7 Allergivä./Veg - Frågor, recept & Bilder

Gluten/laktos/nötfri kaka

2014-04-02 19:24 #0 av: rebeccajansson

Någon som har ett kakrecept på gluten/laktos & nötfri kaka?

Alla tre i ett. Vi har tyvärr ingen kaka med dessa kriteriet i vårat bageri & förfrågan blir mer & mer. Någon som kan hjälpa mig?

Anmäl
2014-04-02 19:28 #1 av: Mathilda-reborn

Kladdkaka kanske?
Går ju lätt att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin så blir kakan dessutom mjölkproteinfri (om man använder mjölk- och glutenfritt mjöl).

Anmäl
2014-04-02 19:28 #2 av: rebeccajansson

Helst en småkaka som går att frysa ned

Anmäl
2014-04-02 19:30 #3 av: Anterrabae

I ICAs sju sorters kakor finns ett recept på småkaka med potatismjöl. Byter man smöret mot mjölkfritt margarin borde det bli bra :)

Annars är majsmjöl bra att byta med, och fin färg blir det :) tål personen ägg?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-04-02 19:31 #4 av: cattisa

Maränger kanske? Tårta

Eller något med maräng och mjölkfri choklad...

Anmäl
2014-04-02 19:32 #5 av: Mathilda-reborn

Jag brukar förvisso frysa kladdkaka, men muffins istället då?
Kolakakor, hallongrottor?
Det går väl i princip att göra vad som helst gluten- och laktos/mjölkfritt.

Anmäl
2014-04-02 19:36 #6 av: Mathilda-reborn

Som glutenintolerant skulle jag definitivt rekommendera dig att inte köra på de "vanliga" alternativen. Är så fruktansvärt tråkigt när det alltid blir beskvier eller maränger (möjligen budspestbakelse om man har tur) man har att välja på.
De gånger man kommer till ett ställe som har något annat att erbjuda blir lyckan total!

Personligen så föredrar jag mjuka kakor framför hårda alla dagar i veckan (utom när det gäller pepparkakor ;-p) så hade jag kunnat köpa (butiksbakade som inte smakar papp eller har konsistens som skumgummi) kanelbulle, muffins, krämbulle eller något liknande (om man bortser från kladdkaka, prinsesstårta och dylikt) hade jag blivit överlycklig ^^

Anmäl
2014-04-02 19:40 #7 av: tlover

I "sju sorters kakor" finns det glutenfria citronmuffins som man lätt kan "mjölkfriasera" man byter bara ut smöret mot olja och grädden mot havregrädde (el dyl)

edit: dom hade också en småkaka som var god och lätt att "mjölkfriasera" (men då blir det mjölkfritt margarin istället). Dom har alla glutenfria kakor listade i slutet det är bara att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin (el olja i mjuka kakor), mjölken mot havre el sojamjölk och grädden mot havre el sojagrädde.

Missa inte julklappsrimtävlingen på te ifokus!
Snart börjar nedräkningen till jul, köp teadventskalendern nu

Anmäl
2014-04-03 09:35 #8 av: Karolina-H

Någon mördegskaka kanske de är lätta att få till gluten och laktos fria och är ju inga nötterl i. Det är ovanligt att dessa finns glutenfria på fik så är nog väldigt uppskattat av de som köper :)


Sen kan man ju även baka jitterbuggar glutenfria är ju så fantastiskt gott det bakas mycket här hemma hos oss och vi bakar allt glutenoch laktos fritt :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.