Annons:
Etikettkakor
Läst 18451 ggr
Oriel
2010-09-20 22:28

Seg kladdkaka

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Många har svårt att få till en jättebra kladdkaka och därför har jag nu gjort ett recept på en jättegod kladdkaka :D
När man gör en kladdkaka är det viktigt att den skall bli kompakt, därför gör jag min på matolja istället för smör. Man kan ställa in den i kylen och äta den dagen efter, detta är för att den skall sjunka ihop och blir seg. Om man vill ha en tjockare kladdkaka kan man göra en dubbel sats, men då får du tänka på att den behöver vara inne i ugnen längre.

Ingredienser
2 dl matolja
3 dl Socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Gör så här
Blanda alla ingredienser i en skål, därefter häller du smeten i en oljad form och sedan ställer du den i ugnen på 175° i ungefär 20 minuter.

-' Rebecca Johansson

 

Annons:
Colt
2010-09-22 18:10
#1

Smart med olja istället för smör, detta recept ska jag spara! :)

Gasoline
2014-06-12 16:12
#2

Smart, ska testa. Tack :-)

PaulaJ
2014-06-12 16:28
#3

Låter gott, ska prova, tack!

Gräshoppa
2014-06-13 18:50
#4

Provade det här receptet här om dagen och det blev bra! Eller den hade behövt fem minuter till i ugnen men jag var otålig… Men jag ska prova igen, jag är på jakt efter ett "eget" kladdkakerecept!

Upp till toppen
Annons: