Annons:
Etiketttårtor
Läst 629 ggr
[Diana.K]
2014-06-12 15:32

Ska baka marängtårta till hela släkten!

Har storkalas på lördag och tänkte baka marängbottnarna dagen innan (imorgon). Undrar bara hur jag ska förvara de över natten? Ska jag ha kvar bottnarna på plåten och lägga de i skaffariet? Sedan undrar jag om någon vet hur många äggvitor jag behöver till en plåt maräng?

Mvh Diana

Annons:
lillan-65
2014-06-12 20:22
#1

Marängbottnar ska förvaras torrt (rumstempratur, ingen fukt). Du kan legga dom på ett galler med bakplåts papper under, så de ska nog inte ligga kvar på plåten, då kan de bli svåra att få veck. Här får du med ett recept som är till en hel plåt (ja bruka dela den så det blir 2 bottnar) men vill du ha i storlek som en plåt får du jöra 2 stycken på deta receptet.

4-5 äggvitor (ca 1.2 dl)

2 krm vinäger eller 1 krm ättika (för att få marängen stabilare)

2 dl strösocker

Gräddas i 125 grader i 1 timme men du stenger av ugnen efter 40 minuter så det få gå på eftervärmen.

Lycka till

Upp till toppen
Annons: