5 Tårtor - Frågor & recept

Istället för likör i moussen?

2014-06-28 09:06 #0 av: Odd

Hej allesammans, jag hade tänkt baka en tårta med båbärsmousse idag men skulle behöva lite råd med receptet.

Det står att man ska ha 2 msk apelsinlikör i blandningen, men jag undrar om jag kan använda mig av någonting annat (vill gärna ha lite apelsinsmak men kan inte tänka mig att juice skulle fungera?) eller om jag kan skippa det helt utan att förstöra moussen?

Har aldrig varit förtjust i smaken av likör och är allergisk mot alkohol, så om någon vet hur jag kan göra istället blir jag väldigt tacksam!

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2014-06-28 11:41 #1 av: Tessen

Jag dricker inte alkohol pga mediciner och tycker ändå inte om smaken av alkohol så jag byter alltid ut alkohol i bakverk.
Apelsinlikör kan du byta ut mot ren färskpressad apelsin, apelsinjuice eller så tillsätter du en vätska i smak passande till moussen, som blåbärsdryck t ex, eller någon annan bärdryck eller passande juice du tycker om. Är det en mousse baserad på mjölkprodukter kan du även ha i vanlig mjölk istället.
Jag tror knappast att en hel sats mousse skulle förstöras eller ens ändras mycket i konsistens om du tar bort dom 2msk vätska.
Så det är nog mycket en smaksak. :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-06-28 14:17 #2 av: Odd

Haha ja 2 msk känns ju inte som särskilt mycket men det är första gången jag testar på att göra mousse, så bäst att vara säker xD Apelsiner har vi, så jag testar att pressa i lite sånt, tack!

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2014-06-29 20:50 #3 av: Odd

Ville bara skryta om att moussen blev väldigt lyckad! Hela tårtan blev väldigt god (och vacker om jag får säga det själv) så jag tror att mormor blir glad imorgon =D

Måste säga att jag är väldigt nöjd med den, det är första gången jag bakat på riktigt, annars har det mest komplicerade jag gjort tidigare varit chokladmuffins xD

Kan inte lägga upp några bra bilder på den än eftersom jag är uppe hos morfar utan min dator så jag kan inte flytta över dem från min kamera =\ Men jag hade tillräkligt med smet och mousse över för att göra en liten glas-tårta som jag tog några bilder på med mobilen. Ska se om jag kan få fram dem!

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2014-06-29 20:52 #4 av: Odd

Hoppas det fungerar.

Som sagt, det här är inte själva tårtan, bara ett litet smakprov som jag gjorde på överskott haha.

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2014-06-29 20:56 #5 av: Odd

Den blev sne, men där är den i alla fall xD

Receptet hittade jag i en mat tidning som morfars sambo läser, det är chokladbotten, blåbärsmousse och vit chokladmousse.. Ska definitivt göra om den senare i år med färska blåbär från morfars skog!

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2014-06-30 09:44 #6 av: Tessen

Åh blåbär och vit choklad är ju riktigt gott ihop så den blev säkert superbra och god! :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2014-07-04 04:42 #7 av: [Sabina]

#4 Mums, det ser supergott ut!Glad Jag kan tänka mig att det blev en god kombo med smakerna.

Anmäl
2014-07-04 10:18 #8 av: Odd

#6, #7 Den blev skitgod, om man får säga det själv! Och blåbären mognade i skogen nu under veckan, så jag har plockat flera påsar fulla som jag ska göra något liknande på också =D

   ~When life gives you lemons... Chuck 'em at people~

Anmäl
2014-07-07 19:53 #9 av: dermot

Åh vad god den ser ut att vara Dreglar

// Anka
~ It's interesting to watch devils cry when angels want to stab you in the back. ~ 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.