övrigt

Att göra bebisar, steg för steg

2015-09-26 21:12 #0 av: [Sabina]

Jag har skapat några små söta sockerbebisar att ha på tårta, de är användbara på exempelvis doptårtor, tårtor för barn eller blivande föräldrar och andra liknande tillfällen. Så här gjorde jag:

1.Knåda en bit sockerpasta mjukt med eventuellt lite petal base-fett i handen. Petal base är en produkt som gör att sockerpastan inte klibbar fast på handen eller underlaget samt mjukar upp pastan.
Färga sedan pastan i en svag nyans av hudfärg, här har jag använt mig av färgen "chestnut" från
Squires Kitchen.2. Forma en korv av sockerpastan ungefär lika stor och djup som bebisformen och pudra korven generöst med majsmjöl. Detta gör att sockerpastan inte fastnar i formen och det är lättare att få ut den färdiga bebisen där ur.3. Här ser man bebisform och korven med sockerpasta.4.Tryck in pastan ordentligt i bebisformen så den kommer in i alla skrymslen och vrån.5. Skär försiktigt bort överflödig sockerpasta så du inte skadar bebisformen. Använd en matkniv eller som jag gjort här- en palettkniv.6. Nu är det lagom med sockerpasta i bebisformen. Ställ in hela härligheten 10 minuter i frysen så sockerpastan stelnar till lite och det blir lättare att få ur bebisen ur formen.7. En färdig liten bebis är "född". Nu får bebisen ligga och lufttorka ett dygn och sedan målas.8. Färdigmålad sovande söt liten bebis i en blomma. :)


Text och Bild från min blogg: http://sockerhjartan.blogspot.se/2014/05/att-gora-bebisar-min-forsta-tutorial.html

Anmäl
2015-09-27 12:57 #1 av: Fransu

Förlåt för OT, men när jag läste rubriken på tråden var jag tvungen att kolla en extra gång på vilken ifokus-sida jag hamnat innan jag vågade klicka för att kika. Skrattar

Men wow vilken fin bebis det blev! Tummen upp

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Anmäl
2015-09-27 13:00 #2 av: [Sabina]

#1 Haha, ja, det gäller ju att skapa intresse Skrattar

Tack, vad snällt sagt Glad

Anmäl
2015-09-27 23:11 #3 av: [Hästhoven]

Väldigt fina :-)

Anmäl
2015-09-28 01:59 #4 av: [Sabina]

#3 Tack snälla Hästhoven Blomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.