Orsak till döbakning?
Precis som rubriken säger.
Vad finns det för orsaker till att en kaka blir döbakad?
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/
Jästen/surdegen/bakpulvret osv är "död" eller för gammal.
För kallt vid jäsning.
För varmt vid jäsning så de kollapsar.
För mycket smör i sockerkakssmeten.
För lite mjöl i smeten.
För mycket mjöl i smeten.
Fel pH på smeten.
Finns massor…
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
#1 Okej. Tack för svaret!
De va en långpannekaka jag gjorde. Jag tyckte själv konsistensen blev väldigt gummiaktig. Och den blev "hårig" på bara 2 dagar trots att den va i en behållare och ingen tagit på den :/
/ J
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game" Sajtvärd för aupair.ifokus.se/ & bakverk.ifokus.se/