Annons:
Etikettövrigt
Läst 778 ggr
Gasoline
2014-05-27 10:12

Pajdeg

Vilken pajdeg föredrar du? För de som surfar via mobilen så är detta en undersökning :-)

Annons:
Gasoline
2014-05-27 11:50
#1

Jag kör alltid paj på havregryn. Smidigt, lätt och ruskigt gott :-)

jagga-ewe
2014-05-27 13:28
#2

Jag är inte säker på att jag förstår frågan…

Pajdeg för mig är sån man har under fyllningen. Den är oftast gjord på nån form av mjöl. Sen finns det smuldeg, som man lägger över fyllningen. Den görs ofta med havregryn. Dessa kan kombineras, men det är sällan jag gör. Dvs en pajdeg i botten, fyllning o så en smuldeg ovanpå. I min värld är det lite "tårta på tårta".

Men, vilken sort jag tycker bäst om beror på pajen i fråga. På söta pajer ska det gärna vara smuldeg. Matpaj får gärna göras på mjöl. Vissa sötpajer är dock himla goda med pajdeg på mjöl, mormor gjorde en rabarberpaj med pajskal över istället för under. Den var underbar, men jag har aldrig lyckats med den.

Så, jag svarade "annan" eftersom jag inte kan svara utan att veta vad det är för paj som avses. :)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Gasoline
2014-05-27 14:06
#3

#2 när jag använder havredeg varierar jag mellan att ha både i botten och som smul ovanpå, använder det precis som vanlig pajdeg/smuldeg. Tack för ditt svar iallafall, även om min fråga var luddig. :-)

jagga-ewe
2014-05-27 14:42
#4

Har du bara havregryn i smuldegen, eller även mjöl? Min favvo-smulis är det både havregryn och kokosflingor i. Det blir så himla gott med kokos till det mesta. :)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Gasoline
2014-05-27 15:02
#5

Jag kör 3 dl havregryn, 100 gram smör, 1 dl Socker och 1 dl mjöl. Måste testa att blanda i kokos, det låter gott :-)

jagga-ewe
2014-05-27 15:12
#6

Min bästa smuldeg:

100g smör
1.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
0.5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Den funkar även med mandelmjöl istf vetemjöl om man vill göra den glutenfri. :)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Annons:
Gasoline
2014-05-27 16:26
#7

#6 Ah, tack för receptet 🙂

Gasoline
2014-05-27 16:34
#8

Hittade ett recept på "knäckig rabarberpaj", låter väldigt intressant. 

http://www.ica.se/recept/knackig-rabarberpaj-715053/

dermot
2014-05-31 17:54
#9

Smulpaj är det absolut godaste! Tycker inte om havregryn så värst :P

// Anka
~ It's interesting to watch devils cry when angels want to stab you in the back. ~ 




VildaVittra
2014-06-01 01:03
#10

Min favorit är pajdeg gjord på mandelmassa. 🤤

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Gasoline
2014-06-01 17:00
#11

#10 det låter väldigt intressant, hur gör man det? :-)

VildaVittra
2014-06-01 17:02
#12

Om man ska ha det ovanpå rabarber osv så grovriver man bara rakt på. Vill man ha ett pajskal så gör man så här: http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/vanilj--och-jordgubbspaj-med-mandelmassa-i-pajskalet/

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Upp till toppen
Annons: