9 Recept övrigt

Chokladbollar med bordsmargarin?

2014-12-02 17:44 #0 av: Rumblebee

Hade planer på att göra chokladbollar men har upptäckt att det enda vi har hemma är vanligt bordsmargarin.. Det birde väl fungera lika bra?
Frågan är då hur man mäter upp det i gram, för någon köksvåg har vi inte. Eller är det bara att köra på känn?

Anmäl
2014-12-02 18:05 #1 av: Tjohalia83

Om det är ett bordsmargarin med låg fetthalt så skulle jag inte tillsätta någon vätska. Det kan nog tendera att bli väldigt geggigt i sådana fall. Kanske ha i lite extra kakao och socker också.

Anmäl
2014-12-02 18:09 #2 av: tlover

Har du bananer hemma kan du använda det istället (det vet jag då funkar för vi gör bara chokladbollar på banan).

man ersätter det rakt av så 100g smör/margarin byter man mot 100g mosad banan.

100 gram banan är lite mer än en ekobanan eller lite mindre än en "vanlig" banan.

Däremot kan man minska ner på sockret lite (eftersom bananen är söt).

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.