Spara kondenserad mjölk?
Om man kokar kondenserad mjölk till kola, kan man ha den ståendes under natten? Om den fortfarande är kvar i oöppnad burk? Tänkte det tar ju lite tid att koka den, så jag kan förbereda just det momentet…
/Christine
Jag skulle nog hellre koka färdigt dulche de lechen innan och sen förvara den i kylen, då håller den i ca 2 månader i en oöppnad burk. Upphälld i en glasburk håller den däremot i ca 2 veckor.
#1 - Dulche de leche? 🤔
Jag är ingen bakexpert precis men tänkte ge mig på banoffe pie då det verkade så enkelt. Men menar du att jag kan koka den och låta den stå i kylen över natten?
/Christine
Dulce de leche heter det med ett "finare" namn, som blir när man kokar kondenserad mjölk i burken o det är helt enkelt detsamma som kola-sås/kräm, beroende på hur länge du kokar burken :D
Visst kan du ha den ståendes över natten i burken o som #1 skrev, så håller den sig bra länge färdigkokt i oöppnad brk. jag brukar alltid passa på att koka ett par st brkar åt gången när jag väl kokar dem, för att det tar sådan tid ;)
Banoffee pie är ju sååå gott!! :D Lycka till!!
Aha! Ja, det låter ju lite lyxigare än kolasås :P men då kokar jag imorron kväll och det får stå i kylen sen oöppnat så är det okej att använda på fredag?
/Christine
#4 jajemen, det kommer bli jättebra 👍
Tack för hjälpen! Se om jag kommer ihåg att fota mästerverket sen också så ni får se ;) Har inte bakat på evigheter men nu längtar jag efter att komma igång igen!
/Christine
Nu fick jag en idé till nästa gång jag paddlar. Tänk att äta en pannkakstårta med kolasås och färska blåbär ute i vildmarken efter en hård dag. 🤤 Kanske lite riven mörk choklad ovanpå det hela?
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
#7 Men gud så gott det lät!😍Det låter som ett underbart avslut efter en hård dag (eller en söndagsmiddag)