på förhand! 🙂
här kommer receptet:
Daimcheesecake
ca 12 bitar
Botten
_250 g digestivekex
_100 g smör, smält
Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
_5 dl vispgrädde
_
_200 g färskost, t ex Philadelphia
_
1 msk florsocker
Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskost och florsocker. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
Åh, den verkar jättegod 😍
Tyvärr hinner jag inte göra den idag, men ska definitivt försöka göra den till söndagsmiddagen imorgon.
Tack för receptet 🌺
De var så lite:) Har du möjlighet att lägga upp en bild sen så man får se hur den blev?
Det ska jag gärna göra 🙂. Tyvärr lider jag av dåligt minne pga utmattningsdepression men ska göra mitt bästa för att komma ihåg 🙂
klandrar inte dig om du glömmer vännen:)
Det låter ljuvligt gott.
Jag undrar bara vad en springform är för något?
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#7 Det är en form med löstagbara kanter. 🙂
Daimcheesecake låter för övrigt riktigt gott. Ska absolut testa.
"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."
#8 Aha, tack. Jag har en sådan form men visste inte att den kallades så😉
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Ni som testar lägg gärna upp bild på hur de blev:)
Ser ju godare ut än den jag gjorde:)