Annons:
Etikettrecept
Läst 1914 ggr
Tessen
2014-07-16 04:51

Jordgubbstryffel-frosting

Ett annat recept som experimenterades ihop i fredags kväll blev en naturell "grundfrosting" smaksatt med egengjord jordgubbstryffel. Lägger in receptet om någon skulle vara intresserad. Jordgubbstryffel: 125g vit choklad 150g färska jordgubbar Skalet av 1 liten citron 2tsk honung 2msk grädde Rensa bort det gröna på jordgubbarna och mixa dom sedan till slät puré i en behållare med höga kanter, det skvätter nämligen rejält med stavmixer. Häll upp jordgubbspuren i en liten kastrull och koka upp och låt det koka under omrörning i 5 - 10min för att reducera ner från 150g till ca 75g. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och ställ skålen med choklad på en våg och häll upp 75g av dom reducerade jordgubbarna. (jag fick 84g jorgubbspure så jag la i 10 - 15g extra choklad). Rör ihop så att de varma jordgubbarna smälter chokladen helt. Ställ på låg värme under konstant omrörning ifall det inte vill smälta helt. Rör sedan ned citronskal, honung och vispgrädde i skålen och rör ihop allt till en slät rosa/röd smet. Ställ i kylen och låt stelna i minst en timme, gärna längre. Frosting: 125g osaltat smör 200g creme cheese 120 - 180g florsocker Några droppar citron Vispa smöret vitt och luftigt på hög hastighet en stund. Sänk sedan och tillsätt creme cheese och vispa ihop med smöret. Vispa sedan ner florsockret på medelhastighet i 2 - 3 omgångar för att undvika klumpar. Droppa ner lite citron när frostingen visats slät för att balansera upp sötman från florsockret och tryffeln som ska i. Vänd sedan ihop den något stelnade tryffeln med frosting-grunden och ha i en del i taget och vänd försiktigt ihop allt utan att helt vispa ur luften i smöret. När all jordgubbstryffel är i så kan du åter smaka av med några droppar citron. Om du vill ha mer smak av jordgubbar i är en bra essens eller godisarna som man droppar i sparsamt ett tips om man inte orkar ställa sig och göra ännu en sats med jordgubbstryffel. Nu i värmen så stelnar inte smöret i rumstemperatur och att transportera bakverk betyder rinnande frostings. Men om man ska bjuda på cupcakes hemma, eller om man bara gör tryffeln som är perfekt att fylla macarons med, så låt den färdiga frostingen stå i kylskåpet ett tag innan du försöker spritsa den för annars rinner det åt alla håll och kanter vilket inte blir så vackert. ;)

/T

Annons:
[Sabina]
2014-07-19 05:29
#1

Tack snälla för receptet! Du har så bra recept och jättebra utförliga instruktioner 🙂

Tessen
2014-07-21 13:39
#2

#1 Det var så lite så! :) Det är bara roligt när recepten uppskattas!

/T

Upp till toppen
Annons: