Annons:
Etikettermjuka-kakorartikel
Läst 8064 ggr
Solaika
2008-03-02 15:53

Piffa upp din mjuka kaka

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En vanlig sockerkaka är enkelt att slänga ihop när man väntar besök. Även om det smakar gott så kan det kännas trist att bjuda på något så enkelt.

Här följer några tips om hur man kan piffa upp en vanlig mjuk kaka.

  • Det absolut enklaste är att vispa ihop en glasyr att garnera kakan med. Har du en vanlig sockerkaka kan du dessutom välja att smaksätta glasyren. Idag finns det florsocker med citronsmak, jordgubbsmak och chokladsmak. Det ger färg och en god smak. Det står på paketen hur man går till väga.

  • Ska du göra en citronkaka? Riv lite citronskal och pressa ner lite färsk citronsaft i smeten. Det ger mer smak och en saftig kaka. Garnera med lite färsk mynta.

  • Tigerkaka är en av mina favoritkakor. Den är fortfarande enkel att göra men den ger lite mer med sitt häftiga utseende och sin smak av choklad. För att ge den en extra piff så brukar jag göra en glasyr på apelsinsaft (gärna färskpressad)istället för vatten och riva över lite apelsinskal. Snyggt och otroligt gott då apelsin passar så bra med choklad.

  • Ett tips om man gillar choklad. Gör en chokladsockerkaka (inte kladdkaka, kommer ett annat tips om det nedanför). Sedan gör du en blandning på ovispad vispgrädde, Socker och kakao. Rör ihop lite lätt, låt stå kallt en stund så kakaon och sockret får smälta och vispa sedan med elvisp till en härlig chokladkräm. Klä in hela kakan i krämen och garnera med ett par skalade apelsinklyftor eller vad du själv anser passa till.

  • Är du som jag som bara Älskar kladdkaka? Finns det något godare till fikat? Enkelt, snabbt och gudomligt gott. För inte så länge sedan hittade jag ett recept på kladdkaka med After Eight. Förvånad
    Man kan helt enkelt inte sluta äta av den fören den är slut! Servera med en klick grädde och njut väl av varje tugga.

  • Tycker du inte om mintchoklad? Då måste jag tipsa om att byta ut grädden till den vanliga kladdkakan mot Mildas vaniljvisp. Inte lika mastigt och mycket godare Flört

Av: Solaika

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Solaika'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Solaika', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-03-02

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Annons:
Wiizy
2008-05-12 20:14
#1

jätte bra!

Egwene
2008-05-12 22:53
#2

Kanonbra tips! Kan vara kul att variera lite ibland:)

Angelia
2008-05-30 18:20
#3

Tack för dina tips…!

Thea-Cazzy
2008-10-18 13:25
#4

Vi gör en vaniljsockerkaka, och sedan blandar vi florsocker med fun light wildberries, och kanske lite vatten om det skulle behövas, och sedan lite chokladströssel, det är hela vår familjs favorit mjuka kaka XD

Solaika
2008-10-18 16:39
#5

Det va en intressant idé. Hur kom ni på att göra en sån kombination?

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Thea-Cazzy
2008-10-18 19:15
#6

#5 Vet inte XD kommer inte ihåg :P

Annons:
Solaika
2008-10-19 13:59
#7

Haha, så kan det vara. Själv tycker jag det låter lite suspekt ;)

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Upp till toppen
Annons: