Annons:
Etikettercupcakesmuffins
Läst 1724 ggr
Gasoline
5/8/14, 5:53 PM

Flottiga formar

När jag gör cupcakes/muffins så blir formarna alltid att se flottiga ut utvändigt. 

Är det något jag gör fel? Jag tycker inte att det blir så när andra bakar. 
Brukar ha vanlig sockerkakssmet som grund.

Annons:
Tessen
5/8/14, 8:11 PM
#1

Jag har bara varit med om att det blir fukt i botten om jag inte tar pappersformarna ur muffinsplåten direkt och låter dom svalna på galler. Men du kanske skulle testa något recept anpassat för just muffins då iaf jag ofta uppfattar det som att det är mer vätska och ibland fett i socketkaksrecept vilket det är i väldigt få av dom muffin/cupcake-recept som jag använder. Om du vill ha några tips på olika muffinsrecept så är det bara skriva så lägger jag in lite olika. Annars finns det ju massor på bloggar som ofta är bra men inte alltid man orkar leta genom halva internet ;)

/T

Gasoline
5/8/14, 8:15 PM
#2

#1 Tack, får prova ett annat recept helt enkelt = )

Tessen
5/8/14, 8:19 PM
#3

#2 Hoppas att det blir en positiv skillnad på receptändringen :)

/T

Gasoline
5/8/14, 9:02 PM
#4

#3 ja, det hoppas jag med :-) uppdaterar när jag provat, om jag kommer ihåg.

Tessen
5/10/14, 2:08 AM
#5

Haha ja minnet är bra men kort ;)

/T

Praefatio
5/10/14, 9:15 PM
#6

Delar med mig av mitt favoritgrundrecept på muffins:

125 gr mjukt smör
knappt 1½ dl Socker
2 ägg
2 dl mjöl
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)

Rör smör och Socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget med lite av mjölet, vispa samman det helt innan du tillsätter nästa ägg. Vänd ner resterande mjöl, bakpulver och vanilj samt ev. smaksättning. Fördela i tolv formar, grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Blir saftiga och goda.

Annons:
Gasoline
5/11/14, 10:05 AM
#7
Gasoline
5/13/14, 11:59 AM
#8

Ska prova receptet ovan. Men har en fundering Ang detta med recept. I mina cupcake böcker till dom att man använder fint vetemjöl (tror jag det står). Kan man byta ut detta mot vanligt vetemjöl eller blir det märkbart sämre?

Praefatio
5/13/14, 12:42 PM
#9

Kan inte svara på det, använder själv glutenfri mjölmix och det är ju något helt annat.

Tessen
5/13/14, 4:32 PM
#10

Jag använder Kungsörnen Finaste kärn vetemjöl, det röd/vita paketet, till i stort sett all bakning. Det har alltid fungerat bra för mig! Det är nästan bara bröd jag använder annat mjöl till.

/T

Upp till toppen
Annons: