Cupcakes

Cupcakes

2008-03-01 14:13 #0 av: Solaika

Är cupcake och muffins samma sak?

Nej, cupcake och muffins är inte riktigt samma sak. Man översätter ofta svenskans muffins till cupcake när man ska säga det på engelska. Men faktum är att muffins finns även på engelska. En cupcake har alltid någon form av topping, även kallat frosting.

Själv har jag inte gjort något mer avancerat än detta:

Det är en kladdkakemuffins med After Eight och Marsmallowgrädde på. Ingen riktig cupcake alltså.

I USA har cupcakesen (ej att förväxla med muffins) funnits länge! En cupcake är saftig, smakrik och kan varieras i oändlighet! En cupcake har alltid frosting eller topping av något slag, och kan med fördel dekoreras fantasifullt! Man kan också fylla en cupcake med det mesta...

I länder där cupcakes är vanligt, tex USA och Australien, har många cupcakes på sina bröllop istället för bröllopstårta. De dekorerade cupcakesen ställs då i en ställning, ett "cupcake stand", i flera våningar. Överst i ställningen står bröllopstårtan, men bara en liten, till bröllopsparet. (Jag ska försöka att göra iordning ett sådant arrangemang snart och lägg ut på bild, det är fantastiskt vackert!) Mellan cupcakesen kan man sätta ut blommor eller andra dekorationer som brudparet väljer, allt för att få det så personligt som möjligt!

Detta är en äkta cupcake:

Det är en tjej som kallar sig linniewer som har gjort den. Hon är otroligt duktig och har många spännande recept. Hon gör även tårtor och lite annat som allt är lika vackert. Titta in i hennes blogg och njut av hennes konstverk.

En del av texten är hämtad från hennes blogg.

Relaterade länkar

 

Av: Solaika

Datum för publicering

  • 2008-03-01

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2008-03-10 23:29 #1 av: Liss

Älskar verkligen cupcakes.. Just pågrund av frostingen:)

Anmäl
2008-03-11 00:00 #2 av: Liss

Hur länge tror ni att cupcakes klarar av att stå? Med frosting då alltså?:)

Anmäl
2008-03-11 10:55 #3 av: Solaika

Cupcakes kan stå ganska länge, det är ju väldigt mycket socker.. men står dem öppet i kylen så torkar dem ju. Under kupa håller dem lite längre.. En vecka om du har tur kanske? Sen vet jag att folk fryser in dem :-)

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2008-03-11 14:21 #4 av: Liss

Okej, tack:)

Anmäl
2008-05-16 13:09 #5 av: aliciia

Superduper :D ! älskar cupcakes :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.