Annons:
Etikettermatig-bakningmatbröd
Läst 1405 ggr
Blanksteg
2014-04-24 00:01

Brödet blir för fuktigt/geggigt

Hej!

Jag är verkligen urdålig på att matlagning och bakning. Nu ikväll försökte jag för första gången baka bröd.

Jag gjorde precis så som det stod i receptet. Blandade något uppvärmd turkisk yoghurt och jäst, rörde om, och tillsatte resten av ingredienserna, lät degen jäsa 45 min, blandade degen igen, lät degen jäsa återigen i 30 min, och slutligen gräddade brödet i ugnen i ca 40 min.

Men ändå blev brödet för mjukt och löst, och… geggigt. För fuktigt, eller vad man ska kalla det. Jag ville inte ha brödet så mkt längre i ugnen då ytan skulle brännas. 

Vad gjorde jag för fel? Hur undviker man fuktig insida och samtidigt en bränd yta? I mitt fall verkar det som att det är antingen eller när jag bakar…

Annons:
Egycsaj15
2014-04-24 00:03
#1

Lägg bakplåtspapper på den så bränns inte översidan:) låter som att det behövde va inne längre. Den e klar när de låter ihåligt om du knackar på bottnet på den:)

Blanksteg
2014-04-24 00:06
#2

Ok tack! får testa det nästa gång :)

Egycsaj15
2014-04-24 01:02
#3

Så lite så:)

Upp till toppen
Annons: