9 Recept övrigt

Favoritbakverk att baka

2014-08-16 21:51 #0 av: [Sabina]

Nu när den värsta sommarhettan lagt sig och vardagen börjat komma igång efter sommarlov och semestrar, tycker jag det känns roligt att gå in i köket igen för att baka.

Jag själv tycker det är roligt med variation, men något som alltid "måste" finnas hemma, förutom matbröd, är bullar. Så häromdagen var det äntligen dags för dessa små goda rackare Hjärta. Mina "standardbullar" är alltid fyllda med mandelmassa och vanilj då det är den kombon vi tycker bäst om här hemma.

Vad är era favoritbakverk att baka? Och har ni något standardbakverk som nästan alltid finns hemma?

Anmäl
2014-08-17 16:49 #1 av: jagga-ewe

Standardbaket 1A är scones. Och matbröd. Men i kakväg är det inte så mycket, inte heller bullar. Skulle vilja bli bättre på att faktiskt baka bullar...

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2014-08-19 22:46 #2 av: tusstuss


Cupcakes. Vaniljcupcakes, med någon rolig frosting och fin dekoration på. Finns nästan alltid hemma, men just den här veckan blev det chokladbollar istället. :)

Anmäl
2014-08-22 22:12 #3 av: nickiee

sockerkakor i alla möjliga smaker

ha en bra dag alla pysslare .  

kika gärna in på  min hemsida  www.nogg.se/spiiidis1

 

Anmäl
2014-08-23 03:21 #4 av: [Sabina]

Vad roligt att vi är flera som nästan allt har något på lut. Många tror ju att man äter godsaker varje dag bara för att det alltid finns fika hemma men så är det ju inte Glad Jag älskar att baka, hellre än äta faktiskt...
Fast mina bullar tog förstås slut på en gång bara för att jag inte bakat dom sen i slutet av våren. Så de får jag nog baka en dubbel sats av nästa gång ( som nog blir snart Skämtar)

Anmäl
2014-08-26 18:50 #5 av: [Udoon]

blivit mindre bak nu senaste tiden, och jag är inte alls lika duktig som så många härinne på ifokus verkar vara, men sockerkaka! går att slänga nästan vad som helst i smeten och variera nästan i oändlighet, snabba och lätta att göra :)

Anmäl
2014-09-11 12:57 #6 av: Praefatio

Jag bakar gärna mazariner. De är ju rätt pilliga och tidskrävande men de brukar bli så sanslöst uppskattade att det är värt mödan! Dammsugare är en annan favorit. Annars så är planen att min mor ska få lära mig att baka sina bästa kakor: jitterbuggare med kardemumma. Gammalt klassiskt bakverk som man nästan aldrig ser nu för tiden, men guuuud vad goda de är! Och lätta att sno ihop. Mördeg med grovstött kardemumma och maräng. Mmm!

Anmäl
2014-09-12 00:09 #7 av: [Sabina]

#5 Jag personligen tycker inte att det gör något att man inte är så  duktig, erfaren eller pysslig angående bakning. Tycker man det är roligt så är det tillräckligt Glad .  En ljummen nybakad sockerkaka är ju så gott! Dessutom går det att variera i det oändliga. Glad när jag bodde hemma så var sockerkakan en av "stapelvarorna" i skafferiet.

#6 Mums, vad sugen man blir av alla goda bakverk du räknade upp! Tummen upp . Jag gillar att pilla med bakverk och tårtor men mazariner har jag inget tålamod med, så min variant här hemma är en jättemazarin som jag gör i en oval gratängform. Det brukar alltid sätta i gång diskussioner när det kommer gäster som ska bjudas på den, så det rekommenderas starkt som isbrytare vid nya bekantskaper Skrattar .

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.